Skip to content
Opiskelijat istuvat ja katsovat tietokoneitaan

Tervetuloa opiskelemaan polkuopintoja avoimeen ammattikorkeakouluun!

Hae itsellesi Oulun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnus ja salasana.

 • Kirjaudu Oamkin sähköpostiin ja Moodle-oppimisympäristöön.
 • Liity avoimen ammattikorkeakoulun Moodle-alustalle.
 • Tutustu digistarttipakettiin.
 • Tarkista ryhmäsi lukujärjestys Lukkarikoneesta tai Tuudosta.
 • Tutustu huolellisesti alla oleviin yleisiin materiaaleihin sekä oman alasi alakohtaisiin materiaaleihin.

Hae students-käyttäjätunnus Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta ennen opintojesi alkua. Tunnuksella pääset kaikkiin Oamkissa käytössä oleviin sähköisiin järjestelmiin kuten opiskelijasähköpostiin, opiskelijaintra Oivaan, oppimisympäristö Moodleen, opiskelijahallintajärjestelmä Peppiin ja Tuudo-mobiilisovellukseen.

Mikäli et saa haettua tunnuksia Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta, otathan yhteyttä ICT-palveluihin: ict@oulu.fi / 0294 483 124.

Sähköpostisi sijaitsevat Microsoft Office 365 -pilvipalvelussa. Sähköpostiosoitteesi on muotoa käyttäjätunnus@students.oamk.fi. Kirjautuessasi sähköpostiisi, laita käyttäjätunnus-kenttään sähköpostiosoitteesi muodossa käyttäjätunnus@students.oamk.fi (esim. v0vepi99(at)students.oamk.fi). Anna sitten salasanasi sille varattuun kenttään. Yläpalkin linkkien kautta pääset käsiksi muihin Microsoftin pilvipalveluihin.

Oamkissa on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen (MFA) Microsoft 365 -pilvipalvelussa.

Sinun tulee lukea Oamkin sähköpostia säännöllisesti. Opettajat käyttävät Oivaa ja opiskelusähköpostia tiedottamiseen. Jos käytät ensisijaisesti jotain muuta sähköpostiosoitetta, voit ohjata opiskelusähköpostisi ko. osoitteeseen. Ohje sähköpostin edelleenlähetykseen.

Lukkarikone

Lukkarikoneesta löydät ryhmäsi opintojen aika- ja paikkatiedot sekä mahdolliset linkit etäyhteyksiin (etälinkit löytyvät myös Moodle-alustalta). Lukujärjestykset julkaistaan Lukkarikoneessa jaksoittain

Ryhmätiedot ilmoitetaan polkuopiskelijoille tämän sivun alakohtaisissa osioissa, tai sähköpostitse.

Tuudo

Tuudo on ilmainen mobiilisovellus, josta löytyy muuan muassa opiskelijan oma lukujärjestys, opintojaksoilmoittautumiset ja lounaslistat. Tuudoon kirjaudutaan students-tunnuksilla.

Lisätietoja Tuudosta.

Opiskelijaintra Oiva

Opiskelijaintra Oiva on tiedotuskanava opintoihin liittyvissä asioissa. Oivan kautta pääset seuraamaan ajankohtaisia asioita ja käyttämään opinnoissa tarvitsemiasi palveluita. Opiskelijaintrasta sinun tulee seurata Uutisvirran tiedotteita. Käythän tarkistamassa Uutisvirta-palstan pika-asetuksista, että saat Uutisvirtaan opiskelemasi alan (esim. tekn, liike, sote) opiskelijoille suunnatut tiedotteet. Pääset asetuksiin Oivan etusivun Uutisvirta-osion ”mutterin” kuvasta. Asetuksista voit myös piilottaa Uutisvirran kategorioita ja lyhentää näin Uutisvirtaa.

Verkko-oppimisympäristö Moodle

Oamkin opintojaksoilla käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea materiaalien ja tehtävien välitykseen. Myös avoin ammattikorkeakoulu käyttää opiskelijoiden tiedottamiseen Moodlea. Liity heti opintojesi alussa avoimen ammattikorkeakoulun Moodle-alustalle (kirjaudu Oulun ammattikorkeakoulun käyttäjänä). Alustalta löydät tärkeitä ohjeita ja ajankohtaisuutiset. Kun avoimen amkin moodle-alustalle lisätään uusi ajankohtaistiedote, saat siitä viestin opiskelijasähköpostiisi.

