Skip to content

Informaatioteknologia

Tietotekniikkaa ja digitaalisia palveluja tarvitaan maailmanlaajuisesti kaikilla ammattialoille, ja ICT-alan osaajien tarve kasvaa koko ajan Suomessa ja maailmalla. Voit opiskella meillä joko tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi tai tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Pääset tutustumaan ICT-alaan suorittamalla tarjonnastamme kolme kurssia. 

Tietotekniikan insinöörinä työsi voi olla ohjelmistoprosessien hallintaa, ohjelmointia, sulautettujen järjestelmien, mobiilisovellusten, käyttöliittymien, www-palveluiden, elektroniikan tai mittaus- ja testausjärjestelmien suunnittelua ja toteuttamista. 

Tietojenkäsittelyn tradenomit toimivat valmistuttuaan digitaalisten tuotteiden ja palvelujen parissa suunnitellen, toteuttaen ja testaten esimerkiksi verkkosivuja ja -palveluja sekä mobiilisovelluksia tai kehittäen digitaalista markkinointia.

Seuraavat kolme opintojaksoa suorittamalla toisen asteen opintojesi aikana varmistat paikkasi valitsemassasi ICT-alan koulutuksessa Oamkissa:

HUOMIO LUKUVUONNA 2021–2022 ALOITTANEET!

Mikäli olet aloittanut Oamk Highway -opinnot jo lukuvuonna 2021–2022, jo suorittamasi opintojaksot lasketaan mukaan vaadittaviin 15 opintopisteeseen ja täydennät Oamk Highway -opintosi suorittamalla puuttuvat opinnot em. listan opinnoilla.

Suorittamalla toisen asteen koulutuksen ja Oamk Highway -opinnot opiskelijalle luvataan opiskelupaikka ICT-alalta. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Jos oma oppilaitoksesi ei löydy ilmoittautumissivulta Opiskelen-kohdasta, merkitse itsesi kohtaan “Jokin muu lukio/ammattiopisto”. Kun olet ilmoittautunut Oamk Highway -opintokokonaisuuteen, varmista opoltasi, että hän on myös asiasta tietoinen. Oposi antaa sinulle lisäohjeet jatkosta. Mikäli koulusi opo ei ole asiasta tietoinen, pyydä häntä olemaan yhteydessä Oamkiin perttu.hietala@oamk.fi (p. 050 306 3328). Kurssin suorittamiseen tarvitaan yhteistyötä 2 asteen ja Oamkin välillä.