Skip to content
Kuusi nuorta henkilöä istuu portaikossa kampuksella ja nauraa.

Opiskelijakunta OSAKO ja opiskelijajärjestöt

Opiskelijakunta auttaa sinua opintojesi aikana alusta loppuun saakka: ensimmäisen vuoden tuutoroinnista hallinnon opiskelijaedustukseen sekä edunvalvontaan saakka. Oamkissa toimii myös monia opiskelijajärjestöjä.

Opiskelijakunta OSAKO

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO on opiskelijoidemme yhteinen, poliittisesti sitoutumaton edunvalvonta- ja palvelujärjestö, jonka kautta voit hankkia myös virallisen, valtakunnallisen opiskelijakortin. 

OSAKOn tärkein tehtävä on edustaa Oamkin opiskelijoita. OSAKO nimeää opiskelijaedustajat Oamkin hallintoon ja tekee työtä koulutuksen kehittämisen ja opiskeluhyvinvoinnin edistämisen eteen. Lisäksi OSAKO ylläpitää aktiivista opiskelijakulttuuria organisoimalla tuutoritoimintaa sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Myös kansainvälisille opiskelijoille järjestetään aktiivisesti erilaisia aktiviteetteja kuten tapahtumia ja ystäväperhetoimintaa. 

OSAKOn jäsenet äänestävät vuosittain keskuudestaan 20-jäsenisen edustajiston, joka käyttää ylintä päätäntävaltaa OSAKOssa. Arjen pyörityksestä vastaa niin ikään opiskelijoista koostuva hallitus ja kolme toimistotyöntekijää, jotka työskentelevät opiskelijakunnan toimistolla Linnanmaan kampuksella. Lisäksi OSAKOn omistamassa kampuskahvila Messissä työskentelee kaksi kahvilatyöntekijää. OSAKO kuuluu myös Suomen opiskelijakuntien liittoon eli SAMOKiin, joka ajaa opiskelijoiden etua valtakunnan tasolla. 

OSAKOlta saat virallisen opiskelijakortin ja siihen lukuvuositarran, joka osoittaa korttisi olevan voimassa. Lukukausimaksua vastaan sinulle avautuvat kaikki valtakunnalliset ja paikalliset edut, joita on satoja!  

Lisätietoa opiskelijakunnasta ja opiskelijakortista löydät OSAKOn verkkosivuilta. Ajankohtaisia asioita kannattaa seurata myös esimerkiksi OSAKOn Instagramista. 

Opiskelijajärjestöt

Ammattikorkeakoulussamme toimii useita opiskelijajärjestöjä, jotka edustavat oman alansa opiskelijoita. Opiskelijarjestöiltä voit myös hankkia oman alasi opiskelijahaalarit. He ovat mukana uusien opiskelijoiden orientoimisessa ja järjestävät heille tapahtumia heti ensimmäisinä viikkoina. Ota oman alasi opiskelijajärjestön Instagram seurantaan ja pysy ajan tasalla tapahtumista.  

Arkko Ry, Rakennusarkkitehtiopiskelijat 
Kultti Ry, Kulttuuriala – viestintä, musiikki ja tanssi 
Luva Ry, Luonnonvara-alan opiskelijat 
Osasto Ry, Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat 
Ote Ry, Tekniikan opiskelijat 
Outo Ry, Tradenomiopiskelijat 
OIO Ry, Oulun Insinööriopiskelijat