Skip to content

Tervetuloa aloittamaan Oamk Highway -opintokokonaisuus!

Olet ilmoittautunut avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin seuraavalle opintokokonaisuudelle:

Oamk Highway Tekniikka 15 op, joka sisältää opintojaksot:

Kun olet ilmoittautunut Oamk Highway -opintokokonaisuuteen, varmista opoltasi, että hän on myös asiasta tietoinen. Oposi antaa sinulle lisäohjeet jatkosta. Mikäli koulusi opo ei ole asiasta tietoinen, pyydä häntä olemaan yhteydessä Oamkiin: mira.kekkonen@oamk.fi (p. 040 648 4575). Kursseja ei voi suorittaa ilman Oamkin ja oppilaitoksen yhteistyötä.

Matematiikan ja fysiikan kursseissa hyödynnetään paljon oman oppilaitoksesi opetusta.

Pitkän matematiikan opiskelu lukiossa antaa paremmat valmiudet kurssin suorittamiseen kuin lyhyt matematiikka. Mikäli ammattioppilaitoksesi järjestää kurssin opetuksen, kurssi kannattaa suorittaa siellä. Suositus on, että aloitat kurssin aikaisintaan toisena opiskeluvuonna. Matematiikan kurssin voi suorittaa joko välikokeina tai loppukokeena. Mikäli aloitat opinnot abiturienttivuonna, suositus on tehdä matematiikassa suoraan loppukoe. Sinun tehtäväsi on sopia aika kokeeseen oppilaitoksesi kanssa. Koulusi yhteyshenkilö tai opo ottaa Oamkiin yhteyttä ja pyytää Oamkilta kokeen, jonka suoritat omassa oppilaitoksessasi. Suoritetun kokeen tuloksen saat tiedoksi omalta opettajalta tai koulun yhteyshenkilöltä.

Fysiikan opiskelun aloittamiseksi sinun tulee olla yhteydessä fysiikan opettajaan Sanna Alitaloon (sanna.alitalo@oamk.fi) ja liittyä Tekniikan fysiikka 1 Highway -Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/enrol/index.php?id=6814 Ohjeet Moodleen kirjautumisesta löytyvät alta kohdasta ”Sähköiset järjestelmät”. Mikäli suoritat vähintään 5 fysiikan kurssia lukiossa (vähintään arvosana 5), saat tämän kurssin hyväksiluetuksi. Hyväksilukua varten ohjeet löytyvät fysiikan Moodle-alustalta. Huomaathan, että hyväksiluku tulee tehdä toisen asteen opintojen aikana. Muussa tapauksessa kurssin suoritus tapahtuu verkkotehtävien avulla Moodlessa sekä tenttinä omassa oppilaitoksessasi. Fysiikassa on 10 tehtäväpakettia, jotka sinun on tehtävä ja palautettava Moodlessa. Kaikki opiskelumateriaali löytyy Moodlesta. Varaa aikaa noin 1 viikko / tehtäväpaketti. 

Alakohtainen kurssi suoritetaan myös verkossa Oamkin Moodle-alustalla. Varaa riittävästi aikaa tehtäviin, mikäli aiot hakea kevään 2024 Oamk Highway-erillishaussa, tehtävät on suoritettava 8.6.2024 mennessä.

Mikäli jatkat toisella asteella opiskeluja vielä syyslukukaudella 2024, voit jatkaa alakohtaisten kurssien suorittamista myös kesällä.

Alakohtainen kurssi. 
Alakohtaiset kurssit suoritetaan verkossa Oamkin Moodle-alustoilla:

1. Ilmoita valitsemasi alakohtainen kurssi osoitteeseen 2.aste-oamk@oulu.fi, kun aloitat alakohtaisen kurssin opiskelun, mikäli et ole tätä ilmoittautumislomakkeella ilmoittanut.

2. Kirjaudu Oamkin students-tunnuksellasi valitsemasi alakohtaisen opintojakson Moodle-alustalle:

Hae itsellesi students-käyttäjätunnus Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta aikaisintaan seuraavana päivänä tämän infon saamisesta.
Tunnuksella pääset kaikkiin Oamkissa käytössä oleviin sähköisiin järjestelmiin kuten opiskelijasähköpostiin, opiskelijaintra Oivaan, oppimisympäristö Moodleen, opiskelijahallintajärjestelmä Peppiin ja Tuudo-mobiilisovellukseen.

