Skip to content

Vuoden opiskelija kehuu Oamkin tanssinopettajakoulutuksen monipuolisuutta

Oamkin tanssinopettajakoulutus oli Vuoden opiskelijaksi valitulle Meeri Mutaselle ykkösvaihtoehto.

Tanssinopettajaopintoja viimeistelevä Meeri Mutanen valittiin Oamkin Vuoden opiskelijaksi 2022.

Valintaperusteissa Meeriä kuvaillaan muun muassa esimerkilliseksi opiskelukaveriksi, joka on reilu ja ottaa kaikki huomioon. Opiskelukavereiden mukaan Meeri auttaa mielellään muita ja hänen kanssaan on ollut helppo jakaa niin opiskeluaikojen ilot kuin surutkin. Meerillä todetaan myös olleen iso merkitys tanssinopettajaopiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

– En yhtään osannut odottaa valintaa, ja olen siitä todella otettu. Oli aivan ihanaa lukea opiskelijakavereiden kauniit kommentit ja perustelut, joiden pohjalta tähän valintaan päädyttiin, Meeri kommentoi.

Erityisesti Meeri kertoo iloinneensa siitä, että perusteluissa annettiin kiitosta Tanssinopettajaopiskelijat ry:n toiminnasta, jossa hän ollut aktiivisesti mukana opintojensa aikana.

Tanssinopettajaopiskelijat ry on yhdistys, joka ajaa tanssinopettajaksi opiskelevien etuja ja vaikuttaa jäsentensä opiskelun olosuhteisiin sekä työelämää koskeviin kysymyksiin. Yhdistyksen jäsenet opiskelevat Oamkissa tanssinopettajiksi.

– Olemme tehneet yhdistyksessä paljon töitä sen eteen, että tanssinopettajien koulutus olisi Oamkissa paras mahdollinen. Oli hienoa kuulla, että opiskelijat ovat arvostaneet sitä työtä.

Ura pitkäaikaisesta harrastuksesta

Tampereelta kotoisin oleva Meeri päätyi tanssinopettajakoulutukseen oman intohimonsa johdattamana. Hänelle tanssi on ollut tärkeä osa elämää lapsuudesta lähtien.

– Pitkäaikaisen tanssin harrastamisen lisäksi olen käynyt ilmaisutaidon lukion, jossa opiskeltiin paljon tanssia. Sain lukiosta myös kovasti kannustusta lähteä tanssinopettajaksi.

Koska Meeri oli kuullut Oamkista paljon hyvää, halusi hän ehdottomasti hakea opiskelemaan juuri sinne.

– Yksi lukion opettajistani oli valmistunut tanssinopettajaksi Oamkista ja kehui minulle koulutusta. Kun kävin valintakokeessa, tuntui Oamk heti omalta paikalta.

Meerin mielestä Oamkin tanssinopettajakoulutuksen rikkaus on monipuolisuus ja se, että opintojen aikana pääsee tanssimaan paljon.

– Oamkissa pääsee kokeilemaan monia eri tanssilajeja. Vaikka opinnot ovat intensiivisiä ja päivät etenkin alussa pitkiä, on opiskelu todella antoisaa.

Tanssinopettajan koulutuksesta on moneksi

Opintojensa loppuvaiheessa Meeri palasi työharjoittelun merkeissä takaisin käymäänsä ilmaisutaidon lukioon Tampereelle. Harjoittelun jälkeen hän on jatkanut lukiossa tanssinopettajan sijaisena.

– Sijaistan parhaillaan tanssinopettajaa, joka viimeistelee YAMK-tutkintoaan Oamkiin.

Valmistumisen jälkeen Meeri odottaa pääsevänsä hetkeksi hengähtämään ja keskittymään vain töihin, mutta tulevaisuudessa häntä kiinnostaa myös jatkokouluttautuminen.

– Mitään tarkkoja urahaaveita minulla ei kuitenkaan ole. Tanssinopettajan koulutuksesta on moneksi, eikä tässä vaiheessa osaa varmaan edes vielä kuvitella, millaisia kaikkia mahdollisuuksia tulevaisuudessa voi tulla vastaan.

Vaikka tanssi on iso osa Meerin arkea, kuuluu hänen vapaa-aikaansa paljon muutakin. Esimerkiksi lihashuolto on Meerille tärkeää, sillä hänen työvälineenään on oma keho.

 – Tykkään huoltaa omaa kehoa vapaalla esimerkiksi lenkkeillen. Parhaiten rentoudun kuitenkin villasukat jalassa kynttilänvalossa jotain tosi-tv-sarjaa katsellen ja samalla kutoen. Fyysinen työ vaatii välillä rauhallisen vastapainon.