Alan agrologiksi

Luonnonvara-alan opinnot sisältävät paljon muutakin kuin luentojen kuuntelua ja raporttien kirjoittamista. Agrologien opintoihin pääset tutustumaan Alan agrologiksi -blogissa, Facebookissa Oamk agrologi / Akraamo -sivustolla sekä Instagramissa @oamk_agrologi. Opiskelijoiden arjen, opintojen, harjoitteluiden ja opinnäytetöiden lisäksi pääset kurkistamaan myös opintojen aikana sattuviin kommelluksiin. 

Tälle sivulle on koottu agrologien uratarinoita ja rekrypankki. Rekrypankkiin päivitetään agrologeille ja agrologiopiskelijoille avoimien työ- ja harjoittelupaikkojen lisäksi myös projekti- ja opinnäytetöiden aiheita. 

Sivulta löydät myös yhteystiedot tutkinto-, harjoittelu- ja opinnäytetyövastaaville. 

Rekrypankki

Harjoittelija JEDU Haapajärven yksikön opetumsmaatilalle4dBarn hakee harjoittelijaa tai kesätyöntekijää

4dBarn Oy valmentaa maitoyrittäjien maitotaitoja ja suunnittelemme yhdessä lehmille koteja tinkimättä ihmisten ja eläinten hyvinvoinnista. Toimimme maailmalaajuisesti ja päämarkkinat ovat tällä hetkellä Suomi, Eurooppa ja Japani. Kansainvälisessä tiimissä tehdään töitä positiivisessa ilmapiirissä rohkealla ja kehitysmyönteisellä asenteella. Otamme asioita nopeasti haltuun ja innostumme uudesta. Lupaamme, että meille on helppo tulla ja solahdat nopeasti osaksi tiimiä!

Etsimme kahta asiakaslähtöistä maatalous- ja/tai myynnin opiskelijaa, jotka haluavat soveltaa teoriaa käytäntöön. Olet utelias oppimaan lisää ja olet innostunut monipuolisista tehtävistä. Englannin kielen taitosi auttaa sinua kommunikoimaan monikulttuurisessa ympäristössämme.
Meidän kaikkien 4dBarnilaisten arkipäivään kuuluu asiakaspalvelua, puheluja, sähköposteja, myyntineuvotteluja, sosiaalisen median sisältöä jne. Työpiste odottaa sinua Oulussa, mutta osittainen etätyö on mahdollista.

Maatalouden opiskelijalle: 4dBarn tekee omaa tutkimusta ensi kesänä ja meillä on mielenkiintoisia aiheita työtekemisestä ja eläinten hoidosta robottinavetassa. Tutkimukseen kuuluu mm. vierailuja maitotiloilla Suomessa, kirjallisuuteen perehtymistä sekä kirjoittamista. Tulet myös esittelemään tutkimustulokset englanniksi kansainvälisessä 4dBarn Welfare Meetingissä joulukuussa 2024!

Lue tästä blogi Veeran ja Antin kesätyöstä 2021 https://4dbarn.com/fi/blogs/other-posts/10-pisteen-valmennus-viilennys-ja-kesatyopaikka

Lähetä hakemus viipymättä!
Liitä hakemukseesi kopio nykyisestä tutkintotodistuksestasi.
We look forward to receiving your application in English, telling us about your studies and the type of role you would be interested in.
Please send your application as soon as possible and no later than 23rd February 2024 virpi.huotari@4dbarn.com
If your interests and skills match, we will invite you for an interview during the application period.
Voit myös soittaa minulle pe 9.2 klo 10-12, pe 16.2 klo 10-12 ja to 22.3 klo 12-14. Puh. 0400786933


Harjoittelijaksi viinitilalle Ranskaan?

Suomalaisomisteinen ja -johdettu viinitila  Château Puybarbe etsii harjoittelijoita alkavalle sesongille (2-10/2024). Viinitila sijaitsee Ranskan Bordeux’ssa. Lisätietoja tilasta suomeksi löytyy esim. tästä Seuran tekemästä jutusta.

