Skip to content

Taloushallinnon kehittämisen opinnot avasivat oven uuteen työtehtävään – ”On ollut mahtavaa huomata, miten opintoja voi hyödyntää suoraan omalla työpaikalla”

Taloushallinnon kehittämisen YAMK-tutkintoa opiskeleva Heidi Lehtonurmi on saanut opinnoista lisää osaamista ja uusia näkökulmia. Lisäksi opinnot ovat tuoneet Heidin elämään uuden läheisen ystävän.

Kun taloushallinnon parissa työskentelevä Heidi Lehtonurmi huomasi keväällä 2021, että Oamkissa alkaa uusi taloushallinnon kehittämisen YAMK-tutkinto, ei hänen tarvinnut miettiä koulutukseen hakemista kahta kertaa.

– Olin pohtinut jo pitkään jatkokouluttautumista ja pyöritellyt mielessäni eri vaihtoehtoja. Oamkin uuteen YAMK-tutkintoon törmättyäni valinta oli helppo tehdä, sillä koulutus kohdistui suoraan taloushallinnon alalle, Heidi kertoo.

Aiemmin tradenomiksi valmistunut Heidi on kartuttanut työkokemustaan taloushallinnon alalla jo lähes viisitoista vuotta. Ennen nykyistä konsultin ja tiiminvetäjän tehtäväänsä Greenstep Oy:ssä hän on työskennellyt muun muassa kirjanpitäjänä, palkanlaskijana, talouspäällikkönä ja konsernin pääkirjanpitäjänä.

– YAMK-tutkinnon avulla haluan kehittää omaa ammattitaitoani ja laajentaa osaamistani.

Opinnot ovat mahdollistaneet verkostoitumisen ja uuden oppimisen

Noin puoli vuotta opiskeltuaan Heidi voi todeta taloushallinnon kehittämisen opintojen olleen juuri sellaisia kuin hän odottikin: mielenkiintoisia ja antoisia.

– Olen päässyt tutustumaan mahtaviin ihmisiin ja löytänyt jopa uuden läheisen ystävän. Lisäksi olen saanut oppia paljon uutta.

Opiskelu on myös avannut Heidille työelämässä uusia mahdollisuuksia, sillä opintojen ansiosta hän rohkaistui hakemaan uutta työtehtävää työpaikallaan.

– Samaan aikaan, kun meillä alkoi kurssi liittyen asiantuntijana ja esimiehenä kehittymiseen, avautui työpaikallani tiiminvetäjän paikka. Opinnoista rohkaistuneena päätin hakea paikkaa ja onnekseni sain sen. On ollut mahtavaa huomata, miten opintoja voi hyödyntää suoraan omalla työpaikalla.

Vaikka Heidi tekee opintojen ohella täyttä työpäivää, kokee hän opiskelun sujuneen hyvin.

– Välillä koulutuksessa käydään läpi itselle jo ennestään tuttuja asioita, kun taas välillä on opintoja, jotka vaativat enemmän aikaa ja perehtymistä. Kuormitus on siis ollut melko tasaista.

Heidi kertoo saaneensa myös työpaikaltaan hyvin tukea opiskeluun.

– Työnantajani tiedostaa, että suoritan tutkintoa ja ymmärtää hyvin, kun välillä joudun esimerkiksi osallistumaan luennoille työpäivän aikana. Molemminpuolinen jousto toimii hyvin ja pystyn tasoittamaan luentoihin käytettyä aikaa sitten toisessa yhteydessä.

Heidin mukaan opiskelu työn ohella on kuitenkin aika ajoin myös raskasta.

– Minulla on ollut tapana käydä talven aikana aina viikonloppuisin esimerkiksi laskettelemassa ja retkillä, mutta nyt viikonloput vierähtävät usein opiskellessa. Tiedostan kuitenkin, että opinnot eivät lopulta ole kovin pitkä projekti.

”Mikään oppi ei koskaan mene hukkaan”

Heidin mielestä taloushallinnon kehittämisen opinnot sopivat laidasta laitaan erilaisissa taloushallinnon tehtävissä työskenteleville.

– Ehkä parhaiten opinnot palvelevat kuitenkin sellaisia, joilla on takanaan jo useampi vuosi työkokemusta alalta. Ihan uransa alkuvaiheessa oleville opinnot voivat tuntua liian haastavilta.

Vaikka opinnot ovat vaatineet Heidiltä paljon aikaa ja pitkäjänteisyyttä, suosittelee hän opintoja lämmöllä kaikille kiinnostuneille.

– Kaikki saavat opinnoista varmasti jotain uusia näkökulmia ja sellaista osaamista, jota voi soveltaa työelämässä. Mikään oppi ei koskaan mene hukkaan.