Skip to content
Harmaa laatikko

RUOKARIIHI – Osaava elintarviketalous Pohjois-Pohjanmaalle

1.1.2019 - 31.12.2021

Maa- ja metsätalousalat

RUOKARIIHI-hanke järjesti kaksi Lähiruoka- ja hankintatreffit -tapahtumaa. Lähiruoka- ja hankintatreffit ovat tuottajien sekä ravitsemisalan ja ruokakaupan ammattilaisten kohtaamispaikka. 

Kalariihi & Lähiruoka- ja hankintatreffit järjestettiin etäyhteydellä 18.9.2020. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Ruokeva-, Kuoreesta gourmeetaVoimaa vesistöistä ja KeKa – Kalatalouden kehittäminen -hankkeiden kanssa. Tapahtuman ohjelman löydät tästä. Tapahtumassa järjestetyn Miten hankin pötyä pöytään – Onnistunut lähiruoan hankinta -paneelikeskustelun voit katsoa tästä.

Vuoden 2019 Lähiruoka- ja hankintatreffit järjestettiin Likis-tapahtuman yhteydessä 20.9.2019. Tapahtuman ohjelman löydät tästä. Tapahtumamateriaalit löytyvät Materiaalit-välilehdeltä.

Vuonna 2021 Lähiruoka- ja hankintatreffit -tapahtumalle järjestettiin vaihtoehtoinen toteutustapa. Useiden hankkeiden kanssa yhteistyössä järjestetty Ammattikeittiöt asiakkaaksi -webinaari järjestettiin 11.5.2021. Tapahtumaohjelma ja -tallenteet löytyvät Materiaalit-välilehdeltä. Lisäksi hankkeessa toteutettiin Lähiruoan potentiaali ja ammattikeittiöyhteistyö -videosarja. Videoiden linkit löytyvät täältä: Kalatalousneuvoja Iiro MajuriKujalan Tila OyOulun Tuotantokeittiö OyEkoCentria.

Are you looking for Finnish partners to cooperate with in the supply of food products or in the development of food production/business process digitalisation/automation? We are happy to invite international participants to meet online with companies and other organisations operating in the food sector in the Oulu Region, Finland, to discuss potential cooperation! The Matchmaking event for food chain operators and ICT/tecnology providers will be organised on 20 January 2021, and the online meetings may take place any time after 29 January 2021. Participation is free of charge! You may check e.g. this article to learn more about the Oulu Region’s food value chains.

This is how it works:

1. Register for the event here. Through registration, you provide basic information of your own company/organisation and describe what types of companies/organisations you wish to meet and what your goals are for the matchmaking meetings. For example, are you looking for arctic food products to supplement your product selection? Or do you have digitalisation/automation solutions you wish to let Finnish food chain operators know about? The registration is open until 5 January 2021.

2. On 12 January 2021, participants are sent a link through which they can (1) access information on participating companies/organisations looking for international contacts and (2) select companies/organisations they wish to meet. Deadline for the selections is 22 January 2021.

3. By 29 January 2021, one-to-one meeting invitation emails are sent to each stakeholder pair.

4. After receiving invitation emails, each stakeholder pair agree upon a one-to-one online meeting date and tool (e.g. Skype) and hold the meeting at a time suitable for both participants.

This is an opportunity to broaden your international connections and collaboration you do not want to miss!

Organisers:

RUOKARIIHI-hankkeen virtuaalisesti järjestämässä Ruokamatkailu nousuun Pohjois-Pohjanmaalla -webinaarissa kuultiin yrittäjien sekä elintarvike- ja matkailualan asiantuntijoiden puheenvuoroja ruoan merkityksestä matkailuelämyksissä.

Tapahtuman esite ja ohjelma ovat luettavissa täältä.

Ruokamatka Pohjois-Pohjanmaalle -webinaari 26.8.2020 

Tapahtuman ohjelman löydät täältä. Webinaarin materiaalit ovat luettavissa Materiaalit-välilehdellä.

Ruokariihi Matchmaking – löydä kumppaneita ja vinkkejä yrityksellesi!

Ruokariihi- ja Ruokajälki-hankkeiden järjestämä Matchmaking-tapahtuma pidettiin 20.1.2021 virtuaalisesti. Tapahtuman pääosassa olivat kahdenkeskiset tapaamiset ja toimialarajat ylittävien yhteyksien rakentaminen. Tapahtuma oli suunnattu niin elintarvikealan yrittäjille, koulutus-, tutkimus- tai kehittämistehtävissä tai muilla sitä tukevilla toimialoilla työskenteleville sekä matkailu- ja ravintola-alan ammattilaisille.

Lähes 90 % osallistujista aikoi palautekyselyn perusteella jatkaa keskustelua tapaamansa organisaation tai yrityksen kanssa myös tapahtuman jälkeen.

Tietoa tapahtuman kansainvälisistä verkostoitumismahdollisuuksista on koottu myös sen englanninkielisille sivuille.

Maailman suurimmat ruoka-alan Internationale Grüne Woche (IGW) -kuluttajamessut järjestettiin Berliinissä 17.1.–26.1.2020.  Ruokariihi-hanke osallistui tapahtumaan paikallisten yrittäjien kanssa.

Matkaraportti Grüne Woche 2020 -messuista on luettavissa täältä. 

Internationale Grüne Woche -messuilla käy vuosittain noin 400 000 vierailijaa. Tapahtumassa liikkuu kuluttajien lisäksi lehdistöä, bloggareita ja muita ruokaan liittyviä organisaatioita. Suomi oli vuonna 2019 messujen kumppanuusmaa. Osasto sai valtavasti medianäkyvyyttä ja tuotteille oli kovasti kysyntää. Tältä pohjalta oli hyvä lähteä mukaan myös seuraaville messuille. 

Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu osallistuivat messuille yhteisosastolla. Messuosaston teemana oli ”Aitoja makuja villistä pohjolasta”. Pohjoisen messuosastolle osallistui neljä yritystä: Lapin Marjat, Vaalan Juustola, Real Snacks ja Vuokatin Viini.

Tietoa Grüne Woche 2020 –messuista

https://www.businessfinland.fi/ajankohtaista/uutiset/2019/visit-finland/grune-woche-tulee-taas/

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.903360?fbclid=IwAR0DwXFjAx8GwoNU6_AaCkBrJH482ghd7E4W2kCBwbu0OCiGLLWqmyU_NQ0

Tietoa aiempien vuosien messuista

https://aromilehti.fi/artikkelit/suomalaiset-maut-loivat-itsensa-lapi-grne-woche-ruokamessuilla/
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalaistuotteet-ennennakemattoman-laajasti-esilla-saksassa-kasvupotentiaali-on-suuri/6c43f378-c261-3e24-a3c5-a8d34c960e09