Euroopan mestari etenee tavoite kerrallaan

Tuore klassisen voimanoston Euroopan mestari Satu Pylväs ei halua tinkiä urheilusta eikä opiskelusta.

Maaliskuussa klassisen voimanoston alle 23-vuotiaiden sarjassa Euroopan mestaruuden voittanut Satu Pylväs valmistautuu parhaillaan kesäkuun MM-kisoihin.

Vaikka urheilu on 22-vuotiaan Sadun ykkösprioriteetti, hän ehtii myös opiskella ja käydä töissä.

– Elämässä täytyy olla muutakin kuin urheilu. Siksi oli itsestäänselvää lähteä opiskelemaan. Heti alussa päätin, etten halua hidastaa opintojani tai karsia kursseja.

Sadun tähtäimessä on mielekäs ammatti. Suuhygienistin työ tuntuu hänestä omalta.

– Tykkään siitä, että saan tehdä töitä käsillä sekä olla ihmisten kanssa ja auttaa heitä.

Urheilun, opiskelun ja työn yhteensovittaminen vie päivien tunnit tehokkaasti. Satu ei kuitenkaan halua tinkiä kummastakaan, joten suunnitelmallisuudelle on tarvetta.

– Yritän tiedostaa sen, minkä verran jaksan. Rytmitän asiat siten, että kaikkien välissä on aikaa nollaukselle. Olen vähän sellainen joko tai -tyyppi. Kun teen jotain, niin silloin myös panostan siihen.

Itsensä ylittäminen motivoi

Satu alkoi käydä salilla kuusi vuotta sitten miehensä houkuttelemana. Tällä hetkellä hänen nimissään on tuoreen Euroopan mestaruuden lisäksi kaksi oman ikäluokan maailmanennätystä. Erityiseen lahjakkuuteen hän ei kuitenkaan vetoa.

– Ajattelen, että menestyminen on tullut työn tekemisen kautta. Mikään ei tule ilmaiseksi.

Voimanostossa Satua koukuttaa itsensä ylittäminen. Euroopan mestaruus 57-kiloisten sarjassa irtosi yhteistuloksella 393 kiloa.

– Työn konkreettisena tuloksena saan laittaa lisää rautaa tankoon. En jaksa treenata peilikuvan vuoksi.

Satu keskittyy tällä hetkellä kesäkuun MM-kisoihin. Vasta niiden jälkeen hän miettii seuraavia tavoitteita.

– Tämä on viimeinen vuoteni alle 23-vuotiaiden sarjassa, ja siksi olen panostanut siihen paljon. Asetan aina vain yhden tavoitteen ja mietin seuraavaa sitten, kun olen päässyt aiempaan.