Skip to content
Nuori naisopiskelija piirtää valkotaululle tussilla ja toinen nuori nainen katsoo häntä kohti.

Ammatillisten opettajankoulutusten opiskelijat

Tervetuloa opiskelemaan!

Saat tärkeää tietoa opintojesi tueksi näiltä sivuilta. Toivomme niiden auttavan sinua opintojesi suunnittelussa, osaamisesi kehittymisessä ja henkilökohtaisessa kasvussasi ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi!

Iloa ja intoa oppimiseen!

Opetussuunnitelmat

Koulutuksiemme tuottamat kelpoisuudet

Ammatillisesta opettajankoulutuksesta saat pätevyyden toimia oman alasi opettajana. Opinnot ovat opettajien kelpoisuusvaatimusten mukaiset 60 op:n laajuiset opettajan pedagogiset opinnot
(asetus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 986/1998).

Ammatillinen erityisopettajankoulutus (60 op) on opettajille suunnattua jatkokoulutusta, joka pätevöittää sinut ammatillisen koulutuksen erityisen tuen ja vaativan erityisen tuen tehtäviin. Koulutus ei anna kelpoisuutta peruskoulun ja lukion erityisopettajan tehtäviin.

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus (60 op) on opettajille suunnattua jatkokoulutusta, joka antaa sinulle yleisen opinto-ohjaajankelpoisuuden kaikille kouluasteille.

Ammatilliset opettajankoulutukset eivät johda tutkintoon vaan ovat lisä- ja täydennyskoulutusta.

Opintoneuvonta ja ohjaus

Saat opintoneuvonnasta ohjausta ja neuvontaa aina hakuvaiheesta valmistumiseesi saakka kaikissa opintopolkusi vaiheissa. Voit keskustella esimerkiksi: 

  • opiskelusta, opintojen sisällöistä 
  • opintojen rahoituksesta 
  • harjoittelusta ja harjoittelupaikoista 
  • todistuksen hakemisesta ja valmistumisesta 

Yhteystiedot 

029 448 9220  

amok@oamk.fi

Opintoryhmien tuutorit ovat lähiohjaajiasi koko opintopolkusi ajan ja tukenasi ammatillisessa kasvussa ja kehittymisessä. 

Opiskelijan harjoittelua ohjaavat opettajat vastaavat ohjauksestasi ja ammatillisen kasvun tuesta harjoittelun ajan yhdessä tuutorien kanssa.

Opintoryhmien aikataulut

Lataa opintoryhmäsi aikataulut

Oppimisympäristöt

Oamkin opiskelijat saavat opintojensa aikana useita erilaisia järjestelmiä ja palveluita käyttöönsä. Opinnoissasi sinulla on käytettävissä useita palveluita.

eMateriaalisivusto on avoin oppimisresurssisivusto, joka sisältää opetus- ja oppimateriaaleja eri aihealueista. Sivustosta löydät monipuolisesti resursseja ammattipedagogisen osaamisesi kehittämiseen opetuksen suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin näkökulmasta.

Opintososiaaliset edut

Ruokailu

Saat opintojen alussa ensimmäiseksi lukuvuodeksi päätoimisuuden kriteerien mukaisesti Kelan ateriatukikortin, joka oikeuttaa opiskelijahintaiseen lounaaseen kaikissa korkeakouluopiskelijoiden ateriatukijärjestelmän piiriin kuuluvissa opiskelijaravintoloissa. Sinulla on oikeus yhteen ateriatuettuun ateriaan päivässä. 

Kelan sähköinen ateriatukikortti ei ole opettajankoulutusten opiskelijoiden käytössä.


Tutustu myös näihin

Oamkin Linnanmaan kampus ja pysäköinti kampuksella

Linnanmaan kampuksella järjestetään ammatillista opettajankoulutusta ja informaatioteknologian, tekniikan, liiketalouden, kulttuurialan ja luonnonvara-alan koulutusta sekä osa sosiaali- ja terveysalan koulutuksista (sosionomi, fysioterapia sekä toimintaterapia). Ammatillinen opettajakorkeakoulu sijaitsee kampuksella 3. kerroksessa, 7C -siivessä.

Oamkin opiskelijana voit hankkia Linnanmaan kampukselle ympärivuorokautisen 24/7-kulkuoikeuden.

Oulu Campus Navigator on sisätilapaikannukseen ja -navigointiin tarkoitettu mobiilisovellus, joka on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupoista. Oulu Campus Navigator -sovellus ei vaadi kirjautumista, eikä sillä seurata yksittäisten käyttäjien sijaintia kampuksen sisällä.

Oamkin opiskelijana voit käyttää Oamkille merkittyjä autopaikkoja. Sinun tulee hakea käyttöoikeus autopaikkaan (eParking). Oamkilla on sekä maksuttomia kylmiä autopaikkoja että maksullisia lämmityspaikkoja. Kirjaudu eParking-järjestelmään Oamkin käyttäjätunnuksellasi (HAKA-kirjautuminen).

Huomioithan, että Oamkin opiskelijana et saa pysäköidä Oulun yliopiston autopaikoille.