Skip to content

Opiskeluvaihto ja harjoittelu ulkomailla

Oamkilla on laaja yhteistyökorkeakouluverkosto maailmalla ja voit hyödyntää sitä sekä erilaisia vaihto-ohjelmia opiskelun tai harjoittelun suorittamiseksi ulkomailla.

Valitse helposti fiksuin vaihtoehto. Lähde vaihtoon.

Jos uskallat unelmoida isosti, haluat haastaa ja oppia itsestäsi, sinulla on intohimo päästä tutustumaan uusiin kulttuureihin ja kehittämään ammatillista osaamistasi, kasvattamaan kansainvälistä verkostoasi tai haluat asua ulkomailla – älä epäröi, vaan lähde vaihtoon.

Eeva, liiketalous

Eeva on yksi monista Oamkin opiskelijoista, jotka ovat hyödyntäneet mahdollisuuden lähteä opiskelemaan ulkomaille Oamkin yhteistyökorkeakouluihin tai suorittamaan harjoittelun ulkomaisessa yrityksessä. Tämä on mahdollista sinullekin.

Vaihdolla tarkoitetaan apurahoilla tuettua opiskelua tai harjoittelua ulkomailla, jonka kesto on 2–12 kuukautta. Myös lyhyempiin vaihtoihin on mahdollisuuksia ja apurahoja. Lisäksi osalla Oamkin koulutusaloista on kaksoistutkintosopimus, mikä tarkoittaa, että voit saada opintojesi aikana kaksi tutkintoa opiskelemalla tietyn ajan ulkomaisessa kaksoistutkintokohteessa.      

Vaihto-opinnot suunnitellaan aina niin, että ne luetaan hyväksi Oamkin tutkintoon. Liikkuvuus- ja lähipalvelut tarjoavat sinulle orientaation ulkomaan jaksoosi sekä ohjausta ja tukea koko vaihtosi ajalle. Vaihdossa kehität kansainvälistä osaamistasi, kuten ongelmanratkaisukykyä, sopeutumiskykyä ja sosiaalisia taitoja, sekä luot verkostoja ja kontakteja, jotka ovat merkityksellisiä myös valmistumisen jälkeen. Jos suunnittelet uraa kansainvälisissä tehtävissä Suomessa tai ulkomailla, on vaihto olennainen askel tavoitteesi saavuttamiseksi. Ota siis opinnoistasi kaikki irti ja tartu mahdollisuuksiin.

Päivitä osaamisesi, viimeistele uramahdollisuutesi. Valitse vaihto.

Opiskelijoiden vaihtokokemuksia

Rakennusarkkitehdiksi Oamkissa opiskeleva Eetu Hintsala ihastui vaihto-opintojensa aikana monipuoliseen Barcelonaan.

Tradenomiopiskelija Veera-Maria Palolla ei ollut kokemusta opiskelusta ulkomailla ennen vaihtoa.

Vaihto-opinnot Saksassa ovat tuoneet liiketoiminnan kehittämisen YAMK opiskelija Heidi Vakkurille ammatillista itsevarmuutta ja uusia ystäviä.

Opiskelija katsoo kameraa ja hymyilee.

Journalismia opiskeleva Johanna Kiviniemi huomasi harjoitteluvaihdon voivan auttaa löytämään suunnan omalle urapolulle.

Fysioterapiaa Oamkissa opiskeleva Hannu Mäenpää ihastui vaihto-opintojensa aikana Groningenin eläväiseen opiskelijakaupunkiin.

Liiketalouden opiskelija Mona Vuolle ryhtyi vaihtonsa jälkeen vaihtolähettilääksi rohkaistakseen myös muita lähtemään vaihtoon.

Yhteystiedot

Tiimimme tavoitat osoitteesta: outgoing.students@oamk.fi 

Sinua palvelevat

Piritta Nätynki / Oamk lähipalvelut 
Erasmus+ -opiskelu- ja harjoitteluvaihto Oamkin yhteistyökorkeakouluissa 

Virve Svenström / Oamk lähipalvelut 
Erasmus+ -opiskelu- ja harjoitteluvaihto Oamkin yhteistyökorkeakouluissa 

Katja Kurasto / Kansainvälisen liikkuvuuden palvelut 
Euroopan ulkopuoliset vaihdot ja itsehankitut harjoittelut 

Satu Lohiniva / Kansainvälisen liikkuvuuden palvelut 
North2north -vaihto-ohjelma, apurahamaksatukset 

Piritta ja Virve palvelevat myös Zoomissa maanantaisin klo 10–12 ja perjantaisin klo 10–12. Linkit palvelutunneille löydät Oivasta: Kansainväliset mahdollisuudet. 

Katja ja Satu palvelevat Zoomissa keskiviikkoisin klo 14–15. Linkin palvelutunnille saat outgoing.students – osoitteeseen viestiä laittamalla. 

Vaihto-opintojen sisältöjen ja ajankohdan suunnittelussa saat parhaan avun opintovastaavaltasi tai koulutusalasi kv-koordinaattorilta.