Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, hyvinvoinnin digitaaliset ratkaisut
Tutkinto | Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto |
---|---|
Tutkintonimike | Bioanalyytikko (ylempi AMK) Ensihoitaja (ylempi AMK) Fysioterapeutti (ylempi AMK) Kätilö (ylempi AMK) Optometristi (ylempi AMK) Röntgenhoitaja (ylempi AMK) Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Sosionomi (ylempi AMK) Suuhygienisti (ylempi AMK) Terveydenhoitaja (ylempi AMK) Toimintaterapeutti (ylempi AMK) Tutkintonimike määräytyy pohjakoulutuksen ja tutkintoon tehtävän kehittämistehtävän mukaan. |
Laajuus/kesto | 90 op / 1–2,5 vuotta |
Tutkinto-ohjelma | Hyvinvoinnin digitaalisten ratkaisujen tutkinto-ohjelma |
Aloituspaikat | 25 |
Opetusjärjestelyt |
Opinnot järjestetään verkko-opintoina. Yhteisiä webinaareja on keskimäärin 1–2 kuukaudessa riippuen opintojaksovalinnoista. Koulutuksessa keskeistä on käytännönläheinen monialainen oppiminen. Opinnoissa painotetaan yhteistyötä työelämän toimijoiden kanssa sekä monialaisissa opiskelijaryhmissä tehtävää ryhmätyötä ja yhteistoimintaa.
Ylemmät korkeakouluopinnot edellyttävät sitoutumista ja aktiivista itsenäistä työskentelyotetta.
YAMK-tutkintojen yhteiset aloituspäivät ja lukuvuoden 2024-2025 webinaaripäivät ilmoitetaan myöhemmin.
|
Kampus | Kontinkankaan kampus Kiviharjuntie 4, 90220 Oulu |
Hakuaika | 13.–27.3.2024 klo 15.00 |
Koulutus alkaa | Elokuu 2024 |
Valintaperusteet
Hakukelpoisuus
Pohjakoulutusvaatimuksena on
- sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinto
- Suomessa suoritettu sosiaali- ja terveysalan opistoasteen/ammatillisen korkea-asteen tutkinto
- kasvatusalan korkeakoulututkinto.
Pohjakoulutuksen lisäksi hakijalla tulee olla tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu vähintään kahden (2) vuoden työkokemus asianomaiselta alalta. Asianomaiseksi alaksi katsotaan ala, jolle nyt ollaan hakemassa sekä ala, jolta pohjakoulutus on.
Työkokemukseksi hyväksytään myös aiemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankittu työkokemus. Työkokemusta huomioidessa opistoasteen/ammatillisen korkea-asteen tutkinto voi olla miltä alalta tahansa.
Haussa käytettävä tutkinto tulee olla suoritettu 11.7.2024 mennessä. Hakukelpoisuuteen edellytettävä kahden vuoden työkokemus tulee olla hankittu 31.7.2024 mennessä.
Käsi- ja taideteollisuusalalla, viestintä- ja kuvataidealalla, teatteri- ja tanssialalla ja musiikkialalla työkokemuksen asemesta voidaan vaatia vastaavan pituinen taiteellinen toiminta, joka osoitetaan esim. portfoliolla.
Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu. (YEL= yrittäjäeläkevakuutus, MYEL=viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.
Työkokemus ilmoitetaan täysinä kuukausina. Hakijan tulee muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän. Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Huom. Opistoasteen ja ammatillisen korkea-asteen tutkintoja voivat olla ennen vuotta 2001 aloitetut tutkinnot, joiden tutkintotodistuksessa mainitaan kyseinen tutkintoaste (esim. teknillisessä oppilaitoksessa suoritetut insinöörin ja teknikon tutkinnot, opistoasteen sairaanhoitaja, opistoasteen merkonomi). Ammattiopistoissa suoritettavat ammatilliset perustutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja. Myöskään ammatti- tai erikoisammattitutkinnot eivät ole opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkintoja.
Ennakkotehtävä
Opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävän perusteella. Hakukohteeseen ei ole erillistä valintakoetta, vaan ennakkotehtävä korvaa sen. Ennakkotehtävästä voi saada enintään 100 pistettä. Alin hyväksyttävä pistemäärä on 20 pistettä. Jokainen ennakkotehtävän osio on suoritettava hyväksytysti. Tasapistetilanteessa hakijoiden hakutoivejärjestys ratkaisee.
