Skip to content

Suuhygienistin koulutus tuo monipuolista osaamista

Anni Tapio on kolmannen vuoden suuhygienistiopiskelija Oulun ammattikorkeakoulusta. Hän suosittelee koulutusta, sillä opinnot ovat monipuolisia ja käytännönläheisiä.

– Suuhygienistin työ vaatii myös paljon käsillä tekemistä, mikä on minulle tärkeä juttu. Lisäksi suunterveys vaikutti mielenkiintoiselta, joten halusin tietää ja oppia siitä lisää, Anni kertoo.

Anni on pitänyt opinnoistaan paljon ja opiskelu on vastannut hänen odotuksiaan.

– Opiskelu on ollut todella mielenkiintoista, on päässyt tekemään käsillä ja saanut olla ihmisten kanssa tekemisissä. Tämä kyllä tuntuu ihan omalta alalta.

Parasta Annin mielestä opinnoissa on ollut työharjoittelut, sillä niissä pääsee tekemään työtä oikeassa ympäristössä ja näkemään potilaita.

Käytännönläheistä opiskelua

Anni kuvailee suuhygienistin opintoja hyvin käytännönläheisiksi. Työharjoitteluja koulutuksessa on sijoitettu jokaiseen opiskeluvuoteen.

– Mielestäni tämä on hyvin rakennettu koulutus. Ensin käymme läpi aina jonkin tietyn aiheen teorian, jonka jälkeen pääsemme soveltamaan sitä käytäntöön.

Käytännön harjoituksia tehdään aluksi nukelle, sitten kanssaopiskelijoille ja sen jälkeen siirrytään oikeisiin potilaisiin.

– Ensimmäisten potilaiden kanssa harjoitukset tehdään koulun tiloissa, jolloin opettajat ovat vielä auttamassa ja tukemassa. Lisäksi teemme paljon tehtäviä pareittain ja ryhmissä.

Suuhygienistin pätevyyden lisäksi Anni uskoo saavansa koulutuksesta hyviä asiakaspalvelutaitoja. Anni pitää hyödyllisenä myös sitä, että Oamkin suuhygienistikoulutuksesta saa valmiudet alan esimiestehtäviin.

Monipuoliset urahaaveet

Valmistuttuaan Anni haluaisi alkuun päästä tekemään suuhygienistin töitä, jotta voi kartoittaa omaa taitotasoaan ja kehittää itseään. Pitkällä tähtäimellä Annilla on monipuolisia urahaaveita.

– Yksi mahdollinen polku voisi olla se, että lähtisin opettajaksi tälle alalle. Toisaalta minua kiinnostaa myös alan johtotehtävät ja lisäkouluttautuminen.

Anni suosittelee koulutusta erityisesti sellaisille, jotka haluavat tehdä töitä ihmisten kanssa, pitävät käsillä tekemisestä sekä ovat sosiaalisia ja ulospäinsuuntautuneita.

– Suosittelen tätä koulutusta, sillä se on todella monipuolinen. Saamme esimerkiksi perehdytystä myös hammashoitajan työhön ja valmiudet työskennellä esimiestehtävissä. Myös opintojen käytännönläheisyys on mahtavaa, Anni kertoo.