Skip to content

Liiketalouden kaksoistutkinto toi lisää rohkeutta, itsenäisyyttä ja hauskoja kokemuksia

Ensimmäiset Oamkin liiketalouden kaksoistutkinto-ohjelmaan osallistuneet Fontys-ammattikorkeakoulun opiskelijat valmistuivat syyskuussa Oamkista. Yksi valmistuneista oli hollantilainen Rinus Smeets, joka näki kaksoistutkinnon hienona mahdollisuutena kokeilla jotain uutta ja erilaista.

– Vuosi Oamkissa oli mahtava ja antoi minulle paljon. Hyppy tuntemattomaan teki minusta itsenäisemmän ja toi paljon lisää rohkeutta, sanoo liiketalouden kaksoistutkinnon suorittanut Rinus Smeets.

Oamkin Liiketalouden yksiköllä ja Hollannissa sijaitsevalla Fontys-ammattikorkeakoululla on kaksoistutkintoyhteistyö, jossa opiskelija suorittaa yhden lukuvuoden aikana partnerikoulussa kaksoistutkinto-ohjelman mukaiset opinnot ja saa tutkinnot kummastakin korkeakoulusta. Syyskuussa Oamkista valmistui kolme ensimmäistä liiketalouden kaksoistutkinto-ohjelmaan osallistunutta Fontysin opiskelijaa, joista yksi oli Rinus. Rinus opiskeli Oamkissa yhdessä kansainvälisen liiketalouden opiskelijoiden kanssa.

– Innostuin kaksoistutkinnosta heti siitä kuultuani, sillä halusin päästä opiskelemaan ulkomaille ja kokeilemaan jotain ihan erilaista.

Oamkissa Rinukseen teki vaikutuksen erityisesti opettajien tapa opettaa, sillä opetuksessa keskityttiin vahvasti yksilölliseen oppimiseen.

– Opettajat huomioivat opetuksessaan, mitä kukin opiskelija itse haluaa oppia. Opetuksessa tuetaan hienosti jokaisen henkilökohtaista oppimisprosessia.

Rinuksen mielestä Oulu oli ennen kaikkea mahtava opiskelukaupunki, sillä opiskelijat on huomioitu kaupungissa hyvin ja opiskelijaelämä on näkyvää. Parhaat muistot vuodestaan Oulussa Rinukselle jäikin opiskelijaelämästä.

– Asuin Oulussa asuntolassa, jossa oli useita muitakin opiskelijoita. Meillä oli yhdessä todella paljon hauskoja hetkiä, joita muistelen edelleen lämmöllä.

Vaikka kaksoistutkinto on jo itsessään hyödyllinen ja tuo paljon lisää mahdollisuuksia työelämään, kokee Rinus kaksoistutkinnon merkittävimmäksi hyödyksi sen tuoman rohkeuden ja itsenäistymisen. Rinus haluaakin suositella kaksoistutkinnon opiskelua juuri siitä syystä.

– Kaksoistutkinnon avulla pääset näyttämään, että sinulla on rohkeutta lähteä tutusta ja turvallisesta kotipaikasta täysin uuteen ympäristöön. Kaksoistutkinto on hieno mahdollisuus tehdä jotain erilaista, oppia lisää omista taidoistaan, tutustua mahtaviin ihmisiin ja tulla itsenäisemmäksi.