Skip to content
Harmaa laatikko

RUOKARIIHI – Osaava elintarviketalous Pohjois-Pohjanmaalle

1.1.2019 - 31.12.2021

Maa- ja metsätalousalat

Julkaisut

RUOKARIIHI-hanke muualla mediassa

Videot:

Lähiruoan potentiaali ja ammattikeittiöyhteistyö -videosarja:

Tapahtumat:

Aikataulu ja ohjelma (PDF)

Virtuaali- ja lisätyn todellisuuden (VR/AR) ratkaisut teknologia-alalla (Head Of Design and Co-Founder Matti-Juhani Pekkanen, 3D talo)
Esitysmateriaali

Aikataulu ja ohjelma

  • Maakunnallisia onnistumisia ja yhteistyötä
    • Avaimet yrittäjyyteen -hanke (Projektipäällikkö Minna Paakkola, ProAgria Oulu)
    • Onnistumisia Pohjois-Pohjanmaalta: Yhteistyöllä lisää lähiruokaa ammattikeittiöihin (Elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila Hiltunen, Ruokeva, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset)
    • Uusia toimintamalleja alueellisen yhteistyön lisäämiseksi (Projektipäällikkö Ronja Kuorikoski, RUOKARIIHI, Oulun ammattikorkeakoulu)
    • Satakunnan ruokaketju – haasteista mahdollisuuksiin (Marko Jori, Pyhäjärvi-Instituutti ja ruoka-asiantuntija Anna Kari, Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ ProAgria Länsi-Suomi, Sikses parasta lähiruokaa)
    • VIDEO (YouTube)
  • Miten tuotteet julkisen puolen ammattikeittiöille? (Hankinta-asiantuntija Juha Väyrynen, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ja hankinta-asiantuntija Katri Sipola Monetra Oulu Oy)
  • Miten 40 vuotta kokkina on koulinut minusta ruokayrittäjän (keittiömestari, Jyrki Sukula)

Aikataulu ja ohjelma

  • Lähiruoka- ja hankintatreffit 2020: Miten hankin pötyä pöytään – Onnistunut lähiruoan hankinta -paneelikeskustelu

Aikataulu ja ohjelma

  • Miltä Pohjois-Pohjanmaa maistuu? (Projektipäällikkö Kristiina Havas, Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke, Haaga-Helia)
  • Williä ruokaa Kuusamosta (Matkailualan yrittäjä Sirpa Kämäräinen, Isokenkäisten Klubi Oy)
  • Ruokamatkailu Oulun alueella – mahdollisuudet käyttöön (Elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila Hiltunen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset)
  • Lähiruoka osana Rokua Geopark -alueen matkailutarjontaa (Projektipäällikkö Mikko Kiuttu, Humanpolis Oy)
  • Punaista heraa ja muttia etsimässä (Historiantutkija Anne Ruuttula-Vasari)
  • Alueen ruokaidentiteettiä etsimässä (Ravintola- ja matkailualan yrittäjä Hanna Saari, Hiekkadyyni Oy)

Aikataulu ja ohjelma

Tilaisuuden avaus (Projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus)

  • Paikallisen kalan matka merestä ruokapöytään
  • Lähiruuan reitti hankintalain temppuradalla (Hankinta-asiamies Tiina Talala, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät)
  • Vastuullisuus elintarvikehankinnoissa (Hankintalähettiläs Auli Väänänen, MMM)
  • Vinkkejä lähi- ja luomuruokahankintoihin (Hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria)
  • Ruokaan liittyvät kuljetushankinnat (Asiantuntija Taneli Varis, Motiva)
  • Maaseudunhankinnat.fi – tietoa ja osaamista maaseudun yrityksille (Projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus)

Aikataulu ja ohjelma

  • Labrobot-projekti (Juha Röning, Oulun yliopisto)
  • RUOKARIIHI-hankkeen esittely (Päivi Vitikka, Oulun ammattikorkeakoulu)
  • Elintarviketurvallisuus ja sen mittaaminen (Anna-Liisa Välimaa, Luonnonvarakeskus (Luke))
  • Johdatus data-analytiikan, koneoppimisen ja tekoälyn hyödyntämiseen (Satu Tamminen, Oulun yliopisto)
  • Konenäön hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa (Pekka Sangi, Oulun yliopisto)
  • Robotics for food industry (Antti Tikanmäki, Oulun yliopisto)

Yritysesittelyt

Matkaraportit

Hankkeen esittelymateriaalit