Mikäli et saa haettua tunnuksia Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta, otathan yhteyttä ICT-palveluihin: ict@oulu.fi / 0294 483 124.

Tunnukset haettuasi, liity Oamk Highway tekniikka -opintojakson Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=11176 

Sähköpostisi sijaitsevat Microsoft Office 365 -pilvipalvelussa. Sähköpostiosoitteesi on muotoa käyttäjätunnus@students.oamk.fi. Kirjautuessasi sähköpostiisi, laita käyttäjätunnus-kenttään sähköpostiosoitteesi muodossa käyttäjätunnus@students.oamk.fi (esim. v0vepi99(at)students.oamk.fi). Anna sitten salasanasi sille varattuun kenttään. Yläpalkin linkkien kautta pääset käsiksi muihin Microsoftin pilvipalveluihin.

Oamkissa on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen (MFA) Microsoft 365 -pilvipalvelussa.

Sinun tulee lukea Oamkin sähköpostia säännöllisesti. Opettajat käyttävät Oivaa ja opiskelusähköpostia tiedottamiseen. Jos käytät ensisijaisesti jotain muuta sähköpostiosoitetta, voit ohjata opiskelusähköpostisi ko. osoitteeseen. Ohje sähköpostin edelleenlähetykseen.

Tuudo
Tuudo on ilmainen mobiilisovellus, josta löytyy muuan muassa opiskelijan oma lukujärjestys, opintojaksoilmoittautumiset ja lounaslistat. Tuudoon kirjaudutaan students-tunnuksilla. Lisätietoja Tuudosta.

Opiskelijaintra Oiva
Opiskelijaintra Oiva on tiedotuskanava opintoihin liittyvissä asioissa. Oivan kautta pääset seuraamaan ajankohtaisia asioita ja käyttämään opinoissa tarvitsemiasi palveluita. Opiskelijaintrasta sinun tulee seurata Uutisvirran tiedotteita. Käythän tarkistamassa Uutisvirta-palstan pika-asetuksista, että saat Uutisvirtaan opiskelemasi alan (esim. tekn, liike, sote) opiskelijoille suunnatut tiedotteet. Pääset asetuksiin Oivan etusivun Uutisvirta-osion ”mutterin” kuvasta. Asetuksista voit myös piilottaa Uutisvirran kategorioita ja lyhentää näin Uutisvirtaa.

Verkko-oppimisympäristö Moodle
Oamkin opintojaksoilla käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea (oamk.fi/moodle) materiaalien ja tehtävien välitykseen.

Joillakin opintojaksoilla rekisteröitymisen yhteydessä kysytään kurssiavainta, jonka saat opintojakson opettajalta. Alakohtaisen kurssin Moodle-alustan kurssiavaimen löydät tämän sivun yläosasta. Muistathan ilmoittaa valitsemasi alakohtaisen kurssin osoitteeseen 2.aste-oamk@oulu.fi, mikäli et ole tätä ilmoittautumislomakkeella ilmoittanut.

Huom! Käy kirjautumassa Moodleen heti Oamkin käyttäjätunnukset haettuasi.

Peppi
Peppi on Oamkissa käytössä oleva opiskelijahallintajärjestelmä. Avoimen opiskelijana käytät Peppiä pääasiassa vain opintosuoritustesi selailuun ja opintosuoritusotteen tulostamiseen. Pepistä voi tulostaa myös sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen. Omat ilmoittautumisesi ja opintojaksojesi toteutuskoodit näet Pepistä HOPS-osion välilehdeltä ”Ilmoittautumiset”.

Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi, ilmoita perumisesta osoitteeseen 2.aste-oamk@oulu.fi.

Opintosuoritusotteita ei lähetetä automaattisesti opintojen päätyttyä, vaan voit itse tulostaa Pepistä sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen ja opiskelijatodistuksenTilaukset-ohjeistus. Tarvittaessa voit pyytää opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen myös avoimen yhteyshenkilöltä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen 2.aste-oamk@oulu.fi. Mikäli tarvitset selvityksen opinnoistasi TE-toimistoa, vakuutusyhtiötä tms. varten, voit pyytää myös sen osoitteesta 2.aste-oamk@oulu.fi

Tutustuthan huolellisesti avoimen opiskelijan oppaaseen. Oppaasta löydät lisätietoa muun muassa opintojen arvioinnista ja kirjastopalveluista.

