ICT ja muut teknologiat

ICT:n ja muiden teknologioiden käytön lisääminen elintarvikealan yrityksissä edellyttää sekä tietoisuuden lisäämistä teknologioiden mahdollisuuksista että toimialojen törmäyttämistä keskenään.

RUOKARIIHI-hankkeen tavoitteena oli edistää teknologioiden hyödyntämistä yrityksissä järjestämällä

  • kaksi kotimaan opintomatkaa
    • Tavoitteena oli esitellä elintarvikealan yrityksille ICT:n ja muiden teknologioiden mahdollisuuksia tuotannon ja liiketoiminnan kehittämisessä. Lisäksi tavoitteena oli tutustuttaa ICT- ja teknologia-alan yritykset elintarvikealan tuotantoympäristöihin ja toimintoihin.
    • Teknologian mahdollisuudet pienissä elintarvikealan yrityksissä – Opintomatka Pohjanmaalle 20.-21.11.2019: Lue lisää täältä.
    • Teknologian mahdollisuudet elintarvikealalla – Opintomatka Pohjois-Savoon 10.– 11.11.2021 peruuntui. Opintomatkalle suunniteltu Teknologian mahdollisuudet elintarvikeyritysten liiketoiminnan sujuvoittamiseksi -seminaari pidettiin virtuaalisesti. Tapahtuman ohjelman löydät täältä.
  • elintarvikealan yrityksille opintomatkan Anuga FoodTec -elintarviketeknologiamessuille Kölniin Saksaan 23.–26.3.2021. Messuvierailu peruuntui koronavirustilanteesta johtuen.
  • kaksi teematilaisuutta, joiden tavoitteena oli nostaa elintarvikealan yritysten tietoisuutta ICT:n ja muiden teknologioiden mahdollisuuksista alan kehittämisessä. Huomioimme tilaisuuksissa koko ruokaketjun näkökulman. Tuotantoprosessien automatisoinnin ja erilaisten liiketoimintaa tehostavien tietojärjestelmien lisäksi laadunvalvonta ja jäljitettävyys ovat nousseet tärkeiksi teemoiksi kehittämistarvekartoituksissa.
    • Teknologian hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa -teematilaisuus järjestettiin 6.5.2019. Lue lisää Materiaalit-välilehdeltä.
    • Teknologiasta potkua elintarvikealan yrityksiin -tapahtuma järjestettiin virtuaalisesti 6.5.2021. Lue lisää Materiaalit-välilehdeltä.