Kiinnostuitko, ota yhteyttä Erik Paavolaan: erik@chateaupuybarbe.com.

Ulkomaan harjoitteluun on mahdollista saada Erasmus+-tukea, jos kiinnostut paikasta ole myös yhteydessä kv-palveluihin


DeLaval hakee aluemyyjää Pohjois-Pohjanmaalle

Etsimme nyt Aluemyyjää Pohjois-Pohjanmaalle (Ylivieska, Kalajoki, Nivala). Olet avaintoimija ja tämä rooli antaa oikealle hakijalle erinomaisen mahdollisuuden kehittää ja ylläpitää alueen asiakassuhteita. 
 

Roolin tarkoitus ja keskeiset vastuut
Vastaat kokonaisvaltaisesti myynnistä, kehität ja ylläpidät hyviä suhteita asiakkaisiin. Toteutat myyntistrategiaa alueellasi markkinaosuuden ja myynnin optimoimiseksi. Tuet myyntijohtajaa liiketoimintamahdollisuuksien kehittämisessä. Tunnistat, arvioit ja raportoit markkinatrendit, asiakaspalautteet ja tiedot kilpailijoiden toiminnasta.

Kiinnostuitko, katso lisää täältä.


Koe Lapin kesä! Tule harjoittelijaksi maitotilallemme Länsi Lappiin. Tilamme on elinvoimainen lappilainen maidontuotannolla elävä maatila. 

Haemme harjoittelijaa koko kesän kestävään harjoitteluun. Työtehtävät ovat pääasiasssa kotieläinten hoitotyötä, mutta myös peltopuolen työtehtäviä on. 

Maksamme harjoittelijalle palkan ja edullinen asunto järjestyy. 

Annan mielelläni lisätietoja: antero.pantsar@gmail.com tai puhelimella 0400164783


Harjoittelija: Lypsykarjatila, Teuva

Maatalousyritys, Ranta Ayrshires Oy, sijaitsee Teuvalla Etelä-Pohjanmaalla. Tilalla tuotetaan luomumaitoa sekä kasvatetaan omat sonnivasikat ja lihahiehot teuraaksi. Lypsylehmiä on 240, jotka lypsetään 2×10 -paikkaisella kalanruotolypsyasemalla. Uudistushiehot, teurassonnit sekä lihahiehot mukaan lukien nautaeläimiä tilalla on yhteensä noin 650 kappaletta. Peltoa on viljelyssä 900 hehtaaria. Pellolla harjoitetaan luonnonmukaista tuotantoa ja viljellään säilörehunurmea sekä rehuviljaa tilan oman karjan tarpeisiin.

Harjoittelijalle tarjotaan majoitus omassa asunnossa tilakeskuksen läheisyydessä. Harjoittelijalle maksetaan maatalouden työehtosopimuksen mukaista palkkaa tehdystä työstä. Haemme lähtökohtaisesti harjoittelijaa kasvukaudelle 2024 kone- ja peltotöihin, mutta työnkuvaan kuuluu monipuolisesti myös erilaisia kotieläintuotannon töitä, kuten ruokintaa, tuotantorakennusten puhtaanapitoa ja eläinryhmien siirtelyä. Harjoittelijalta edellytetään traktorikorttia. 

Yhteystiedot: Markus Koljonen, puh. 0452726620, markusvj.koljonen@gmail.com. Kerron myös tarvittaessa mielelläni lisätietoja tilasta opiskelijoille. 


Harjoittelija: Lypsykarjatila, Nivala

Harjoittelun aikana voi painottaa eläin- tai pelto/konepuolta mielenkiinnon mukaan.

Tilan ppt-esittely tästä linkistä.