Kirjautuminen Moodleen

Opiskelijan Moodle-ohje (moodle.oulu.fi) (kurssiavain: opiskelija).

Peppi

Peppi on Oamkissa käytössä oleva opiskelijahallintajärjestelmä. Avoimen polkuopiskelijana käytät Peppiä opintojaksoilmoittautumisiin, HOPSin (henkilökohtainen opintosuunnitelma) laatimiseen sekä opintosuoritustesi seuraamiseen. Pepistä voi tulostaa myös sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen ja opiskelijatodistuksen – Tilaukset-ohjeistus.

Pepissä tehdään myös mahdolliset hyväksilukuhakemukset. Hyväksilukemisesta saat lisätietoa opintojen alkamisen jälkeen omalta tuutoropettajaltasi. Pääsääntöisesti opintojaksojen suoria hyväksilukuja ei tehdä vielä avoimen opintojen aikana (tehdään vasta tutkinto-opiskelijana). Opintojakson osittaisesta hyväksiluvusta voit keskustella opintojakson opettajan kanssa. Lisätietoa hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta (HOT) löydät Opinto-oppaasta.

Peppiin pääset kirjautumaan opiskeluoikeutesi alkaessa. Mikäli aloitat opintosi tammikuussa, pääset kirjautumaan Peppiin 1.1. alkaen. 

Opiskelu ammattikorkeakoulussa edellyttää hyviä digitaalisia opiskelutaitoja sekä opiskelua hyödyttävien ja mahdollistavien digitaalisten palveluiden hallintaa. Digitaalisten opiskelutaitojen ja digitaalisten palvelujen hallinnan tueksi on rakennettu Digistarttipaketti.

Digistarttipaketin tavoitteena on, että

 • opit käyttämään opiskelun kannalta välttämättömiä digitaalisia ohjelmia ja palveluita
 • tutustut ja kokeilet käytännössä eri ohjelmien, palveluiden ja järjestelmien toiminnallisuuksia
 • ymmärrät eri ohjelmien, palveluiden ja järjestelmien käyttötarkoituksen ja tiedät, mistä voit tarvittaessa kysyä lisätietoa tai apua.

Voit suorittaa digistarttipaketin tehtävät omaan tahtiisi, sinulle sopivana ajankohtana, mielellään heti opintojesi alkaessa tai jo ennen sitä. Voit tarvittaessa palata tälle alustalle kertaamaan asioita koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Digistarttipaketin suorittavat kaikki uudet Oamkin opiskelijat.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille laadittu Digistarttipaketti on Oamkin Moodlessa osoitteessa: Avoinamk: Digistarttipaketti 2023 – 2024 (oulu.fi)

Pääset kirjautumaan Moodleen opiskelijatunnuksella ja salasanalla. Digistarttipaketin kurssiavain on AVOINAMK  

Polkuopinnot maksavat 300 euroa lukuvuodessa (sis. kaksi lukukautta). Opintomaksu maksetaan verkkomaksupalvelu Paytrailin kautta ennen opintojen alkua. Polkuopintojen ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen voi perua kuluitta ainoastaan ennen opintojen (perehdytyspäivien) alkua. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä välittömästi osoitteeseen avoinamk@oulu.fi.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana et ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin kuten ateriatuettuun ruokailuun. Avoimen opiskelijana saat ateriakortin, jolla voit ostaa linjastolounaan kampuksien opiskelijaravintoloista ulkopuolista edullisempaan hintaan. Voit todentaa oikeutesi alennettuun ateriahintaan näyttämällä Tuudon ateriaetuus-sivua mobiililaitteellasi. Postitamme paperisen ateriaetukortin vain erillisestä pyynnöstä.

Varaudu pyydettäessä todistamaan henkilöllisyytesi.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat eivät ole oikeutettuja opintopsykologin palveluihin, opiskelijakunnan jäsenyyteen ja valtakunnalliseen opiskelijakorttiin. Avoimen opiskelijat eivät ole myöskään oikeutettuja opiskelijaterveydenhuoltoon (YTHS), joten avoimen opiskelijana et maksa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksua.

