Skip to content
28.11.2023 / Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oamk ja Arctic Connect sopivat yhteistyön tiivistämisestä kumppanuudeksi

Oamk ja Arctic Connect sopivat kumppanuudesta. Kuvassa Oamkin rehtori Heidi Fagerholm, Arctic Connectin toimitusjohtaja Toni Kuvrinen ja Oamkin hyvinvointi ja kulttuuri -osaamisalan osaamisajajohtaja Taina Junttila.

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja videoneuvotteluratkaisuja tarjoava Arctic Connect ovat sopineet kumppanuudesta. Yhteistyö tuo erityisesti Oamkin hyvinvointi ja kulttuuri -osaamisalalle lisää mahdollisuuksia työharjoittelujen, opinnäytetöiden ja hankkeiden parissa.

Arctic Connect on pohjoissuomalainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen videoneuvottelujen sujuvuuteen liittyviä ratkaisuja. Arctic Connectin ohjelmistokehitysosaaminen ulottuu esimerkiksi laaja-alaisesti sote-alalle ja eri kokoisten tilojen ja auditorioiden AV-asennuksiin.
– Kysymys on merkityksellisestä asiasta Oamkille. Sitoudumme molemmat yhteiskehittämiseen pitkäjänteisesti ja meillä on molemmilla isot odotukset tulevaisuudelle. Kun ajattelemme esimerkiksi hyvinvointialueita ja kuntoutusta, meidän täytyy tehdä yhteistyötä digitaalisten osaajien kanssa, hyvinvointi ja kulttuuri -osaamisalan johtaja Taina Junttila sanoo.

Yhteistytön tiivistäminen ja kumppanuussopimuksen allekirjoittaminen tarkoittaa, että Oamk ja Arctic Connect syventävät tutkimus, kehitys-, innovaatio- ja osaamisekosysteemien kehittämistä ja niitä tukevien teknologia- ja testialustaratkaisujen kehitystyötä. Yhteistyö avaa opiskelijoille uusia harjoittelu-, opinnäytetyö- ja urapolkumahdollisuuksia.
– Yhteistyö tarjoaa meille monenlaisia mahdollisuuksia. Voimme tarjota harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyömahdollisuuksia opiskelijoille. Meillä on varmasti paljon yhteisiä intressejä hyvinvointi ja kulttuuri -osaamisalan kanssa, mutta olemme kiinnostuneita muidenkin alojen ja hankkeiden kanssa, Arctic Connectin toimitusjohtaja Toni Kurvinen sanoo

Oamkin kumppanuusmalli mahdollistaa yritykselle tavan tehdä systemaattista yhteistyötä korkeakoulun kanssa. Oamkille aktiivinen yhteistyö mahdollistaa koulutuksen kehittämisen, opintojen työelämäläheisyydensekä tarvelähtöisen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan. Oamkin monipuolinen ja pitkäjänteinen työelämäyhteistyö edistää myös opiskelijoiden työllisyyttä.