Ennakkotehtävä tulee liittää yhtenä pdf-muotoisena tiedostona sähköiseen hakulomakkeeseen Opintopolku-palveluun 3.4.2024 klo 15 mennessä. Ennakkotehtävä hyväksytään vain tähän Oulun ammattikorkeakoulun hakukohteeseen.
Ennakkotehtävän ohjeistus
Ennakkotehtävässä sinun tulee osoittaa valmiutta opiskeluun ylemmässä korkeakoulututkinnossa (YAMK) ja asiantuntijana toimimiseen alan vaativissa asiantuntijatehtävissä. Ennakkotehtävänä on esseen kirjoittaminen. Essee on henkilökohtainen ja se tulee suorittaa itsenäisesti.
Kirjoita essee alla olevan ohjeen mukaan.
- Tunnista ja kuvaa hakemaasi tutkinto-ohjelman alaan liittyvä (Hyvinvoinnin digitaaliset ratkaisut) tulevaisuuden kehittämishaaste, perustele valintasi ja määrittele sitä koskevat käsitteet. Mikäli haet useampaan tutkinto-ohjelmaan, niin esseen tulee käsitellä siihen alaan liittyvää tulevaisuuden kehittämishaastetta.
- Määrittele tutkimuksellinen kehittämistoiminta suhteessa tunnistamaasi kehittämishaasteeseen.
- Kuvaa lähdekirjallisuutta käyttäen kehittämisprosessi ja menetelmät, joilla vastaat tunnistamaasi kehittämishaasteeseen.
Hyödynnä esseessäsi seuraavia menetelmälähteitä:
- Toikko, T. & Rantanen, T. 2009. Tutkimuksellinen kehittämistoiminta. Tampere: Tampere yliopistopaino Oy – Juvenes Print. https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/100802/Toikko_Rantanen_Tutkimuksellinen_kehittamistoiminta.pdf?sequence=1&isAllowed=y
- Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Helsinki: Sanoma Pro
- Salonen, K., Eloranta, S., Hautala, T. & Kinos S. 2017. Kehittämistoiminta ja kehittämisen menetelmiä ammatillisessa korkeakoulutuksessa. Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 108. Tampere: Tampere yliopistopaino Oy – Juvenes Print. http://julkaisut.turkuamk.fi/isbn9789522166494.pdf
- sekä aiheesi sisältöön ja menetelmiin soveltuvaa kansallista ja kansainvälistä lähdekirjallisuutta.
Otsikoi aiheesi sisällön mukaan.
Jäsennä essee seuraavasti:
- Johdanto
- Asian käsittely ylä- ja alaotsikoin
- Pohdinta
Merkitse käyttämäsi lähteet tekstiin ja lähdeluetteloon hyvän tieteellisen käytännön mukaisesti.
Tehtävän aiheen käsittelyn pituus enintään 6 sivua (fonttikoko 12, riviväli 1,5, mukaan ei lasketa kansilehteä, sisällysluetteloa ja lähdeluetteloa).
Essee on kirjoitus annetusta aiheesta perustuen kirjallisiin lähteisiin. Esseen esittämistapa on pohdiskeleva ja vertaileva. Tekstin tulee edetä loogisesti. Siinä yhdistyvät oma ajattelu ja lähteenä käytetty kirjallisuus. Esseessä on tärkeää esittää aiheen kannalta olennaista tietoa kirjallisia lähteitä ja omia ajatuksia yhdistellen (synteesi). Olennaista on omakohtainen sanottava ja aiheen problematisointi, jotka erottavat esseen referaatista.
Esseen tekemiseen ei anneta lisäohjeita hakijoiden tasapuolisen kohtelun vuoksi.
Hakuohjeet
Hakuohjeet yhteishaussa hakemiseen löydät täältä
Yhteystiedot
Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista
Hakijapalvelut
P. 029 448 9002
hakijapalvelut@oamk.fi
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja opetusjärjestelyistä
Paldanius Mika
Opintovastaava, Hyvinvointi ja kulttuuri, yamk-tutkinnot
040 3580230
Kajula Outi
Yliopettaja, Terveysala
050 4722541