Tanssinopettajaksi opiskeleva Tomi Ihanus uskoo opintojen antavan laaja-alaiset valmiudet työelämään
Tanssinopettajaksi opiskeleva Tomi Ihanus uskoo opintojen antavan laaja-alaiset valmiudet työelämään Tomi Ihanuksen…
Oletko sinä tulevaisuuden tanssintekijä? Haluatko jakaa tanssin iloa opettajana ja ohjaajana eli tanssialan asiantuntijana? Tervetuloa opiskelemaan tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakouluun!
Tanssinopettajakoulutuksessa opiskellaan paljon ryhmässä muiden samanhenkisten kanssa. Koko opintojen ajan harjoitellaan opettamista, tanssimista ja muita työelämässä tarvittavia taitoja yksin ja yhdessä. Taitoja kehitetään monipuolisesti: tutkimalla, opettamalla, tanssimalla, tekemällä koreografioita, keskustelemalla, lukemalla ja kirjoittamalla. Tanssinopettajana toimimista harjoitellaan ohjaamalla opetusta erilaisille ryhmille, seuraamalla toisten opetusta sekä pohtimalla porukalla erityisesti tanssinopetukseen liittyviä ilmiöitä. Opinnoissa hankitaan ja harjoitellaan myös muita hyödyllisiä ja työelämässä tarpeellisia taitoja, kuten yrittäjyystaitoja, työelämän tuntemusta, tieto- ja viestintätaitoja ja kansainvälisyyttä.
Syksyllä 2025 alkava koulutus on suunnattu hakijoille, jotka haluavat tulevaisuudessa työskennellä laaja-alaisina tanssinopettajina. Opinnot toteutetaan joko päiväopiskeluna tai monimuoto-opintoina. Opiskelijat, joilla on vähän tai ei ollenkaan työkokemusta tanssinopettajana, opiskelevat pääasiassa päiväopintoina. Opiskelijat, joilla on työkokemusta tanssinopettajina opiskelevat pääasiassa monimuotoisesti. Päiväopinnoissa opiskellaan kampuksella osallistuen tunneille lukujärjestyksen mukaisesti ja tehden oppimistehtäviä. Laaja-alaiset monimuoto-opinnot toteutetaan siten, että niissä voi opiskella monipuolisen tanssitaustan ja kokemuksen omaava opiskelija. Opiskelijoiden kanssa laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, jonka mukaan kukin etenee opinnoissaan. Monimuoto-opiskelijoille tarjottavien opintojen ajankohdista tiedotetaan korkeakoulujen yhteishaun alkuun mennessä keväällä 2025.
Henkilökohtaisen opintopolun avulla sinun on mahdollista suunnata oman osaamisesi kehittymistä. Työ- ja opetusharjoittelua koostat kiinnostuksesi ja urasuunnitelmasi mukaan. Voit laajentaa omaa osaamistasi vapaasti valittavilla opinnoilla. Opintojen aikana tuemme sinua urapolun hahmottamisessa ja omien vahvuuksien tunnistamisessa, jotta löydät sopivan paikan työelämässä.
Tanssinopettajilla on Suomessa paljon töitä. Monen tanssinopettajan työ koostuu monipuolisista työtehtävistä useissa eri työpaikoissa: yksityisissä tanssikouluissa, taidekouluissa, tanssiseuroissa, yhdistyksissä ja opistoissa. Korkeakoulussa opiskelleen tanssinopettajan ammattitaidolla voi toimia myös tanssialan yrittäjänä esimerkiksi opettajana omalla toiminimellä tai työllistää myös muita omassa tanssikoulussa. Tanssinopettaja voi toimia myös eri-ikäisten opetuksen parissa esimerkiksi harrastus-, iltapäivä- ja seniorikerhojen vetäjänä, lyhytkurssien kouluttajana ja tanssin hyvinvointivaikutuksia tai soveltavaa käyttöä hyödyntävissä tehtävissä. Lisäksi tanssinopettajia työllistyy tapahtumatuottamiseen liittyviin tehtäviin. Tanssinopettaja (AMK) -tutkinnolla saavuttaa yleisen ammatillisen opettajan pätevyyden. Tutkinto antaa kelpoisuuden toisen asteen tanssialan perustutkintokoulutuksen, taiteen perusopetuksen tai vapaan sivistystyön (kansalais- ja työväenopistot) opettajan virkaan tai toimeen.
Oamkin tanssinopettajakoulutus on uniikki, valtakunnallisesti vaikuttava ja yhteisöllinen. Samanlaista tanssilajien kirjoa ei löydy muualta; vaikutamme koko Suomen tanssin kenttään uniikilla lajikirjolla. Opintovastaava
Ulkomaille lähtevän opiskelijan kansainväliset opinnot räätälöidään yksilöllisesti opiskelijan osaamistavoitteiden mukaisesti. Viime vuosina tanssinopettajaopiskelijat ovat suorittaneet opintojaan vaihto-opiskelijoina muun muassa Ruotsissa, Alankomaissa, Norjassa, Amerikassa, Espanjassa, Portugalissa ja Unkarissa. Vaihto-opintoja on tehty tanssikouluissa, taidekorkeakouluissa ja tanssiyhteisöissä opiskelijan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Ulkomaisessa vaihdossa tehdyt opinnot sisällytetään osaksi tutkintoa eli vaihto-opiskelun voi tehdä sen pidentämättä opiskeluaikaa.
Tanssinopettajaopintoihin voi hakea kevään yhteishaussa Opintopolku.fi-palvelussa. Tämän lisäksi hakijan tulee palauttaa ennakkotehtävä. Ennakkotehtävä on karsiva eli sen hyväksytty suorittaminen on ehto valintakokeisiin pääsemiselle. Valintakoe on kolmipäiväinen ja koostuu useasta eri vaiheesta. Hakijan on hyvä varautua pääsykokeisiin kolmeksi päiväksi. Karsiutuminen hakuprosessista on kuitenkin mahdollista jo ensimmäisen ja toisen päivän aikana.
Voit suorittaa alemman ammattikorkeakoulun opintoja myös Avoimessa ammattikorkeakoulussa. Lisätietoja Avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista.
Tanssinopettaja (AMK) -tutkinto on alempi korkeakoulututkinto, joka on rinnasteinen yliopistojen ja korkeakoulujen kandidaatin tutkintoon (Bachelor) sekä Suomessa että ulkomailla. Tutkinto antaa hakukelpoisuuden tanssialan maisterikoulutukseen. Tanssinopettaja (AMK) -tutkinnon ja kahden vuoden työkokemuksen jälkeen voit hakea opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa (YAMK) esimerkiksi seuraaviin kulttuurialan koulutuksiimme: Kulttuurituottaminen ja luova talous, Taiteen tekijä ja kehittäjä ja Education Entrepreneurship. YAMK-tutkinto on rinnasteinen yliopistojen ja korkeakoulujen maisterin tutkintoon.
Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa!
Tanssinopettajaksi opiskeleva Tomi Ihanus uskoo opintojen antavan laaja-alaiset valmiudet työelämään Tomi Ihanuksen…
Vuoden opiskelija kehuu Oamkin tanssinopettajakoulutuksen monipuolisuutta Oamkin tanssinopettajakoulutus oli Vuoden…
Sofia Timonen: ”Sain ammatillisen turvaverkon” Sofia Timonen valmistui Oamkista toukokuussa…
Oma paikka löytyi Oamkista Oamkin vuoden opiskelijaksi valittu Lea Lorenz…
Tanssinopettajan koulutus ponnahduslautana unelma-ammattiin Toista vuotta tanssinopettajaksi opiskeleva Lea Lorenz…