Skip to content

Oamk Highway – tie lukiosta tai ammatillisesta oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakouluun

Varmista opiskelupaikkasi Oamkissa jo toisen asteen opintojen aikana! Ovet avautuvat Oamk Highwayn kautta informaatioteknologian, tekniikan tai luonnonvara-alalle, kun suoritat lukion tai ammatillisen tutkinnon ja sen aikana Highway-opinnot. Oamk Highway koostuu kolmesta tutkinto-ohjelmakohtaisesta opintojaksosta, yhteensä 15 opintopisteestä. Oamk Highwayssa suorittamasi opinnot hyväksiluetaan myös osaksi ammattikorkeakoulututkintoasi. Kaikki opinnot voi suorittaa verkossa.

Voit suorittaa maksuttomat Oamk Highway -opinnot milloin vain toisen asteen opintojesi aikana. Suosittelemme kuitenkin, että Highwayn opiskelu aloitetaan lukion tai ammattiopiston toisena opiskeluvuotena. Ilmoittaudu Oamk Highway-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Kun olet suorittanut opinnot, haet tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highway -erillishaussa. Pääset Highwayn kautta opiskelemaan Oamkiin agrologiksi, insinööriksi, rakennusmestariksi tai tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Tällä hetkellä meillä on jo lähes 700 nuorta Oamk Highway -opintiellä. Tule mukaan!

Jos oma oppilaitoksesi ei löydy ilmoittautumissivulta Opiskelen-kohdasta, merkitse itsesi kohtaan “Jokin muu lukio/ammattiopisto”. Kun olet ilmoittautunut Oamk Highway -opintokokonaisuuteen, varmista opoltasi, että hän on myös asiasta tietoinen. Oposi antaa sinulle lisäohjeet jatkosta. Mikäli koulusi opo ei ole asiasta tietoinen, pyydä häntä olemaan yhteydessä Oamkiin alakohtaiseen yhteyshenkilöön.

Katsothan myös Usein kysytyt kysymyksemme -sivun

Informaatioteknologia

Oamk Highway

Tietotekniikkaa tarvitaan maailmanlaajuisesti kaikilla ammattialoille, ja ICT-alan osaajien tarve kasvaa koko ajan Suomessa ja maailmalla. Voit opiskella meillä joko tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi tai tietojenkäsittelyn tradenomiksi.

Lue lisää informaatioteknologian Highwaysta

Luonnonvara-ala

Oamk Highway

Luonnonvara-ala on vakaa toimiala, jossa on tarvetta monenlaisille osaajille. Perusmaatalous teknistyy ja tuotantorakenne kehittyy kohti suurempia yksiköitä. Ympäristönäkökohdat ja vastuullinen ruoantuotanto ovat yhä tärkeämpiä.

Lue lisää luonnonvara-alan Highwaysta

Tekniikka

Oamk Highway

Tekniikan ala on hyvin monipuolinen. Insinöörit voivat ratkoa energiantuotantoon ja -kulutukseen liittyviä haasteita, osallistua eri laitteiden ja koneiden suunnitteluun tai kehittää sähkö- ja automaatioteknisiä ratkaisuja.

Lue lisää tekniikan Highwaysta