Oulun ammatillinen opettajakorkeakoulu kolmanneksi vetovoimaisin hakijamäärältään

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteinen haku ammatillisiin opettajan-, opinto-ohjaajan- ja erityisopettajankoulutuksiin oli 2. – 23.1.2020. Oulun ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun osalta haussa olivat ammatillinen opettajankoulutus ja ammatillinen erityisopettajankoulutus.

Oamkin ammatilliseen opettajakorkeakouluun oli yhteensä 689 ensisijaista hakijaa ja olimme kolmanneksi vetovoimaisin opettajakorkeakoulujen yhteisessä haussa.Saimme ammatilliseen opettajankoulutukseen yhteensä 776 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 611. Aloituspaikkoja Oamkin ammatilliseen opettajankoulutukseen on 220 eli yhtä aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli 2,8. Eniten hakijoita oli sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalta, yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalta sekä tekniikan ja liikenteen alalta. Hakijoista suurin osa oli naisia (65 %).

Oamkin ammatillisen opettajankoulutuksen kohdalla hakijoiden alueellinen jakautuminen oli pitkälti samanlaista, kuin edellisinä vuosina. Pohjois-Pohjanmaalta hakijoita oli yhteensä 288, mikä kattaa 47 % ensisijaisista hakijoista. Lapin alueelta hakijoita on 26 % ja Kainuusta 6 %. Hakijamäärä muista maakunnista oli 19 % ja ulkomailta 2 %. Oamkin ammatillisen opettajakorkeakoulun profiloituminen pohjoisen alueen kouluttajana näkyy hakijatilastoissa.

Ammatillisen opettajankoulutuksen hakijat 2020

Oamkin ammatillisen erityisopettajankoulutuksen 20 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 87 hakijaa, joista 78 oli ensisijaisia. Yhtä aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli 3,9.

Ammatillisen erityisopettajankoulutuksen hakijat 2020

Ammatillisen erityisopettajankoulutuksen opiskelijavalinnan tulokset julkistettiin 23.3.2020 ja ammatillisen opettajankoulutuksen tulokset julkistettiin 3.4.2020.

Seuraava haku on vuonna 2021. Oamkissa haussa ovat silloin ammatillinen opettajankoulutus ja opinto-ohjaajankoulutus.