Yhteystiedot: Juho Järvelä, juho.jarvela94@gmail.com, puh. 0404133794


Harjoittelija: Lammastila, Nokia

Olen Anna Silén, koulutukseltani agrologi AMK (2015 Savonia). Olen hallinnoinut lammastilaa Nokian Siurossa vuoden 2023 tammikuusta lähtien. Tilalla on tällä hetkellä n. 170 uuhta ja 100 karitsaa, rotuna suomenlammas. Tila on luomussa, ja käytössä on 3 paimenkoiraa (bordercollie). Karitsointi ajoittuu pääasiassa huhtikuulle, ensi vuonna yritetään karitsoittaa pientä ryhmää myös syksyllä (noin syyskuussa, tarkentuu vielä). Tilalla oli tuotantoa jo ajettu alaspäin, joten tuotannossa uuhista on vain vajaa puolet, mutta tarkoitus on nostaa tuottavan katraan koko noin 220:een uuheen. 

Tarjoaisin harjoittelupaikkaa ensi kesälle yhdelle harjoittelijalle, ja huhtikuun ajaksi kahdelle (karitsointiaikana). Minun tarjoamiini töihin kuuluisi eläinten normaalit hoitotoimenpiteet, laiduntarkit sekä normaalit aitojen korjaustoimenpiteet. Olen ollut muutaman vuoden töissä Peltosalmen koulunavetalla, joten nuorten ohjaus ja opastus töihin ovat minulle tuttuja asioita, vaikka ensimmäistä kertaa harjoittelupaikkaa tarjoankin. Harjoittelusta maksetaan normaali harjoittelijan palkka, ja yöpymismahdollisuutta kartoitetaan vielä. Suosittelen, että harjoittelijalla on oma kulkuväline.

Peltojen hoito on toisen ihmisen varassa, mutta ottaa hänkin varmasti mielellään harjoittelijaa hommiin, jos peltopuolen asioita halutaan tehdä, mutta niistä on sovittava heidän kanssaan.

Toivottavasti pääsemme tekemään yhteistyötä!

Yhteystiedot: Anna Sílen, amsilen@gmail.com, puh. 0443221191


Harjoittelija: Lypsykarjatila, Kiuruvesi

Parsinavetta jossa lypsyparsia on 75 kpl ja lypsyssä tällä hetkellä noin 60 lehmää. Keskituotos n.10200kg (EKM 11100 kg).

Nuorkarjaa on n.100 kpl, jotka ovat karsinoissaan. Tilan kokonaispinta-ala on n. 275 ha, josta peltoa on 95 ha + vuokralla n. 30 ha. Pelloista suurin osa on rehunurmella. Navettaa on koneistettu mahdollisimman paljon; karkearehut jaetaan pienkuormaajalla ja väkirehulle on sukkularuokkija, lypsimiä irroittimilla on 10 kpl + lypsykiskot.

Harjoittelijan on mahdollista tehdä niin navetta- kuin peltotöitä. Tilalla on useita Valtra ja Valmet traktoreita. Pääosa peltotöistä tehdään itse, mutta urakoitsija tekee siilorehun ja myös lietteen multausta.

Tilalla ei tehdä itse koneurakointia.

Yhteystiedot: Ilpo Niskanen, ilponiskanen90@gmail.com, puh. 0400606797 tai Titta 0400231977


Harjoittelija: Lypsykarjatila, Kalajoki

Yhden Lely-robotin lypsykarjatila. Navetta on rakennettu 2007, sitä on laajennettu 2017 ja vuonna 2020 lypsymuoto vaihtui robottilypsyyn. Kaikki eläimet on samassa tuotantorakennuksessa. EKM on vähän alle 12000.

Peltotöistä säilörehunkorjuu, lietteenlevitys ja puinti on ulkoistettu. Peltoa meillä on viljelyksessä n. 100 ha josta nurmella n. 50-70 ha ja loppu viljalla lähinnä ohra.

Harjoittelu olisi pääosin karjatalouspuolella.

