Skip to content

”Haluan herätellä ihmiset näkemään mahdollisuudet”

Liiketalouden yksikön johtaja Tiina Gallén haluaa mahdollistaa työntekijöiden onnistumisen työssään.

 

 

– Haluni vaikuttaa yksikön kehittämiseen oli tärkeä syy hakea tehtävää. Yksikönjohtajana voin vaikuttaa isompiin linjoihin ja siihen, millaisia olemme tulevaisuudessa, aiemmin Oamkissa osastonjohtajana työskennellyt Tiina Gallén kertoo.

Johtajana hän haluaa olla mahdollistamassa onnistumisen ja poistamassa rajoituksia. Lisäksi hän toivoo, että ihmiset pitäisivät häntä oikeudenmukaisena ja avoimena.

– Esimiestyö on mielestäni vahvasti palvelutehtävä. Haluan mahdollistaa sen, että ihmiset voivat tehdä työnsä hyvin ja onnistua siinä.

Hän pyrkii myös herättelemään ihmisiä ajattelemaan asioita uudella tavalla.

– Toivon, että ihmiset näkevät enemmän mahdollisuuksia kuin rajoituksia. Itsekin ajattelen joskus helposti, että jokin asia pitää tehdä tietyllä tavalla, vaikka ne rajoitukset on asettanut ainoastaan itse.

Tiina kannustaa ihmisiä yhteistyöhön sekä osallistumaan heitä koskeviin päätöksiin aina, kun se on mahdollista.

Tulevana haasteena Oamkissa Tiina näkee osaamisen pitämisen ajan tasalla.

– Henkilöstön osaaminen esimerkiksi digitalisaation suhteen on saatava pidettyä ajan tasalla. Haasteena on saada kaikki työntekijät innostumaan elinikäisestä oppimisesta ja huolehtimaan esimerkiksi digitaitojen kehittämisestä.

Digitalisaatio muuttaa liiketaloudenkin alaa, mutta Tiina uskoo perusasioiden silti säilyvän.

– Kaupankäyntiä on ollut aina. Se ei häviä, vaikka esimerkiksi jakelukanavat ja kansainvälistymisen tavat muuttuvat. Alalla on edelleen kysymys kyvystä kuunnella ja huomioida asiakkaan tarpeet.

Hän haluaa Oamkin olevan tunnettu perinteisestä asiasta: laadukkaasta koulutuksesta.

– Laadukkaassa koulutuksessa yhdistyvät työelämän vaatimukset, digitalisaation mahdollisuudet ja laadukas lähiopetus joko kasvokkain tai verkossa. Ihmiset ovat sosiaalisia, joten laadukasta lähikontaktia tarvitaan jatkossakin.

Muutosten keskellä Tiina haluaa rauhoittaa tilannetta. Häntä harmittaa se, kuinka ihmisiin luodaan epävarmuutta tuomalla koko ajan esiin sitä, kuinka kaikki asiat muuttuvat.

– Muuttuvathan ne, mutta samalla moni säilyy myös ennallaan. Liiallinen huolestuminen ei auta, ja tulevaisuuteen pitää vain uskoa. Me pärjäämme kyllä, kun teemme yhdessä parhaamme.

Tiina Gallén

Ikä: 47 vuotta

Koulutus: kauppatieteiden tohtori

Työhistoria: Vaasan yliopiston johtamisen laitoksen assistentti ja yliassistentti, Pohton johtamisen kouluttaja

Perhe: mies, 22- ja 16-vuotiaat tyttäret ja cavalierkingcharlesinspanieli Lissu

Harrastukset: kuntosali, koiran kanssa ulkoilu, yhdistystoiminta, luottamustehtävät

Twitter: @TiinaGall