Opintotuki

Pääsääntöisesti avoimen opinnot eivät oikeuta Kelan opintotukeen (= opintoraha ja lainatakaus). Lisätietoa opintotuesta.

Työttömyysetuudella opiskelu

 • omaehtoinen työttömyysetuudella tuettu opiskelu
 • sivutoiminen opiskelu
 • lyhytkestoinen opiskelu

Selvitä opiskelumahdollisuudet (kuinka paljon, mitä) etukäteen TE-palveluista.

Vakuutusyhtiön/työeläkelaitoksen tuki

Selvitä opiskelumahdollisuudet (kuinka paljon, mitä) etukäteen.

Mikäli tarvitset selvityksen opinnoistasi TE-toimistoa, vakuutusyhtiötä tms. varten, voit pyytää sen osoitteesta avoinamk@oulu.fi

Kerro viestissäsi selkeästi, mihin tarkoitukseen tarvitset selvityksen. 

Linnanmaan kampus

Oamkin opiskelijana voit käyttää Oamkille merkittyjä autopaikkoja. Sinun tulee hakea käyttöoikeus autopaikkaan. Oamkilla on sekä maksuttomia kylmiä autopaikkoja että maksullisia lämmityspaikkoja. Ohjeet autopaikan käyttöoikeuden hakemiseen Linnanmaan kampukselle opiskelijaintra Oivassa. Opiskelijaintraan kirjaudut students.oamk.fi -käyttäjätunnuksella.

Lukuvuoden alussa elo-syyskuussa voit pysäköidä Oamkin kylmille autopaikoille myös ilman käyttöoikeutta.

Huomioithan, että Oamkin opiskelijana et saa pysäköidä Oulun yliopiston autopaikoille. Täältä löydät lisätietoa Linnanmaan kampuksen pysäköinnistä ja muista käytänteistä.

Kontinkankaan kampus ja Oulainen / Sosiaali- ja terveysala

Kontinkankaan kampuksen piha-alueella pysäköinti on maksullista. Kontinkankaan kampuksen pysäköintioikeuksien hallinta ja laskutus tapahtuvat Q-Park Finland Oy:n Taskuparkki-verkkokaupassa. Ohjeet Kontinkankaan kampuksen pysäköintiin

Viereinen Rauhanyhdistyksen parkkipaikka on myös käytössä päivisin. Lisää pysäköintitilaa löytyy myös Ouluhallin parkkipaikoilta. Oulaisissa lämpöpaikat ovat varattuja, mutta muille paikoille voi pysäköidä rajoituksetta.

Suoritettuasi vaaditun määrän avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen amkin opintojesi perusteella. Haku tutkinto-opiskelijaksi avoimen amkin opintojen perusteella (avoimen väylä) on yhteishausta erillinen hakuväylä. Hakuaika on kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä polkuopinnot aloittaneet opiskelijat hakevat pääsääntöisesti kevään väylähaussa 2.-16.5. ja tammikuussa polkuopinnot aloittaneet opiskelijat hakevat pääsääntöisesti syksyn väylähaussa 1.-15.11.

Valintaperusteet löydät hakusivuiltamme.

Järjestämme säännöllisesti avoimen amkin opiskelijoille Pop-Up-kyselytuntejaKyselytunnit on tarkoitettu kaikkien alojen avoimen AMK- ja YAMK-opiskelijoille ja ne pidetään Zoomissa. Tilaisuudet ovat vapaamuotoisia ja niiden aikana voit tulla kysymään ja keskustelemaan avoimen opinnoistasi. 

Lisätiedot ja linkin kyselytunnille löydät avoimen amkin Moodle-alustalta.

Avoimen ammattikorkeakoulun käytänteisiin liittyvissä kysymyksissä (esim. ilmoittautuminen, laskutus, peruminen, todistukset) voit olla yhteydessä avoimen ammattikorkeakoulun koulutuspalveluihin: avoinamk@oulu.fi, 029 448 9213 (puhelinpalveluaika ti ja to pääsääntöisesti klo 12-15).

Opiskeluiloa ja menestystä opintoihisi! 

