Siirry sisältöön

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, uudistava ja hyvinvointia edistävä johtaminen

Tutkinto

Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike

Bioanalyytikko (ylempi AMK)

Ensihoitaja (ylempi AMK)

Fysioterapeutti (ylempi AMK)

Kätilö (ylempi AMK)

Optometristi (ylempi AMK)

Röntgenhoitaja (ylempi AMK)

Sairaanhoitaja (ylempi AMK)

Sosionomi (ylempi AMK)

Suuhygienisti (ylempi AMK)

Terveydenhoitaja (ylempi AMK)

Toimintaterapeutti (ylempi AMK)

Tutkintonimike määräytyy pohjakoulutuksen ja tutkintoon tehtävän kehittämistehtävän mukaan.

Laajuus/kesto

90 op / 1–2,5 vuotta

Tutkinto-ohjelma

Uudistavan ja hyvinvointia edistävän johtamisen tutkinto-ohjelma

Aloituspaikat25
Opetusjärjestelyt


Opinnot järjestetään verkko-opintoina. Yhteisiä webinaareja on keskimäärin 1–2 kuukaudessa riippuen opintojaksovalinnoista. Koulutuksessa keskeistä on käytännönläheinen monialainen oppiminen. Opinnoissa painotetaan yhteistyötä työelämän toimijoiden kanssa sekä monialaisissa opiskelijaryhmissä tehtävää ryhmätyötä ja yhteistoimintaa. Ylemmät korkeakouluopinnot edellyttävät sitoutumista ja aktiivista itsenäistä työskentelyotetta.


YAMK-tutkintojen yhteiset aloituspäivät ja lukuvuoden 2025-2026 webinaaripäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Kampus

Kontinkankaan kampus, Kiviharjuntie 4, 90220 Oulu

Hakuaika

11.–25.3.2025 klo 15.00

Koulutus alkaa

Syksy 2025

Hakukelpoisuus

Pohjakoulutusvaatimuksena on

  • sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinto
  • Suomessa suoritettu sosiaali- ja terveysalan opistoasteen tutkinto
  • kasvatusalan korkeakoulututkinto.

Hakijan tulee osoittaa hakuvaiheessa riittävä suomen kielen taito. 

Lisätietoa suomen kielen taidon osoittamisesta 

Lisäksi hakijalla tulee olla tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu vähintään kahden (2) vuoden työkokemus asianomaiselta alalta. Asianomaiseksi alaksi katsotaan ala, jolle nyt ollaan hakemassa sekä ala, jolta pohjakoulutus on. Työkokemukseksi hyväksytään myös aiemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankittu työkokemus. Työkokemusta huomioidessa opistoasteen/ammatillisen korkea-asteen tutkinto voi olla miltä alalta tahansa.

Haussa käytettävä tutkinto tulee olla suoritettu 10.7.2025 mennessä. Hakukelpoisuuteen edellytettävä kahden vuoden työkokemus tulee olla hankittu 31.7.2025 mennessä.

Käsi- ja taideteollisuusalalla, viestintä- ja kuvataidealalla, teatteri- ja tanssialalla ja musiikkialalla työkokemuksen asemesta voidaan vaatia vastaavan pituinen taiteellinen toiminta, joka osoitetaan esim. portfoliolla.

Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu. (YEL= yrittäjäeläkevakuutus, MYEL=viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.

Työkokemus ilmoitetaan täysinä kuukausina. Hakijan tulee muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada
työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän. Varusmiespalvelusta, naisten
vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.

Huom. Opistoasteen ja ammatillisen korkea-asteen tutkintoja voivat olla ennen vuotta 2001 aloitetut tutkinnot, joiden tutkintotodistuksessa mainitaan kyseinen tutkintoaste (esim. teknillisessä oppilaitoksessa suoritetut insinöörin ja teknikon tutkinnot, opistoasteen sairaanhoitaja, opistoasteen merkonomi). Ammattiopistoissa suoritettavat ammatilliset perustutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja. Myöskään ammatti- tai erikoisammattitutkinnot eivät ole opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkintoja.

Valintaperusteet

Opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävän perusteella. Hakukohteeseen ei ole erillistä valintakoetta, vaan ennakkotehtävä korvaa sen. Ennakkotehtävästä voi saada enintään 100 pistettä. Alin hyväksyttävä pistemäärä on 20 pistettä. Jokainen ennakkotehtävän osio on suoritettava hyväksytysti. Tasapistetilanteessa hakijoiden hakutoivejärjestys ratkaisee.

Ennakkotehtävän tarkempi ohjeistus julkaistaan tällä sivulla hakuajan alkuun mennessä.

Ennakkotehtävä tulee liittää yhtenä pdf-muotoisena tiedostona sähköiseen hakulomakkeeseen Opintopolku-palveluun 1.4.2025 klo 15 mennessä. Ennakkotehtävä hyväksytään vain tähän Oulun ammattikorkeakoulun hakukohteeseen.

Hakuohjeet

Hakuohjeet yhteishaussa hakemiseen löydät täältä

 

Yhteystiedot

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista

Hakijapalvelut
029 448 9002
hakijapalvelut@oamk.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja opetusjärjestelyistä

Päätalo Kati
Yliopettaja
kati.paatalo@oamk.fi
040 673 3739

Koivunen Kirsi
Opintovastaava
kirsi.koivunen@oamk.fi
050 913 5979