Vasikan digitaalinen neuvolakortti

Sovellusaloite tähtää lypsykarjaan syntyvän vasikan varhaiskasvatusvaiheen seurantajärjestelmän kehittämiseen. Tavoitteena oli kehittää sovellusaihio, johon kerätään hoitajan tekemiä muistiinpanoja sekä antureista ja valmiista tietojärjestelmistä kerättyä dataa. Sovellus analysoi dataa niin, että saadaan kuva vasikan varhaishistoriasta ja hyvinvoinnista. 

Tämän sovellusaloitteen esiselvityksenä toimii Oulun ammattikorkeakoulun agrologiopiskelijan kattava opinnäytetyö, jonka tavoitteena oli selvittää sovellusidean tarpeellisuutta maaseutualan toimijoiden keskuudessa. Sovellukselle nähtiin pääsääntöisesti olevan tarvetta, kunhan se linkittyisi helposti muihin järjestelmiin ja olisi riittävän helppokäyttöinen. Opinnäytetyön löydät kokonaisuudessaan Materiaalit-välilehdeltä.

Sovellukseen on toteutettu vasikoiden tunnistaminen, lämpötilan sekä toimenpiteiden kirjaaminen. Sovelluksen koodit jaetaan avoimen lähdekoodin palvelu GitHubissa. Kehitettävä ohjelmakoodi on lisensoitu avoimen lähdekoodin lisensseillä, jotka mahdollistavat koodin käyttämisen ja jatkokehittämisen vapaasti.

Kaikki hankkeen aikana tuotetut materiaalit tätä aloitetta koskien löydät hankkeen nettisivuilta kohdasta Materiaalit.