Tervetuloa avoimeen ammattikorkeakouluun polkuopiskelijaksi! 

Tieto- ja viestintätekniikka

Tietojenkäsittely

Polkuopiskelijana osallistut tutkinto-opiskelijoiden perehdytyspäiville. Uusien opiskelijoiden opinnot alkavat ryhmäkohtaisesti alla olevien aikataulujen mukaisesti Linnanmaan kampuksella (osoite Yliopistokatu 9, 90570 Oulu). Oamkin pääovi on ovi C. Opiskelijat ohjataan pääovelta opiskelutiloihin.

 • Polkuopiskelijoille pidetään avoimen amkin kysely/infotunti Zoomissa 3.1.2024 klo 14-15. Kutsu kyselytunnille lähetetään sähköpostitse. Kyselytunnille osallistuminen on suositeltavaa!

Päiväryhmä, markkinointi ja myynti LIK24KPM
Päiväryhmän perehdytyspäivät ovat ma 8.1.2023 klo 9-15 ja ti 9.1.2023 klo 9-14.30. Opiskelijan pitää osallistua kumpaankin perehdytyspäivään. Lähiopetus alkaa ke 10.1.2024 lukujärjestyksen mukaan. Lukujärjestys tulee näkyviin osoitteeseen lukkarit.oamk.fi. Päiväryhmän tunnus on LIK24KPM.

Monimuoto, taloushallinto LIK24KMT
pe 5.1.2024 klo 10 Monimuotoryhmän perehdytyspäivän ohjelma:
klo 10-12 Opintojen aloitus, ryhmään tutustuminen
klo 12-13 lounastauko (omakustanteinen)
klo 13-16 opiskeluympäristöön ja työvälineisiin tutustuminen

Monimuotoryhmän opiskelu jatkuu lukujärjestyksen mukaan. Lähiopiskelupäivät ovat kevätlukukaudella 2024 seuraavasti:
• 5.1.2024 perehdytyspäivä
• 8-9.1.2024
• 5.2.-6.2.2024
• Mahdolliset lähi/etätentit 29.2.2024 klo 16.30 alkaen
• 11.3.–12.3.2024
• 8.4.–9.4.2024
• Mahdolliset lähi/etätentit 3.5.2024 klo 16.30 alkaen

Tervetuloa avoimeen ammattikorkeakouluun polkuopiskelijaksi! 

Sosiaali- ja terveysalan polkuopiskelijoiden infomateriaali 
(keväällä 2024 aloittavat opiskelijat) 
 
Ryhmät, joissa opintoja suoritetaan: 

Ensihoidon tutkinto-ohjelma (pt-ensihoitajapolkulaiset): oman HOPS:n mukainen ryhmä/ ENS24KM 

Hoitotyön tutkinto-ohjelma, kätilö: KAT21SP 
Hoitotyön tutkinto-ohjelma, sairaanhoitaja (Oulu): SAI24KM 

Hoitotyön tutkinto-ohjelma, sairaanhoitaja (Oulainen): OHS24KM 

Hoitotyön tutkinto-ohjelma, terveydenhoitaja: TEH24KM 

 • sh-taustaiset terveydenhoitajapolkulaiset: TEH21KM/ oman HOPS:n mukainen ryhmä  

Sosiaalialan tutkinto-ohjelma: SOS24KM 

Opintojen aloitus: 
Opinnot alkavat tutkintoryhmän lukujärjestyksen mukaisesti ma 8.1.24.  
Poikkeuksena Ensihoidon polkuopinnot perustason ensihoitajille, joissa tutkinto-ohjelman infoja on ollut jo marraskuussa, Terveydenhoitotyön polkuopinnot sairaanhoitajille ja kätilöille, joissa opinnot alkavat tutkinto-ohjelman pitämällä infolla ma 18.12. klo 15-16 sekä Kätilötyön polkuopinnot sairaanhoitajille, terveydenhoitajille ja ensihoitajille, joissa opintojen infotunnit pidetään etänä 15.1. ja opinnot alkavat varsinaisesti viikolla 6. Osallistuminen infoihin on tärkeää, koska infoissa kerrotaan tarkemmin opintojen aloituksesta ja HOPS-asioista!  
 
