Skip to content

Usein kysyttyä avoimesta ammattikorkeakoulusta

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat nimensä mukaisesti avoimia aivan kaikille, iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Tervetuloa mukaan! Huomioithan kuitenkin, että joillakin opintojaksoilla saattaa olla esitietovaatimuksia, nämä on mainittu opintojaksokuvauksissa.

Suosittelemme, että keskustelet TE-palveluiden kanssa ennen aina ennen avoimen opintojen aloitusta. Mikäli opiskelet vähemmän kuin viisi opintopistettä kuukaudessa, katsotaan opiskelun yleensä olevan sivutoimista, eikä sen näin ollen pitäisi vaikuttaa työttömyystukeen. Jos suunnittelet polkuopintojen aloitusta ja olet työtön työnhakija, sinun kannattaa ensin sopia asiasta TE-palveluiden kanssa. Opintopistemäärän vuoksi polkuopinnot katsotaan päätoimisiksi opinnoiksi.

Ilmoittautuminen opintoihin:

  • Opinnoille ilmoittaudutaan erillisellä ilmoittautumislomakkeella, jonka löydät kunkin yksittäisen opintojakson sivulta. Opetustarjonta.
  • Tutustu huolellisesti opintojakson tietoihin ja klikkaa ”Ilmoittaudu” -painiketta. Täytä ilmoittautumislomakkeelle omat henkilötietosi ja seuraa järjestelmän ohjeita.
  • Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin ilmoittautumisen onnistumisesta.
  • Mikäli opintojakso on sinulle maksullinen, saat sähköpostiisi maksulinkin, joka on voimassa 24 tuntia linkin lähettämisestä (tai voit vaihtoehtoisesti maksaa maksun jo ilmoittautumisen yhteydessä). Mikäli ilmoittaudut useammalle kuin yhdelle opintojaksolle ja maksat opintopistemukaisen maksun kustakin opintojaksosta, saat maksulinkin jokaisesta opintojaksosta erikseen. Lukuvuosimaksun kattohinta on 300€.
  • Mikäli ilmoittaudut opintoihin, joihin opiskelijat valitaan mukaan karsintamenettelyn kautta (esim. valintakoe/ennakkotehtävä), saat maksulinkin sähköpostiisi sen jälkeen, kun opiskelijavalinnat on tehty.
  • Kun olet maksanut maksun, saat sähköpostitse ohjeet opintojesi aloittamiseen. 

Riippuu tilanteestasi ja siitä, kuinka paljon opintopisteitä haluat suorittaa lukukauden tai lukuvuoden aikana. Ensimmäisen opiskeluvuoden perusopintoihin lukeutuvat opintojaksot antavat yleensä hyvän yleiskatsauksen opiskelusta ammattikorkeakoulussa. Tutkintotavoitteiselle opiskelijalle paras tapa aloittaa opinnot on hakea avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoihin. Polkuopinnoissa suoritat pääsääntöisesti ensimmäisen lukuvuoden opinnot aloittavan tutkinto-opiskelijaryhmän mukana. 

Lue lisää polkuopinnoista.

 PolkuopiskelijaAvoimen opiskelija (yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuus)
Maksu 1op=15€ (max. 300€/ lukuvuosi 1.8.-31.7.)300€Opintojaksokohtainen ilmoittautumismaksu tai lukuvuosimaksu (300€)
Pohjakoulutus­vaatimusAMK-tasolla: yleensä ei YAMK-tasolla: tutkinto-ohjelman vaatimusten mukainenKs. opintojakson esitietovaatimukset (ei yleistä pohjakoulutus­vaatimusta)
Haku Avoimen opintoihinPolkuvalintaprosessin kauttaIlmoittautuminen Oamk Boostin tarjonnassa oleviin
Käyttäjätunnus Oamkin järjestelmiinxx
HOPSx
Tutkinto-ohjelman 1. vuoden opinnotKuten tutkinto-opiskelijoillaIlmoittautuminen tarjonnassa oleviin
Ilmoittautuminen opintojaksoilleItse PepissäOamk Boostin kautta
CampusOnlinen tarjontaIlmainenPääosin maksullinen
OpintosuoritusoteItse PepistäItse Pepistä
Haku tutkinto-opiskelijaksiVäylähaku, yhteishakuVäylähaku, yhteishaku
Tutkinto-ohjelman suoritettujen opintojen hyväksilukuHae hyväksiluku vasta tutkinto-opiskelijanaHae hyväksiluku vasta tutkinto-opiskelijana
Opiskelijaetuudet  
Avoimen amk:n ateriaetuTuudo/paperinen ateriaetukorttiTuudo/paperinen ateriaetukortti
PSOAS: opiskelija-asunnon hakeminenx
Kelan opintotukiPoikkeustapauksissa, kysy lisää Kelasta
Opiskelija­terveydenhuolto
Opintopsykologi
UniMove
Opiskelijakunta OSAKON jäsenyys
Tulostuspalvelu kampuksellaMaksullinenMaksullinen
Kulkukortti kampuksellax

Valintaprosessi tutkinto-opiskelijaksi on tutkinto-ohjelmakohtainen ja tutkinto-opiskelijapaikkaa tulee hakea erikseen hakuaikana. Lisätietoa avoimen väylähausta tutkinto-opiskelijaksi löydät verkkosivuiltamme. Mikäli jokin asia jää epäselväksi, ota yhteyttä avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilöihin osoitteeseen avoinamk@oulu.fi

Lukujärjestykset julkaistaan aina lukukaudeksi kerrallaan. Lukujärjestykset löydät lukkarikoneesta. 

Jos pääset tutkintoon johtavaan koulutukseen Oamkissa, voidaan suorittamasi opinnot hyväksilukea, eli sinun ei tarvitse suorittaa samaa opintojaksoa uudelleen. Ota kuitenkin huomioon, että mikäli suoritat opintoja eri tutkinnosta, tulee hyväksiluvuista aina keskustella opintovastaavan kanssa etukäteen.

Mikäli jatkat opintojasi jossain toisessa ammattikorkeakoulussa, riippuu opintojaksojen hyväksiluku heidän tutkintonsa opetussuunnitelmasta. 

Saat suorittamastasi opintojaksosta opintosuoritusotteen. Opintosuoritusotteita ei lähetetä automaattisesti opintojen päätyttyä, vaan voit itse ottaa sähköisesti allekirjoitetun otteen Pepistä (Tilaukset -välilehti). Pepin Tilaukset -välilehdeltä saat otettua itsellesi myös opiskelutodistuksen. Tarvittaessa voit pyytää opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen myös avoimen yhteyshenkilöltä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avoinamk@oulu.fi.  Mikäli tarvitset selvityksen opinnoistasi TE-toimistoa, vakuutusyhtiötä tms. varten, voit pyytää myös sen osoitteesta avoinamk@oulu.fi