Skip to content
Hymyilevä nainen turkoosin taustan edessä.

Koulutusta maahanmuuttajille

Tällä hetkellä on mahdollisuus hakea seuraaviin koulutuksiin:

Täydennyskoulutus, ohjelmoinnin opintoja

Highway to code -koulutushankkeessa Oulun ammattikorkeakoulu tarjoaa web-sovelluskehitykseen liittyviä opintoja 30 op ja opintoihin liittyvän harjoittelun 10 op täydennyskoulutuksena.

Lue lisää ja hae koulutukseen täältä.

Täydennyskoulutus- ja työllistymispolku korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille, liiketalous ja tekniikka 5–20 op 

Kenelle? Maahanmuuttajalle, jolla on ulkomailla hankittua tekniikan tai liiketalouden alan korkeakoulutusta ja joka haluaa työllistyä omalle alalle.

Miten voi hakea? Jatkuva haku. Ota yhteyttä SIMHE-ohjaukseen sähköpostitse simhe@oamk.fi. SIMHE-ohjauksesta saat tarkemmat ohjeet.

Hakijat haastatellaan ja heille tehdään osaamisen alkukartoitus. Alkukartoituksen perusteella arvioidaan soveltuvuus täydennyskoulutus- ja työllistymispolkuun.

Milloin koulutus alkaa? Koulutus alkaa henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutuksen voi suorittaa syksystä 2019 alkaen vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kuinka pitkä koulutus on? Koulutuksen kesto voi olla esimerkiksi alle puoli vuotta tai vuosi. Koulutuksen pituus ja sisällöt riippuvat hakijan tavoitteista, ammatillisen osaamisen tasosta, kielitaidosta sekä tarjolla olevista koulutuksista.

Mitä koulutus sisältää? Aluksi tunnistetaan oma ammatillinen osaaminen. Sen jälkeen laaditaan henkilökohtainen täydennyskoulutus- ja työllistymissuunnitelma. Koulutus suunnitellaan maahanmuuttajan ja työelämän tarpeisiin. Koulutukseen kuuluu oman ammattialan opintoja, työelämä- ja työnhakutaitoja, työssäoppimista sekä suomen kielen oppimisen tukea ja ohjausta. Tavoitteena on täydennyskoulutuksen ja työssäoppimisen kautta työllistyä.

Mitä täydennyskoulutus tarkoittaa? Täydennyskoulutus tarkoittaa, että koulutus täydentää oman alan osaamista. Täydennyskoulutuksessa ei suoriteta tutkintoa.

Koulutus toteutetaan Oulun ammattikorkeakoulussa. Koulutus on maksutonta ja sen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.