Voit tutustua ennakkoon uusien (tutkinto-)opiskelijoiden sivustoon. Klikkaa auki osio ”Opintojen aloituspäivät ja materiaalit”. Sieltä löydät lisätietoa opintojen toteutumiseen liittyen. 
 
Opinnot alkavat seuraavasti eri kampuksilla: 
 
Kontinkankaan kampus 
Ensihoito 
Kätilötyö 
Sairaanhoitotyö, Oulu 
Terveydenhoitotyö 
 
Linnanmaan kampus 
Sosiaaliala 
 
Oulaisten kampus 
Sairaanhoitotyö, Oulainen 
 

Harjoittelut sosiaali- ja terveysalan polkuopinnoissa 

 • Myös harjoittelut on mahdollista suorittaa polkuopintojen aikana, mikäli harjoittelupaikka järjestyy. Harjoitteluista sovitaan erikseen tutkinto-ohjelman kanssa. 
 • Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat eivät ole oikeutettuja opiskelijaterveydenhuoltoon  
  –> Mahdolliset tarvittavat rokotukset opiskelija hankkii itse esim. omalta terveysasemaltaan  
 • Katso avoimen Moodle-alustan sosiaali- ja terveysalan infomateriaaleista ohjeistus harjoittelupaikkaohjelma Jobiilin käyttöön 

Tervetuloa avoimeen ammattikorkeakouluun polkuopiskelijaksi! 

Rakennusalan työnjohto:

Johtamisen ja työhyvinvoinnin YAMK-polkuopinnot

Opintojen aloituspäivät pidetään 11.–12.1. Linnanmaan kampuksella. Ensimmäiseen aloituspäivään edellytämme osallistumista paikan päällä. Ryhmätunnuksesi on JOH24KY.

Kevään muut kontaktipäivät ovat perjantaisin klo 8.30–16: 2.2., 23.2., 22.3., 5.4., 26.4. ja 17.5. Opetus järjestetään pääsääntöisesti verkon kautta ja opetuksesta tehdään myös tallenteet. Kevään viimeinen kontaktipäivä järjestetään kampuksella 17.5. ja se edellyttää paikallaoloa.

Aloituspäivien ohjelma
To 11.1.2024 klo 9.00–16 Linnanmaan kampuksella, tilassa Business Corner 7B103 “Venue”
Pe 12.1.2024 klo 8.30–16.00 Linnanmaan kampuksella, tilassa Business Corner 7B103 “Venue” tai Zoomissa.
klo 8.30–11.45 Opinnäytetyön Kick off
Zoom: https://oamk.zoom.us/j/69169649627
klo 11.45–12.45 Lounastauko
klo 12.45–16.00 Liiketoiminnan kehittämismenetelmät ja tutkimusviestintä – opintojakso
Zoom: https://oamk.zoom.us/j/3025295206

Ennen aloituspäiviä sinun tulee tehdä Digistarttipaketti, jolla otat haltuun opinnoissa käytettävät digitaaliset ohjelmat ja työkalut. Lisäksi suosittelemme tutustumaan etukäteen tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan ja Moodle-oppimisympäristöön, joka on käytettävissäsi viimeistään 12.12.

Lean-johtamisen YAMK-polkuopinnotAloituspäivä lauantai 13.1. 2024

Ohjelma
9.00-10.00 Tekniikan yamk-tutkinnon yleiset asiat, tila Valkama 5D201 (Linnanmaan kampus) tai Zoom: https://oamk.zoom.us/j/69999891810
10.00-10.15 Kahvitauko
10.15-11.15 Opinnäytetyö aloitus: Kick-off opintojakso (Vesa Moilanen), tila Valkama 5D201 (Linnanmaan kampus) tai Zoom: https://oamk.zoom.us/j/69999891810
11.15– 12.00 Lounastauko
12.00 – 15.00 Tutkinto-ohjelmakohtainen ohjelma: Lean johtaminen, tila Valkama 5D201 (Linnanmaan kampus) tai Zoom: https://oamk.zoom.us/j/69999891810

Ryhmätunnuksesi on LEM24KY.

The first official program contact time for students will be on 4 January 2024 from 5 pm to 8 pm (EET) via video conference using Zoom by going to the following URL: https://oamk.zoom.us/my/teemu.leppanen