Yhteystiedot: Pekka Nuorala, pekka.nuorala@omanetti.fi, puh. 0445780521


Harjoittelija: luomulammastila, Kristiinankaupunki

Suomenlampaita kasvattava luomutila, joka keskittyy eläinaineksen saantiin jalostuslampolaksi. Perinnebiotooppeja ja maisemanhoitoa, saarilaidunnus keskiössä eri paikkakunnilla. Lihaa tuotetaan luomuna ja se myydään teurastamoille ja suoramyyntinä kuluttajille. Lisäksi tilalla on maatilamajoitusta sekä lammastuotteiden myyntiä kuten villaa, lankaa ja taljoja.

Tehdään yhteistyötä ELY-keskuksen ja Helmiprojektin sekä ProAgrian kanssa.

Yritys lukuina:

-Metsää n. 37 ha. Metsätyöt pääasiassa teetetään aliurakoitsijoilla.

-Tukikelvollista peltoalaa n. 45 ha. Tilalla keskitytään nurmen tuotantoon ja viljelyyn. Kauran viljelystä luovuttu.

-Luonnonlaidun ja niittyala vajaa 20 ha.

-Uuhet n. 110 kpl ja nuorkarja n. 140 kpl.

Työharjoittelijalle asunto tarjolla.

Yhteystiedot: Suvi Jaakkola, suvi.jaakkola@gmail.com


Kotipellon Tila Oy Ylivieskasta etsii reipasta henkilöä eläinten hoitotyöhön tasokkaaseen ja korkeatuottoiseen, kolmella Lely-robotilla lypsettävään karjaan. Paikka sopii myös harjoittelijalle!

Tutustu lähemmin www.kotipelto.fi 

Työ aloitettavissa heti, sopimuksen mukaan. Palkka osaamistason mukainen. Yhteydenotot ensin puhelimitse Marko Sorvisto 0400 927707.


Berner hakee asiakkuuspäällikköä Kalajoen konttorille

Asiakkuuspäällikön tehtävässä kehität Viljelijän Bernerin myyntiä ja asiakassuhteita oman alueesi osalta. Ymmärrät asiakkaiden tarpeita ja tarjoat niihin parhaita ratkaisuja. Työ on aktiivista kentällä liikkumista ja asiakkaiden tapaamista. Vastaat alueesi asiakastyytyväisyydestä ja uusasiakashankinnasta.

Sinulla on kokemusta kasvintuotannosta, maatalouskaupasta ja avainasiakkuuksien hoitamisesta. Olet aktiivinen ja työskentelet myös itsenäisesti. Tunnet viljelijän arjen ja pystyt tuomaan asiakkaillesi merkittävää lisäarvoa omalla osaamisellasi, alan tuntemuksella ja ammattitaitoisella neuvonnalla. Lue lisää täältä.


Lypsykarjatila Kainuussa etsisi harjoittelijaa tulevaksi kesäksi

Paltamossa sijaitsevalla tilalla on yhden robotin pihatto, sekä nurmen viljelyä. 

Harjoittelun pääpaino navetassa, mutta osaamisen mukaan mielellään otetaan peltotöihin avuksi. 

Majoitus on todennäköisesti mahdollista järjestää, jos kauempaa tulee. 

Yhteydenotot ja lisätiedot suoraan tilan isännältä: Jussi Moilanen, puh.: 044 0250206/ s-posti: jussi.jp@gmail.com tai  karjanhoitaja Matleena Laakso, puh.: 044 5152077 /    s-posti matleena.laakso@hotmail.com


Kiinnostaako tutkimustyö? Hae harjoittelijaksi Ajatuspaja Alkioon

Tarjoamme harjoittelupaikan korkeakouluopinnoissaan loppuvaiheessa olevalle, tutkimusorientoituneelle yhteiskuntatieteilijälle, mutta myös muu tieteenala on mahdollinen tutkimusprojektiemme puitteissa. Harjoittelijan työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi seuraavat: tiedonhankinta ja -analysointi, tilastojen tulkinta ja vertaileva tutkimus, referaattien tekeminen, tutkimusraporttien kirjoittamiseen osallistuminen sekä muut tutkimusassistentin tehtävät. Harjoitteluun kuuluu myös viestintätehtäviä ja suunnittelua.