Opinto-oppaassa on asiaa opinnoista, opiskelusta, ohjauksesta ja palveluista. Etusivulle on koottu linkit opiskelijan keskeisimpiin sähköisiin työkaluihin (Oiva, Peppi, Lukkarikone, Exam, Moodle, Office 365 sähköposti).

Tarvittaessa voit olla yhteydessä Mira Kekkoseen (mira.kekkonen@oamk.fi / 040 648 4575)

Avoimen ammattikorkeakoulun käytänteisiin liittyvissä kysymyksissä (esim. ilmoittautuminen, peruminen, todistukset) voit olla yhteydessä avoimen ammattikorkeakoulun koulutuspalveluihin: 2.aste-oamk@oulu.fi, 029 448 9213 (puhelinpalveluaika ti ja to pääsääntöisesti klo 12–15).

Lisätietoa Oamk Highwayn nettisivuilta.

Opiskeluiloa ja menestystä opintoihisi!

Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highway-erillishaussa. Haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. 

Mikäli hakija hakee suomenkieliseen koulutukseen, mutta hakijan koulusivistyskieli* ei ole suomi, hakijan kielitaito testataan Oamkissa erillisellä kielitaitokokeella. Kielitaitokokeen sijaan voidaan hyväksyä suoritus Yleisestä kielitutkinnosta (YKI) vähintään keskitason tutkinnot (tasot 3-4) (B1-B2) kaikilta osa-alueilta tai Valtionhallinnon kielitutkinto, josta vaaditaan vähintään tyydyttävä taitotaso.

*Koulusivistyskielellä tarkoitetaan peruskoulussa tai lukiossa opetuskielenä ollutta kieltä, josta hakijalla on todistuksessaan äidinkielen arvosana. Koulusivistyskieleksi katsotaan myös:

• kieli, jolla hakija on ylioppilastutkinnossa suorittanut hyväksytyn kokeen äidinkielessä

• kieli, josta hakija on saanut ylioppilastutkinnossa vähintään arvosanan magna cum laude approbatur suomi toisena kielenä -kokeessa. (A 481/2003 § 20.)

Huomaathan, että Oamk Highway -opiskelijana haet tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highwayn erillishaussa. Halutessasi voit hakea myös yhteishaussa, mutta silloin opiskelupaikka ei ole varmistettu, kuten Oamk Highway erillishaussa. Yhteishaussa hakiessasi osallistut tavalliseen yhteishaun valintatapoihin.

Opiskelupaikkaa tulee hakea:
Oamk Highwayn erillishaussa syksyllä: opinnot alkavat keväällä.
Oamk Highwayn erillishaussa keväällä: opinnot alkavat syksyllä.

Ensimmäisen vuoden poissaolo on mahdollista vain lakisääteisestä syystä.

Vaadittu pohjakoulutus ja Oamk Highway -opintokokonaisuus tulee olla suoritettuna 8.6.2024 mennessä.

Haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Kevään 2024 haku tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highway -opintokokonaisuuden ja toisen asteen koulutuksen perusteella järjestettiin Opintopolussa 13.3.2024 klo 8.00 – 27.3.2024 klo 15.00. Haussa ovat mukana tekniikan Highwaysta:

  • Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka
  • Insinööri (AMK), konetekniikka
  • Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
  • Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka
  • Insinööri (AMK), talotekniikka

Katso tästä ohjevideo, jolla löydät Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelman ja Oamk Highway-erillishaun Opintopolusta.

Kevään 2024 Oamk Highway -erillishaun opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 4.7.2024.

Sähköinen hakulomake täytetään Opintopolku-palvelussa hakuaikana. 

1. Valitse hakukohde (esim. Oamk Highway: Insinööri (AMK), konetekniikka).

2. Täytä henkilötiedot.

3. Ilmoita koulusivistyskielesi ja suomen kielen taitovaatimus.

4. Ilmoita suorittamasi koulutukset, myös ne, jotka suoritat hakukautena. Ilmoita suoritatko Oamk Highway -opintoja parhaillaan vai oletko jo suorittanut ne.

5. Vastaa lupatietoja koskeviin kysymyksiin.

6. Esitä toiveesi opetusmuodosta.

7. Lähetä hakemus.