Skip to content

Teemu Kokki: ”Alavalintani tuli vähän puskista

Teemu Kokki valmistui Oamkista kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi vuonna 2016. Työelämän mukaansa imaisema Teemu on löytänyt oman alansa ja työskentelee nykyisin suunnittelutoimistossa.

– Alanvalinta ei ollut minulle mitenkään selkeää. Yläasteella soittelin bändissä ja elättelin ajatusta musiikkitöistä. Joku sai sitten pohtimaan, että jokin plan B kannattaisi olla.

Opiskeluala valikoitui lopulta osin omien lahjojen ja taipumusten pohjalta. Oulaisissa varttunut Teemu valitsi Oamkin myös siksi, että Oulussa asui paljon kavereita. 

– Olen pienestä pitäen ollut kova värkkäämään käsilläni. Koulussa matikka ja fysiikka sujuivat, joten sitä kautta se konetekniikka sitten lopulta löytyi, vähän puskista. Yliopistoon en halunnut, koska käytännönläheisempi värkkäily kiinnosti enemmän.

Opintojen aloitus sijoittui aikaan, jolloin Suomen talous oli vielä toipumassa taantumasta, ja toisaalta Oulussa monia työllistäneen Nokian vaikeudet alkoivat näkyä. 

– Mietin, että näinkö sitä opiskellaan ammatti ja mennään suoraan kortistoon. Tulevaisuutta ei osannut suunnitella kovin pitkälle. Minulla ei ollut Oulussa minkäänlaisia suhteita, joista olisi voinut olla hyötyä.

Teemu sai kuitenkin huomata, että puskista tullut alavalinta osui nappiin. Opiskelut venyivät aiotusta, kun Teemu haki ja pääsi vuonna 2014 tekemään opinnäytetyötä ja mekaniikkasuunnittelua oululaiseen yritykseen. Sittemmin tie vei nykyiseen työpaikkaan ja tiiminvetäjäksi asti.

– Aika pian ne oikeat työt veivät mennessään. Opinnäytetyö sitten valmistui vuotta myöhemmin kuin oli tarkoitus. Kyllä se rohkaisi ja toi itsevarmuutta, kun sain työpaikan ihan hakemalla ja omilla ansioillani.