Lue lisää täältä


Leinolan Maito Oy etsii joukkoihinsa karjanhoitajaa!
Meillä on noin 200 lypsävää ja nuorkarja, joiden päivittäiset hoitotyöt kuuluvat työtehtäviisi. Käytössä on kolme Lely A4-lypsyrobottia, Lelyn järjestelmän tuntemisesta on etua, mutta sen oppii kyllä nopeasti. Työ on itsenäistä ja vastuullista, työpäivä on ysiosainen. Työkielenä on suomi. Palkkaus määräytyy kokemuksen ja osaamisen mukaan.
Tämä työpaikka on ainakin aluksi vuoden määräaikainen sijaisuus, on myös mahdollista että jatkoa seuraa.
Meillä on täällä mukava työporukka sekä tavoitteellinen ja kehityshaluinen ilmapiiri. Kerron mielelläni lisää, ota yhteyttä rohkeasti! Asuntoa ei ole tilalla, mutta se kyllä järjestyy tarvittaessa.


Vaala on luonnonkaunis ja rauhallinen paikka Oulun ja Kajaanin puolivälissä, tänne kannattaa tulla kauempaakin. Jos muutto mietityttää ja puolisollekin pitäisi olla töitä, työpaikkoja on avoinna muissakin yrityksissä.


Yhteydenotot: yksityisviestillä Tapio Leinonen tai nolla viisi nolla 3052718.


Harjoittelija tai maataloustyöntekijä 2 robotin maitotilalle Siikajoelle

Tarvitsemme harjoittelijaa tai maataloustyöntekijää 2 robotin maitotilalle Siikajoelle. Työtehtäviä on joustavasti ympäri vuoden. Voit tehdä töitä esim. osa-aikaisesti viikonloppuisin.

Työtehtäviin kuuluu eläinten hoitotyöt sekä erilaiset konetyöt; kasvinviljelytyöt, kyntö, äestys, kivien keruu, karjanlannan levitys ja säilörehun teossa erilaiset työt, niittomurskaus, laakasiilolla rehuntiivistys pyöräkoneella, säilörehun paalausta ja paalien ajoa kasaan. Lisäksi muita konetöitä kuten salaojien huuhtelut, vesakkomurskaajalla ojanlaitojen murskaustyö. Eläinten hoidossa tarvitsemme apua lähinnä eläinten siirtotyöhön, tarvittaessa appeen tekoon ja muihin avustaviin töihin eläinten hoidossa.

Ota rohkeasti yhteyttä! Kaikkiin työtehtäviin opastetaan.
Hilja Raappana

Revonlahdentie 1166

92320 Siikajoki

takalontila@gmail.com

Takalon tila

puh. 0400-299936 


Harjoittelijaksi Linnunradan tilalle 

Linnunradan tila viljelee öljyhamppua (Finola) Tyrnävällä ja jalostaa ravintorikkaita hamppuelintarvikkeita ruuanlaittoon ja leivontaan sekä valmistaa luonnon kosmetiikkaa. Tilalla kasvatetaan alpakoita, joiden kanssa tehdään eläinavusteista toimintaa. Tilalla tuotetaan myös alpakanvillaa. Tutustu tilan toimintaan: www.linnunradantila.fi

Harjoittelun aikana pääsee tilalla tekemään monipuolisia tehtäviä kuten eläinavusteisia palveluja, hampunviljelyä, tuotekehitystä, -valmistusta ja markkinointia sekä kahvilatoimintaa ja asiakaspalvelua.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: info@linnunradantila.fi 


Haemme harjoittelijaa tilallemme
MTY Luukisen tila on Limingassa Kiiskilänkylässä. Meillä on 40-paikkainen nykyaikainen parsinavetta ja nuoriso samassa tilassa. Peltoa n 80ha. Apua tarvitsemme sekä navetta- että peltotöissä. Harjoittelun aloitus sopimuksen mukaan.

Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen hannaluukinen@hotmail.com

Maatalouselinkeinotoiminnan ymmärryksen ja tietoisuuden kasvatus

MTK Savonlinnan seutu ry hakee opinnäyte- tai projektityön tekijää, luomaan materiaalia maatalouselinkeinotoiminnasta 8-9 luokkalaisille. Materiaalin tarkoitus on lisätä kohderyhmän ymmärrystä ja tietoisuutta alasta.

Materiaali voi olla esimerkiksi:

 • Vuorovaikutteiset verkkosivut
 • Oppimateriaalia
 • Peli

Materiaalin tulisi olla valmis loppuun mennessä. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Ruth Lähdeaho-Kero, sihteeri, puh. 040 550 1956


Projektityöaihe – LAADUKKAAN HEVOSHEINÄN TUOTTAMINEN -PIKAMENETELMÄN KEHITYS JA VALIDOINTI

TAUSTA: Heinän sokeripitoisuuden optimointi käyttötarkoituksen mukaan, kasvilajiseosten ja kehitysasteen muutosten vaikutus heinän soveltuvuuteen hevosille eri käyttötarkoituksiin, sokeripitoisuuden mittaaminen kasvusta korjuun aikana, heinän korjuun ja varastoinnin vaikutus heinän laatuun.
Tavallisen hevosen heinän käyttäjälle kehitetään käyttäjäystävällinen mittausmenetelmä sokeripitoisuuden mittaamiseksi. Tulokset ovat verrattavissa laboratoriomenetelmiin.
Kehitetään kentällä käytettävään taitekertoimen määritykseen perustuva menetelmä ensin laboratoriossa (TELU:n Bio- ja kiertotalouden tuote- ja ympäristölaboratoriossa), jonka jälkeen siirretään menetelmä kenttämittareilla tehtäväksi ja validoidaan eli määritetään mittausepävarmuus menetelmälle. Eli käytännössä tehdään erilaisia sokeriliuoksia, joita mitataan yksinkertaisella refraktometrillä (helppoa labratyötä).
Suositellaan parityönä.
Laajuus 10 op.
Aloitus: kevät 2023/syksy 2023

Lisätietoja: Joni Kosamo (Joni.Kosamo@oamk.fi


Agrologien uratarinoita

Agrologi (AMK)
 • Agrologiksi monimuotokoulutuksella 25.1.2019

  Agrologiksi monimuotokoulutuksella Pia Oja lähti opiskelemaan agrologiksi, koska hän halusi oppia lisää mielenkiintoisesta alasta. Hän halusi opiskella alaa nimenomaan monimuotototeutuksella, jolloin lähiopetuspäiviä on vähän. Pia aloitti maaseutuelinkeinojen opinnot Avoimessa ammattikorkeakoulussa. https://www.youtube.com/watch?v=nSUnWHilKCA  

 • Agrologiksi Oulun ammattikorkeakoulusta 16.3.2021

  Agrologiksi Oulun ammattikorkeakoulusta Heikki Leppävuori suuntasi jatko-opintoihin Oulun ammattikorkeakouluun. Nykyään hänellä on vakituinen työpaikka alalta. Kuva: Mikko-Pekka Karlin Agrologin opinnot Oulun ammattikorkeakoulussa vastasivat hyvin Heikki Leppävuoren odotuksia. Hän oli suorittanut ammattikoulussa maatalousalan perustutkinnon ja jatko-opinnot tuntuivat luonnolliselta seuraavalta askeleelta. – Meillä oli opinnoissa aika paljon valinnanvaraa ja pystyin suuntaamaan opintojani niihin omiin kiinnostuksen kohteisiini, kuten nautakarjatalouteen, peltoviljelyyn ja yrittäjyyteen. Varsinkin…

