Miniluennot-videosarja

Ammatillisen opettajakorkeakoulun videotuotanto on julkaissut ensimmäisiä videoita uudessa Miniluennot-videosarjassa. Kyseessä on muutaman minuutin mittaisia tietoiskuja erilaisista opettajan työtä ja osaamista käsittelevistä teemoista. Kahdessa ensimmäisessä videossa Amokin yliopettaja Esa Virkkula johdattaa kansainvälisyyden ja monikulttuurisuuden teemoihin.

Kansainvälisyyden monet muodot -videolla saat perustietoa millaista kansainvälisyystoiminta on tämän päivän ammatillisessa ja korkeakoulutuksessa. Lisäksi pohditaan mitä eri vaihtoehtoja sinulla oman alasi opettajana on kansainvälisyysosaamisen kehittämiseen.

Linkki videoon: https://youtu.be/D-JFs3LSLI0 

Miten monikulttuurisuus vaikuttaa opettajan työhön? -videossa tarkastelun kohteena ovat aluksi kulttuuri käsitteenä sekä monikulttuurisuuden ilmeneminen koulussa. Saat tietoa, miten monikulttuurisuus voi vaikuttaa opettajan työhön sekä lisäksi millaista on hyvä monikulttuurinen ohjaus.

Linkki videoon: https://youtu.be/a6VjLci1R1A 

Kolmannessa videossa esitellään Ossi-työkalu. Ossi on rakennettu osaamisperusteisten opintojen tueksi, joissa keskeistä on oman osaamisen tunnistaminen sekä suunnitelmallinen osaamisen kehittäminen ja osoittaminen.

Linkki videoon: https://youtu.be/89aCbIErRrk 

Neljännen videon aiheena on opettajan osaamisen kehittymissuunnitelma. Henkilökohtaisen osaamisen kehittäminen on elinikäinen prosessi. Opettajaopiskelija laatii opettajaopintojen loppuvaiheessa opettajan osaamisen kehittymissuunnitelman, jossa hän pohtii oman osaamisensa kehittymistarpeita sekä tarkastelee alansa koulutuksen suuntaviivoja ja tulevaisuuden näkymiä. 

Linkki videoon: https://youtu.be/PVGWSU9HD5U