Skip to content
Keltaisella taustalla tekstit EDU sOULUtions 7.2.-15.2.2023

Hanke: Soulutions

Tule innovoimaan osallistumisen hybridimallia – EDU sOULUtions 7.2.-15.2.2023  

Miten toteuttaa hybridimuotoinen osallistuminen opinnoissa tai työpaikoilla? Kuinka hybridimuotoisessa työskentelyssä voidaan huomioida esimerkiksi hyvinvointi, johtaminen, yhteisöllisyys tai työharjoittelu? Olitpa sitten opiskelija, opettaja, yrittäjä tai työntekijä – tule mukaan innovoimaan ja luomaan uusia toimintamalleja ja ratkaisuja hybridityöskentelyn haasteisiin! 

Osallistu EDU sOULUtions-innovointityöpajaan ja saat 5 opintopistettä, uusia työkaluja ja uusia tuttavia! 

Ilmoittaudu mukaan!

Mitä tapahtuu EDU sOULUtionsissa ?

Ensimmäisen työpajapäivän käynnistää puheenvuorollaan työpäivämuotoilija Aku Varamäki. Aku on muutosagentti, innostava tulevaisuuden työn puolestapuhuja ja toinen Workday Designersin perustajista. Workday Designers on työntekijäkokemuksen kehittämiseen erikoistunut yritys, joka kehittää työelämää muotoilun keinoin.

Aku (FM, yhteisöviestintä), on kokenut työyhteisöjen kehittäjä, joka ymmärtää suomalaisten työyhteisöjen arkea. Hänen intohimonaan on voimaannuttaa ihmisiä ja organisaatioita näkemään muutoksessa mahdollisuuksia ja antaa konkreettisia välineitä, joilla kuulija itse voi osallistua muutoksen tekemiseen ja löytää iloa työhön.

Aku on työn murrosta käsittelevän Future proof – tulevaisuuden työkirja -teoksen kirjoittaja. Akun toinen tietokirja, Planetaarinen vaatekaappi, ilmestyy alkuvuodesta 2024 Gummeruksen kustantamana.

EDU sOULUtions -tapahtuma toteutetaan mukaillen Design Sprint -työtapaa. Design Sprintissä toimitaan tiimeissä ja tutkitaan nykytilaa, tulevaisuuden trendejä ja tavoitteita, ja inspiroidutaan muista aloista. Kun on tarpeeksi tietoa pöydällä, aletaan ideoimaan ohjatusti tiimeissä. Tiimien valittua yhden idean päästään työstämään testattava malli, jota testaamalla saadaan arvokasta tietoa mallin toiminnasta. Tulosten jälkeen ratkaisua muokataan vielä paremmaksi, ja sitten onkin tulosten jaon vuoro, jotta voimme myös oppia toisilta tiimeiltä.  

Mitä EDU sOULUtions-tuloksille tapahtuu? 

Tuloksia hyödynnetään HOPEDI-hankkeessa ja toimivat ideat viedään eteenpäin. Tulokset jaetaan myös osallistuneille työelämän edustajille, jotka voivat ottaa syntyneet mallit käyttöön omilla työpaikoillaan ja jatkokehittää halutessaan niitä. 

OPISKELIJOILLE

Pääset kehittämään tulevaisuuden osaamista ja työstät oikeaa työelämän haastetta. Samalla luot uusia kontakteja ja opit muun muassa luovaa ongelmanratkaisua ja palvelumuotoilua. Osallistumalla tapahtumaan ja suorittamalla kirjallisen tehtävän Oamkin opiskelijat ansaitsevat 5 opintopistettä!  

Osallistu, tuo esiin taitosi, opi uutta ja löydä potentiaalisi!  

YRITYKSILLE JA TYÖNTEKIJÖILLE

Tutustu Oamkin toimintaan ja tiloihin, tapaa opiskelijoita ja vaikuta siihen millaista opetusta tulevaisuudessa annetaan – kaikki tämä yhdellä iskulla! 

Työelämän edustajat ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan osallistujina ja tiimien jäseninä kumpanakin tapahtumapäivänä, tai vaihtoehtoisesti mentorin roolissa. Mentorin roolissa osallistuvat ovat mukana ensimmäisenä tapahtumapäivänä 7.2. aamupäivästä kertomassa työelämän osaamistarpeista, osallistumassa ideointiin ja verkostoitumassa sekä toisena tapahtumapäivänä 15.2. sovittuun aikaan testausvaiheessa ja iltapäivällä tulosten julkistuksessa.  

OPETTAJILLE

Tuo kokemuksesi osaksi kehitystyötä ja vaikuta siihen miltä tulevaisuuden koulutus näyttää. Tapahtuma toteutetaan Googlen kehittämän Design Sprint -menetelmää mukaillen ja opetamme tapahtumassa erilaisten innovaatiotyökalujen käyttöä. Tapahtumapäivät ovat siis myös koulutuspäiviä.

Ilmoittaudu mukaan!

Tapahtuma järjestetään suomeksi ja tapahtumapaikkana on Business Corner Venue Linnanmaan kampuksella. 

 Tapahtuman järjestävät yhdessä HOPEDI-hanke ja University Innovation Centre. HOPEDI-hankkeessa kehitetään digipedagogista osaamista yhteistyössä työelämän kanssa. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.