Skip to content

Uudelle avoimen ja toisen asteen kautta tulleelle tutkinto-opiskelijalle

Aloittavan tutkinto-opiskelijan muistilista 

  1. Ota opiskelupaikka vastaan sekä ilmoittaudu lukuvuodelle kirjautumalla Opintopolku-palveluun.
  2. Oamkissa avoimen opintonsa / Oamk Highway -opintonsa suorittaneiden students–tunnukset eivät muutu siirtyessä tutkinto-opiskelijaksi. Mikäli siirryt Oamkiin muualta, hae students-tunnus ao. ohjeiden mukaisesti.
  3. Tee digistarttipaketti, mikäli et ole tehnyt sitä aiemmin avoimen opintojesi aikana Oamkissa.
  4. Tee opintojaksoilmoittautumiset Pepissä tutkinto-opintojesi alkaessa.
  5. Hae hyväksiluvut suorittamistasi avoimen opinnoista.

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja lukuvuosi-ilmoittautuminen 

Opiskelupaikan vastaanottaminen sekä ilmoittautuminen tehdään kirjautumalla Opintopolku-palveluun. Varmistaaksesi saamasi opiskelupaikan sinun tulee vastaanottaa opiskelupaikka ja ilmoittautua lukuvuodelle Opintopolku-palvelussa 2.8.2024 klo 15.00 mennessä. 

Lukuvuosi-ilmoittautumisen vaihtoehdot

Lukuvuoden alussa opintonsa aloittava opiskelija: 

  • läsnäoleva koko lukuvuoden 
  • poissaoleva koko lukuvuoden 
  • läsnäoleva syyslukukauden, poissaoleva kevätlukukauden 
  • poissaoleva syyslukukauden, läsnäoleva kevätlukukauden 

Kevätlukukauden alussa opintonsa aloittava opiskelija: 

  • läsnäoleva kevätlukukauden 
  • poissaoleva kevätlukukauden 

Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla on oikeus opintojaksojen suorittamiseen, opinto- ja ateriatukeen sekä opiskelijakunnan jäsenyyteen liittyviin etuihin (mm. matka-alennuksiin). Ensimmäisen lukuvuoden poissaolo on mahdollista vain lakisääteisestä syystä.

Jos suoritat varusmies-, siviili- tai asepalveluksen opiskelupaikan saatuasi ja sinulla on poissaololukukausia ennen tai jälkeen palvelusjakson, voit menettää oikeutesi opintolainahyvityksen. Opintolainahyvitykseen oikeuttavaa opiskeluaikaa voidaan pidentää palveluksen perusteella, mutta se koskee vain palveluksessaololukukausia, ei poissaololukukausia ennen palveluksen alkamista tai sen jälkeen.

Käyttäjätunnus ja Peppi

Oamkissa avoimen opintonsa / Oamk Highway -opintonsa suorittaneiden students–tunnukset eivät muutu siirtyessä tutkinto-opiskelijaksi. Mikäli et saa käyttäjätunnuksiasi toimimaan, otathan yhteyttä ICT-palveluihin. Kun siirryt Oamkin avoimen opiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi sinulle muodostetaan Peppiin tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeus. Pystyt vaihtamaan opiskeluoikeuksien näkymää avoimen opiskelijan ja tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeuksien välillä Pepin oikean yläkulman Profiilit -osiosta. Avoimen opiskelijan profiili Pepissä suljetaan opintojen alkamisen jälkeen.

Peppi on Oamkissa käytössä oleva järjestelmä, jossa on kaikki opiskeluusi liittyvät perustiedot eli esim. läsnäolo- ja ilmoittautumistiedot, opintosuunnitelmat ja opintosuoritukset. Opiskelijana sinulla on oma työpöytä Pepissä, jonka kautta voit mm. tarkastella omia tietojasi, suunnitella opintojasi, tehdä hyväksilukuhakemuksen ja hakea opiskelutodistuksen. On tärkeää, että pidät yhteystietosi ajan tasalla Pepissä, voit itse muuttaa niitä siellä. Pääset kirjautumaan Peppiin opiskelijatunnuksellasi heti opiskeluoikeutesi alettua, eli ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien.

Jos sinulla ei vielä ole Oamkin students-käyttäjätunnusta, voit hakea sen Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta ennen opintojesi alkua. Tunnuksella pääset kaikkiin Oamkissa käytössä oleviin sähköisiin järjestelmiin kuten opiskelijasähköpostiin, opiskelijaintra Oivaan, oppimisympäristö Moodleen, opiskelijahallintajärjestelmä Peppiin ja Tuudo-mobiilisovellukseen.

Mikäli et saa haettua tunnuksia Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta, otathan yhteyttä ICT-palveluihin: helpdesk@oamk.fi / 0294 483 124. 

Jos sinulla ei ole suomalaista verkkopankkitunnusta (tai suomalaisen operaattorin mobiilivarmennetta), voit hakea students-tunnuksen koulutuspalveluista. Jos haet tunnuksen koulutuspalveluista, sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi, eli ota mukaan voimassa oleva passi, henkilökortti tai ajokortti.

Opintojaksoilmoittautumiset ja avoimen opintojen hyväksiluvut tutkintoon

Tutkinto-opiskelijana teet opintojaksoilmoittautumiset Pepissä opintojen alkaessa. Huom! Opintojaksoilmoittautumiset voit tehdä vain uudella tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudella (eri opiskelijanumero Pepissä). Ilmoittautumiset pääset tekemään sen jälkeen, kun Koulutuspalveluissa on luotu sinulle tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeus Peppiin.

Opintojaksoilmoittautumiset tehdään Pepissä HOPSin Ilmoittautumiset -välilehdellä ilmoittautumisaikana. Ohjeita ilmoittautumisten tekemiseen ja Pepin käyttöön.

Avoimen amkin opintojen hyväksilukeminen

Avoimessa AMKissa suorittamasi opinnot eivät automaattisesti siirry uudelle opiskeluoikeudelle Pepissä, vaan sinun tulee anoa suorittamistasi avoimen opinnoista hyväksiluvut tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudellesi. Ohjeet Pepissä tehtävään HOT-hyväksilukuhakemukseen. Tee hyväksilukuhakemus Pepissä opintojesi alkaessa. Oamk Highway-haun kautta valitut opiskelijat katsovat hyväksiluvut yhdessä tutkintovastaavan kanssa opintojen alkaessa.

Ohjeistus Tilaukset-toiminnon käyttöön.

Jos olet suorittanut avoimen opintosi Oamkissa, ota talteen avoimen opintosuorituksesi Pepin Tilaukset-välilehdeltä viimeistään tammikuussa, sillä avoimen opiskeluoikeutesi päätetään noin kuukauden kuluessa tutkinto-opiskeluoikeutesi alkamisen jälkeen, etkä pääse sen jälkeen katsomaan avoimen suorituksiasi Pepistä.

Niin kauan kuin avoimen opiskeluoikeutesi on voimassa, pääset katsomaan avoimen suorituksesi Pepistä vaihtamalla profiilia avoimen opiskelijaksi sivun oikeasta ylänurkasta.  Opintosuoritukset pääset katsomaan tämänkin ajankohdan jälkeen Oma Opintopolusta.