Skip to content

Oamkin vuoden opettaja haluaa levittää matematiikan ilosanomaa

Sähkö-, automaatio- ja konetekniikan lehtori Ville Salmi palkittiin Vuoden opettajana Oamkin lukuvuoden avajaisissa. Vuoden opettajan valitsevat vuosittain opiskelijat.

Ville Salmi on työskennellyt opettajana Oamkissa 15 vuotta. Hänelle työ on yhtä aikaa myös harrastus.

”Villellä on loistava asenne työhön ja opetukseen.”

”Hän on tuottanut laadukasta opetusta etäilystä huolimatta.”

”Hän on maailmanluokan matemaatikko eikä menetä hermoja tai näytä kyllästymisen merkkejä, vaikka samaa asiaa kysytään monta kertaa peräkkäin.”

– Kyllähän se hyvältä tuntuu, että opiskelijat ovat niin tyytyväisiä opetukseen ja työtäni arvostetaan, hän sanoo.

Ville on opettanut Oamkissa jo 15 vuoden ajan, mutta opettajuus ei ole ollut hänelle itsestään selvä uravalinta. Matematiikkaa yliopistossa opiskelleen Villen oli alkujaan tarkoitus työllistyä ohjelmointipuolelle. Opintojen ohella Villeä kuitenkin pyydettiin tekemään opettajan sijaisuuksia, jotka saivat hänen päänsä lopulta kääntymään.

– Huomasin, että opettaminenhan on mukavaa hommaa. Minun voi myös sanoa jatkaneen vanhempieni jalanjäljissä, sillä heistä kummatkin ovat opettajia.

Työ myös harrastuksena

Vaikka opettajan työ on ajoittain haastavaa ja kiireistä, kokee Ville olevansa työssä kuin kotonaan. Villen kohdalla opettajuudessa nimittäin yhdistyvät sekä työ että hänen harrastuksensa.

– Opetan pääsääntöisesti matematiikkaa ja muita laskentaan liittyviä asioita, joita opiskelen itsekin paljon vapaa-ajallani. Koen sen opettajana myös vahvuudekseni, että minulta löytyy valtavasti intoa panostaa työhöni ja oppia koko ajan uutta.

Päivittäinen kahdeksasta neljään työskentely ei ole Villen juttu, joten hän arvostaa työssään myös mahdollisuutta vaikuttaa omiin työaikoihin.

– Voin vaikka lähteä keskellä päivää golfaamaan ja jatkaa töitä illalla. Se ei olisi todellakaan kaikissa töissä mahdollista.

Opettajana Ville haluaa levittää matematiikan ilosanomaa. Hänen mielestään palkitsevinta työssä on nähdä opiskelijoiden oppivan ja innostuvan.

– Monilla saattaa olla matematiikasta mielikuva tylsänä oppiaineena, joten minulle on voitto, jos saan tehtyä siitä opiskelijoiden mielestä hauskaa.

Opiskelijoistaan Villellä on vain ja ainoastaan positiivista sanottavaa. 

– Opiskelijat ovat todella mukavia ja heidän kanssaan on helppo keskustella. Ikinä ei ole tullut kohdalle sellaista opiskelijaa, jonka kanssa ei olisi tultu toimeen. Oamk on erinomainen paikka niin työskennellä kuin opiskellakin, hän summaa.