Rakennusarkkitehti jättää kädenjälkensä maailmaan

Cecilia Halonen opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa rakennusarkkitehdiksi. Toista vuotta Oamkissa opiskelevan Cecilian kiinnostus arkkitehtuuriin nousi halusta olla luova ja jättää oma kädenjälki maailmaan. Ala on myös tekninen, mikä on entisestään lisännyt Cecilian rakkautta alaa kohtaan.

Oamk valikoitui opiskelupaikaksi Oulun perusteella: Cecilia kertoo, kuinka hänen mielikuvaansa Oulusta kuuluivat ystävälliset ja avuliaat ihmiset, sekä tärkeänä asiana se, että luonto on lähellä, vaikka Oulu on iso kaupunki.

Ceciliasta on tärkeää luottaa omiin kykyihinsä ja visioonsa sekä pitää katse menosuunnassa, vaikka oma polku olisikin erilainen kuin muiden. Vaikeudet päihittää, kun ei lakkaa yrittämästä, mutta opettelee olemaan itsellensä armollinen.

– Pitää takoa, kun rauta on kuumaa, mutta pitää osata myös pysähtyä ja hiljentyä, hän kuvailee.

Itseensä luottaminen ja itsevarmuus ovat teemoja, joiden äärellä Cecilian ajatukset ovat pyörineet aiemminkin. Cecilian itsevarmuus kumpuaa itseluottamuksesta.

– Minulle tuo itsevarmuutta se, kun hyväksyn itseni just sellaisena kuin olen, tunnen omat valot ja varjot, ja luotan itseeni.

Itsensä ylittämisen kokemus ruokkii hyvää energiaa itsessä. Cecilian tekee myös onnelliseksi ajatus siitä, että elämässä on paljon ihania ja ihmeellisiä asioita joka päivä.

– Ihan pienetkin arjen jutut, kuten perjantaifiilikset.

Cecilian unelmat kävivät toteen ylioppilaslakin ja Oamkin opiskelupaikan myötä. Tulevaisuuden tavoitteena on ensi kesän harjoittelupaikka sekä opintojen edistyessä myös vaihto-opiskeluun pääseminen.

Löydätkö sinä oman unelmasi Oamkista? Cecilia rohkaisee Oamkista kiinnostuneita.

– Luota itseesi ja omiin kykyihisi. Elämässä tulee aina epäonnistumisia. Niillä ei ole väliä, kunhan muistaa aina nousta takaisin ylös. Ei saa kyynistyä eikä saa menettää uskoa itseensä ja visioihinsa. Positiivisuus pitää säilyttää!