 • Agrologin opintoihin innosti alan lupaava työtilanne 2.11.2022

  Agrologin opintoihin innosti alan lupaava työtilanne MTK Pohjois-Suomen toiminnanjohtaja Hanne Hurskainen toimii puheenjohtajana Oamkin alumnineuvottelukunnassa, joka perustettiin keväällä 2022. Hanne on suorittanut Oamkissa agrologin AMK- ja YAMK-tutkinnon. – Maatalous tuntui alalta, jolla riittää töitä. Ajattelin, että sitä ei ulkoisteta toisiin maihin, kertoo Hanne Hurskainen pohtineensa 17 vuotta sitten, kun hän päätti hakea opiskelemaan agrologiksi Oamkiin. Aiemmin Hanne oli opiskellut muutaman…

 • Highway-opinnot avasivat oven Emmalle 9.2.2023

  Highway-opinnot avasivat oven agrologin koulutukseen heti ammattikoulun jälkeen Highway-opinnot toivat Emma Piiraiselle paljon uutta tietoa, onnistumisen tunteita ja opiskelupaikan agrologin koulutuksesta. Eläintenhoitajaksi Kajaanissa valmistunut Emma Piirainen tiesi jo ammattikoulussa, että hän haluaa vielä jatko-opiskelemaan ammattikorkeakouluun. Kun Emma kuuli mahdollisuudesta suorittaa Highway-opinnot ja saada sitä kautta varma opiskelupaikka Oamkista, hän innostui heti. – Opettajani ammattikoulussa tiesi, että haluan jatkaa opiskelua ammattikorkeakoulussa,…

 • Pientilayrittäjyyttä luonnon kierron mukaan 7.6.2023

  Pientilayrittäjyyttä luonnon kierron mukaan Viljelijä Armi Jokitalo opiskelee Oamkissa agrologiksi monimuotokoulutuksessa ja hoitaa maatilaansa Ylikiimingissä. Luonnonläheinen elämäntapa motivoi ja auttaa jaksamaan fyysisessä työssä. Perinteisesti maatalousyrittäjän ammatti kulkee viljelijöillä suvussa, ja tuleva ura on kirkkaana mielessä jo nuoresta. Armi Jokitalo on poikkeus tähän. Hänestä tuli viljelijä vasta aikuisena sen jälkeen, kun hän päätti perheineen ostaa pientilan maaseudulta Ylikiimingistä. – Halu asua…

 • Viivi Virkkula: ”Ensin tuntui, etten ole lainkaan jyvällä” 21.2.2022

  Viivi Virkkula: ”Ensin tuntui, etten ole lainkaan jyvällä” Viivi Virkkula valmistui Oamkista agrologiksi vuonna 2016. Musiikkilukion kasvatti pohti ensin, haluaisiko tehdä rakkaasta musiikkiharrastuksesta itselleen myös työn. Lopulta rakkaus ja kiinnostus luontoon sai hakemaan Oamkin luonnonvara-alan opintoihin. – Ajattelin myös, että vaikka maailmassa tapahtuisi mitä, ihmiset syövät. Nyt ja tulevaisuudessa. Siksikin tämä ala veti puoleensa. Viivi löysi Oamkista tiiviin kaveriporukan ja…

 • Vuoden opettaja ja Vuoden opiskelija hehkuttavat Oamkin yhteisöllisyyttä 20.10.2023

  Vuoden opettaja ja Vuoden opiskelija hehkuttavat Oamkin yhteisöllisyyttä Journalismin lehtori Kati Teirikko ja journalismin opiskelija Aki-Petteri Pulkkinen äänestettiin Vuoden opettajaksi ja Vuoden opiskelijaksi. Palkinnot jaettiin syyskuussa Oamkin lukuvuoden avajaisissa.   Kati oli yllättynyt. Ja saman tien iski huijarisyndrooma. Vastasiko hän todella kaikkia niitä kehuja, jotka palkinnon yhteydessä mainittiin? ”Reilu, lempeä ja kaikki opiskelijansa tasapuolisesti huomioon ottava. Hän on myös osaava…

