Skip to content

Liiketoiminnan kehittämisen opinnoista uutta osaamista esihenkilötyöhön

Matti Tyhtilä halusi syventää henkilöstöjohtamisen ja talousalan osaamistaan ja opiskeli liiketoiminnan kehittämisen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon.

Alun perin agrologiksi opiskellut Matti Tyhtilä halusi oppia uutta ja syventää osaamistaan. Kun hän kuuli, että voisi päästä opiskelemaan tradenomin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon omalla koulutuksellaan, hän päätti hakea.

Oamkin ylemmät korkeakoulututkinnot opiskellaan pääosin verkossa. Pohjola Vakuutuksessa Operations Leadina työskentelevä Mattikin kertoo käyneensä kampuksella vain kahdesti, silloinkin kirjastossa.

– Olen aika sosiaalinen tyyppi, joten alussa opintojen tekeminen etänä tuntui hankalalta. Mutta kun siihen tottui, oli opintojen ja työn yhdistäminen sen ansiosta itse asiassa helpompaa. Kokoaikainen työskentely oli myös opintojen onnistumisen edellytys.

Opinnoille kannattaa varata riittävästi aikaa

Matin kollegoista moni on opiskellut Oamkissa ylemmän korkeakoulututkinnon ja kehunut koulutusta. Myös Matti on opintoihin tyytyväinen.

– Tavoitteenani oli syventää osaamistani henkilöstöjohtamisessa ja valitsin opintoja tukemaan sitä. Opinnoista sainkin paljon suoraa hyötyä työhöni.

Hän piti myös siitä, että muiden alojen opiskelijoiden ansiosta asioita pääsi katsomaan eri kulmista.

– Yllätyin iloisesti monialaisista kursseista, joilla oli mukana eri alojen opiskelijoita. Oli mielenkiintoista katsoa asioita muustakin kuin oman työn näkökulmasta.

Verkko-opinnoissa Matti piti siitä, että luentoja saattoi katsoa tallenteena ja tarvittaessa kerrata asioita niiden avulla. Jos hän tekisi opinnoissaan jotain toisin, hän ottaisi opintovapaata opinnäytetyötä varten.

– Loppurutistus oli sen verran tiukka. Töiden ohella opiskelu vaatikin sinnikkyyttä ja itsekuria, jotta jaksoin herätä aamulla opiskelemaan ja jatkaa vielä illalla muun perheen mentyä nukkumaan.

Kalenteri kuntoon

Osan opinnoista Matti pystyi tekemään työpäivien aikana, mutta suurimman osan hän teki omalla ajallaan.

– Tärkeää onkin rakentaa kalenteri niin, että opinnot saa sopimaan työn ja muun elämän kanssa yhteen.

Matti muistuttaa, että vastuu opinnoista ja niiden sujumisesta on itsellä.

– Siksi kannattaa olla riittävän itseohjautunut ja miettiä tavoitteensa niin, että opinnot saa tehtyä.

Omassa työssään häntä motivoi se, kun voi auttaa ihmisiä onnistumaan.

– Innostun siitä, kun voin vaikuttaa työhyvinvointiin sekä saada ihmiset viihtymään ja suoriutumaan töissä hyvin. Tykkään olla mahdollistamassa onnistumisia.