Skip to content
MIes hiihtää jäällä

Painoalat

TKI-työmme painoalat ovat vähähiiliset ratkaisut, digitaaliset ratkaisut ja liiketoiminnan kehitys. Painoalojemme kautta olemme mukana ratkaisemassa globaaleja haasteita ja rakentamassa kestävää yhteiskuntaa.

Digitaaliset ratkaisut

Meillä on huippuluokan osaamista erityisesti drooneista, autonomisten ajoneuvojen kehittämisestä erityisesti kehitysympäristön mallintamisen, digitaalisen kaksosen ja reaaliaikaisen simuloinnin osalta sekä digitaalisesta kulttuurituotannoista. Kehitämme myös yritysten kanssa painettavan älykkyyden sovelluksia, robotiikkaa, terveyteen liittyviä digitaalisia rakaisuja ja joustavaa automaatiota. Olemme mukana edistämässä digitalisaation hyödyntämistä useilla eri aloilla ja tuemme digitaalisuuteen perustuvan yrittäjyyden sekä uuden liiketoiminnan syntymistä.

Vähähiilisyys

Edistämme kestävää kehitystä sekä rakennetun ympäristön ja maaseutuelinkeinojen uudistumista. Kehitämme uusiutuvan, vähähiillisen energian, liikenteen, työkonetekniikan ja kiertotalouden ratkaisuja, jotka liittyvät ympäristöystävälliseen rakentamiseen sekä ruokaketjun vähähiilisyyteen. Kehitämme kestävää yhteiskuntaa painottaen energiatehokasta rakentamista ja biopohjaisten materiaalien käyttöä.

Liiketoiminnan kehitys

Autamme yrityksiä kehittämään kannattavuuttaan, kilpailukykyään ja kansainvälisyyttään. Tuemme startup-yrittäjyyttä ja tarjoamme uutta liiketoimintaa synnyttävää hautomotoimintaa. Erityisosaamistamme on digitaalisuuden, data-analytiikan, tekoälyn ja palvelumuotoilun hyödyntäminen kasvuliiketoiminnassa sekä maaseudun elinvoiman ja yrittäjyyden kehittäminen.


Yhteyshenkilöt

Lisätietoa painoaloillamme tehtävästä työstä antavat TKI-päällikkömme.

Susanna Kujanpää
TKI-päällikkö, Digitaaliset ratkaisut, Vähähiilisyys
050 3174652

Jouko Isokangas
TKI-päällikkö, Liiketoiminnan kehitys, Vähähiilisyys
050 5296384