Agrologi (YAMK)
 • Agrologin opintoihin innosti alan lupaava työtilanne 2.11.2022

  Agrologin opintoihin innosti alan lupaava työtilanne MTK Pohjois-Suomen toiminnanjohtaja Hanne Hurskainen toimii puheenjohtajana Oamkin alumnineuvottelukunnassa, joka perustettiin keväällä 2022. Hanne on suorittanut Oamkissa agrologin AMK- ja YAMK-tutkinnon. – Maatalous tuntui alalta, jolla riittää töitä. Ajattelin, että sitä ei ulkoisteta toisiin maihin, kertoo Hanne Hurskainen pohtineensa 17 vuotta sitten, kun hän päätti hakea opiskelemaan agrologiksi Oamkiin. Aiemmin Hanne oli opiskellut muutaman…

 • Maaseudun kehittämisen YAMK-tutkinto avasi ovet unelmien työhön 15.2.2021

  Maaseudun kehittämisen YAMK-tutkinto avasi ovet unelmien työhön Minna Paakkola haki opiskelemaan maaseudun kehittämistä Oulun ammattikorkeakouluun saadakseen uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia työelämään. Opinnot kartuttivat Minnan ammatillista osaamista huimasti ja toivat paljon uusia verkostoja. Liiketoiminnan perustutkinnon suorittanut ja liiketalouden tradenomiksi valmistunut Minna Paakkola lähti hakemaan ylemmältä ammattikorkeakoulututkinnoltaan jotain uutta ja erilaista. Sen sijaan, että Minna olisi hakenut opiskelemaan ylempää ammattikorkeatutkintoa liiketalouden alalta,…

 • Mari Mökkönen: ”Oli vähän mutkia matkassa!” 21.2.2022

  Mari Mökkönen: ”Oli vähän mutkia matkassa!” Aiemmin agrologiksi Oamkista valmistunut Mari Mökkönen ehti tehdä pitkän työuran ennen kuin päätti suorittaa myös YAMK-tutkinnon työn ohella. Hän valmistui luonnonvara-alalta keväällä 2022. – Olen krooninen opiskelija, ja YAMK-tutkinto oli luonteva jatko aiemmin opiskelulle. AMK-opintojen aikana Marilla oli vielä epävarma kuva agrologin työllistymismahdollisuuksista. Monella opiskelukaverilla oli oma tai suvun maatila, johon mennä töihin. Hevostalouden…

 • Uutta osaamista ja itseluottamusta 13.6.2019

  Uutta osaamista ja itseluottamusta Juha Karvonen on viittä vaille valmis agrologi (ylempi AMK). Hän lähti opiskelemaan maaseudun kehittämisen Master-tutkintoa, koska halusi oppia uutta esimerkiksi organisaation kehittämisestä ja johtamisesta sekä saada uusia työkaluja työhönsä. – Opiskelu on erittäin palkitsevaa. Opinnot antavat uudenlaista osaamista ja näkemyksiä työhöni. Saan itsevarmuutta tehdä työtäni eri tavalla kuin aikaisemmin. Juhan mukaan myös ymmärrys muita aloja kohtaan…

 • Vuoden opettaja ja Vuoden opiskelija hehkuttavat Oamkin yhteisöllisyyttä 20.10.2023

  Vuoden opettaja ja Vuoden opiskelija hehkuttavat Oamkin yhteisöllisyyttä Journalismin lehtori Kati Teirikko ja journalismin opiskelija Aki-Petteri Pulkkinen äänestettiin Vuoden opettajaksi ja Vuoden opiskelijaksi. Palkinnot jaettiin syyskuussa Oamkin lukuvuoden avajaisissa.   Kati oli yllättynyt. Ja saman tien iski huijarisyndrooma. Vastasiko hän todella kaikkia niitä kehuja, jotka palkinnon yhteydessä mainittiin? ”Reilu, lempeä ja kaikki opiskelijansa tasapuolisesti huomioon ottava. Hän on myös osaava…