Kulttuurialan ylempi AMK / Master of Culture and Arts, Innovative Music Performance
Tutkinto | Master of Culture and Arts / Kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto |
---|---|
Tutkintonimike | Master of Culture and Arts / Medianomi (ylempi AMK) Master of Culture and Arts / Musiikkipedagogi (ylempi AMK) Master of Culture and Arts / Tanssinopettaja (ylempi AMK) Tutkintonimike määräytyy pohjakoulutuksen ja tutkintoon tehtävän kehittämistehtävän mukaan. |
Laajuus/kesto | 60 op / 1–2 vuotta |
Tutkinto-ohjelma | Degree programme in Innovative Music Performance |
Aloituspaikat | 20 |
Opetusjärjestelyt | Opiskelet tutkinnon verkossa. Yhteisiä webinaareja (etänä) on noin 1–2 kuukaudessa, riippuen kurssivalinnoistasi. Innovatiiviseen Music Performance tutkinto-ohjelmaan kuuluu myös lähiopetusjaksoja, jotka määräytyvät kurssivalintojesi mukaan. Harjoitukset ja esiintymiset edellyttävät pääasiassa käyntejä kampuksella. Koulutuksen painopiste on käytännönläheisessä, moniammatillisessa ja monialaisessa oppimisessa. Yhteistyötä työelämän kanssa sekä tiimityötä ja yhteistyötä maisteriopiskelijaryhmissä korostetaan.Korkeakouluopinnot edellyttävät sitoutumista ja aktiivista, itsenäistä työotetta. |
Kampus | Linnanmaan kampus, Yliopistokatu 9, 90570 Oulu |
Hakuaika | 8.–22.1.2025 klo 15.00 |
Koulutus alkaa | Syksy 2025 |
Hakukelpoisuus
Pohjakoulutusvaatimuksena on
- korkeakoulututkinto
- Suomessa suoritettu opistoasteen/ammatillisen korkea-asteen tutkinto.
Hakijan tulee osoittaa hakuvaiheessa riittävä englannin kielen taito.
Lisätietoa englannin kielen taidon osoittamisesta
Lisäksi hakijalla tulee olla tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu vähintään kahden (2) vuoden työkokemus musiikki-/kulttuurialalta. Työkokemuksen asemesta voidaan hyväksyä vastaavan pituinen taiteellinen toiminta, joka osoitetaan esim. portfoliolla. Hakukelpoisuuteen edellytettävä kahden vuoden työkokemus tulee olla hankittu 31.7.2025 mennessä.
Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL-vakuutettu (YEL= yrittäjäeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.
Työkokemus ilmoitetaan täysinä kuukausina. Hakijan tulee muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada
työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän. Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Huom. Opistoasteen ja ammatillisen korkea-asteen tutkintoja voivat olla ennen vuotta 2001 aloitetut tutkinnot, joiden tutkintotodistuksessa mainitaan kyseinen tutkintoaste (esim. teknillisessä oppilaitoksessa suoritetut insinöörin ja teknikon tutkinnot, opistoasteen sairaanhoitaja, opistoasteen merkonomi).
Ammattiopistoissa suoritettavat ammatilliset perustutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja. Myöskään ammatti- tai erikoisammattitutkinnot eivät ole opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkintoja.
Valintaperusteet
Opiskelijavalinta suoritetaan ennakkotehtävän ja haastattelun perusteella. Hakijalta edellytetään haastatteluun osallistumiseksi seuraavan ennakkotehtävän suorittamista (3 osiota):
- hakijan ja kehittämistehtävän esittelyvideo (linkkinä)
- kehittämistehtävän alustava suunnitelma
- ansioluettelo
Ennakkotehtävä laaditaan englannin kielellä. Ennakkotehtävä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Ennakkotehtävä tulee liittää yhtenä pdf-muotoisena tiedostona Opintopolun sähköiseen hakulomakkeeseen 29.1.2025 klo 15 mennessä. Esittelyvideo ja mahdolliset muut laajat mediatiedostot tulee liittää linkkinä pdf-dokumenttiin (videon kohdalla linkki voi johtaa esimerkiksi yksityiseen videoon YouTubessa). Linkin toimivuus on hakijan vastuulla.
Ennakkotehtävä hyväksytään vain tähän Oulun ammattikorkeakoulun hakukohteeseen.
Hakijan ja kehittämistehtävän esittelyvideo
Esittelyvideossa hakija kertoo omin sanoin itsestään ja ehdottamastaan kehittämistehtävästä. Tässä yhteydessä video tarkoittaa vapaamuotoista esitystä, jossa on kuvaa ja ääntä. Videon teknistä laatua ei arvioida, kunhan siitä saa selvää. Videoksi käy kännykällä tai kameralla kuvatun videon sijaan myös vaikkapa PowerPoint-esitys, jossa on ääniraita tai yksin pidetyn verkkokokouksen tallenne. Videon ituuden tulee olla 5–10 minuuttia. Jos video on tätä pidempi tai lyhyempi, se vähentää annettuja pisteitä.
Videolla tulee käsitellä vähintään seuraavat asiat:
- Kerro lyhyesti itsestäsi ammatillisesta näkökulmasta (pohjautuen mm. ansioluetteloosi). Kerro myös, miksi juuri sinut tulisi valita opiskelemaan?
- Mikä on YAMK-koulutuksen tuoma arvo sinulle?
- Pidä lyhyt myyntipuhe kehittämistehtävästäsi: miksi se tulisi toteuttaa ja mitä hyötyä siitä on sinulle ja kulttuurialalle yleensä? Näetkö tehtävän toteutuksen onnistumisessa riskejä?
- Suorituskyvyn esittely: Hakijoiden on sisällytettävä videoon osio musiikillisesta esityksestään.
Kehittämistehtävän alustava suunnitelma
Ennakkotehtävän osana hakija laatii myös alustavan suunnitelman opinnäytetyönsä kehittämistehtävästä. Ylemmän AMK-tutkinnon opinnäytetyö on työelämää ja aluekehitystä edistävä tutkimus- ja kehittämistyö. Sillä on selkeä työ- ja/tai kulttuurielämän kehittämisen näkökulma. Tärkeää suunnitelman laadinnassa on tavoitteiden konkreettisuus.
Suunnitelmalla mitataan opiskelijan taitoja lähestyä työelämälähtöistä kehittämistehtävää. Siitä arvioidaan tavoitteiden konkreettisuutta, teorian ja sisällön asianmukaisuutta, menetelmien ja aikataulun realistisuutta sekä tulosten hyötyä opiskelijalle ja kulttuurialalle.
Suunnitelman tulee olla laajuudeltaan 2–4 sivua (sivukoko A4, fontti Arial 12, riviväli 1,5 ja marginaalit 2 cm).
Suunnitelmassa tulee ilmetä vähintään:
- Projekti-/konserttiehdotus: Hakijan on toimitettava ehdotus mahdollisesta hankkeesta tai konsertista. Ehdotuksessa olisi tarkasteltava musiikin ja muiden taidemuotojen konsepteja, jotka voivat ylittää tavanomaisen konserttimuodon rajoja ja sisältää omaperäisiä elementtejä ja innovatiivista ohjelmistoa.
- Työn aihe ja mihin kysymykseen tai ongelmaan siinä haetaan vastausta
- Työn tausta, tavoitteet ja ajatus siitä kuinka työ tullaan tekemään
- Mitkä ovat työn keskeiset käsitteet, tutkimusmenetelmät ja tietoperusta?
- Mitä tuloksia haetaan ja miten työn kohdetta on tarkoitus kehittää?
Ansioluettelo
Ansioluettelo laaditaan erityisesti kulttuurialan toiminnan näkökulmasta. Ansioluettelossa asiat tulee esitellä tiiviissä muodossa. Siinä tulee näkyä mm. suoritetut opinnot, työhistoria sekä erityisansiot (kuten esimerkiksi merkittävien produktioiden vastuuhenkilönä toimiminen, omat tai oppilaan suuremmat menestykset kilpailuissa jne.).
Myös mahdollinen julkaisuluettelo, teosluettelo tai vastaava on hyvä liittää mukaan. Luettelo on syytä tiivistää keskeisiin tuotoksiin. Esimerkiksi journalistin ei tarvitse listata normaaleja julkaisujaan, vaan julkaisuaktiivisuus näkyy työhistoriasta. Halutessaan hakija voi kirjoittaa asiasta lyhyen täydentävän selvityksen.
Jos työkokemus osoitetaan taiteellisella toiminnalla, liitetään taiteellinen portfolio ansioluettelon loppuun. Taiteellinen toiminta tulee esitellä sisällöltään ja kestoltaan niin, että valitsijatoimikunta voi sen pohjalta verrata toiminnan laajuutta ja kestoa täysipäiväiseen työntekoon.
Hakijoiden taustat voivat olla hyvin erilaisia. Siksi myös ansioluettelot voivat olla hyvin erityyppisiä ja sen tarkempi muoto jätetään hakijan harkittavaksi. Ansioluettelon pituus on enintään kuusi A4-sivua poislukien taiteellinen portfolio). Oleellista on, että ansioluettelo tuo selkeästi esille hakijan keskeiset ansiot.
Haastattelu
Haastatteluun kutsutaan vähintään kaksi kertaa aloituspaikkojen mukainen määrä hakijoita. Kutsuttaville ilmoitetaan henkilökohtainen haastatteluaika maalis-huhtikuulle 2025.
Haastattelun pisteytys on 0–100 pistettä (alin hyväksyttävä pistemäärä 20 pistettä). Tasapistetilanteessa kaikki samalla pistemäärällä olevat hakijat valitaan.
Hakijan englannin kielen taito arvioidaan ennakkotehtävän ja haastattelun perusteella hakijan hakuvaiheessa osoittaman kielitaidon lisäksi.
Haastattelu sisältää seuraavat aiheet:
- Haastattelussa keskitytään keskusteluun perusteellisemmin hakijan taidoista ja toiveista.
- Tulevaisuuden visio: Haastattelun aikana hakijaa pyydetään kertomaan visio tulevaisuudestaan muusikkona. Tämä auttaa ymmärtämään hakijan pitkän aikavälin tavoitteita ja sitä, miten tämä ohjelma voi tukea näiden tavoitteiden saavuttamisessa.
Hakuohjeet
Hakuohjeet yhteishaussa hakemiseen löydät täältä
Yhteystiedot
Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista
Hakijapalvelut
admissions@oamk.fi
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja opetusjärjestelyistä
Cunha Vanessa
Yliopettaja
vanessa.cunha@oamk.fi
050 434 8954
Koivunen Kirsi
Opintovastaava
kirsi.koivunen@oamk.fi
050 913 5979