Skip to content

Uudelle siirto-opiskelijalle

Aloittavan uuden siirto-opiskelijan muistilista

 1. Ota vastaan opiskelupaikka ja ilmoittaudu. 
 2. Hae käyttäjätunnukset Oamkin järjestelmiin. Mikäli siirryt Oamkin sisällä toiseen tutkinto-ohjelmaan, käyttäjätunnuksesi eivät muutu.
 3. Ole yhteydessä tutkinto-ohjelmasi opintovastaavaan ja sovi HOPS-ohjausaika. Ota ohjauskeskusteluun mukaan aiemmasta korkeakoulusta saamasi opintorekisteriote. Myös opintojaksojen kuvaukset on hyvä olla saatavilla.
 4. Tee Digistarttipaketti ennen opintojen alkua. 
 5. Jos sinulla herää kysymyksiä, ota yhteyttä Koulutuspalveluihin.

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja lukuvuosi-ilmoittautuminen

Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu lukuvuodelle Opintopolussa 11.7.2024 kello 15 mennessä. 

Kun otat siirto-opiskelijana vastaan uuden opiskeluoikeuden, menetät samalla siirron perusteena olevan opiskeluoikeutesi (L325/2015).

Lukuvuosi-ilmoittautumisen vaihtoehdot

Lukuvuoden alussa opintonsa aloittava opiskelija: 

 • läsnäoleva koko lukuvuoden 
 • poissaoleva koko lukuvuoden 
 • läsnäoleva syyslukukauden, poissaoleva kevätlukukauden 
 • poissaoleva syyslukukauden, läsnäoleva kevätlukukauden 

Kevätlukukauden alussa opintonsa aloittava opiskelija: 

 • läsnäoleva kevätlukukauden 
 • poissaoleva kevätlukukauden 

Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla on oikeus opintojaksojen suorittamiseen, opinto- ja ateriatukeen sekä opiskelijakunnan jäsenyyteen liittyviin etuihin (mm. matka-alennuksiin). 

Jos olet jo käyttänyt opiskeluoikeutesi poissaolokaudet aiemmin opintojesi aikana, et ole oikeutettu uusiin poissaolokausiin.

Jos suoritat varusmies-, siviili- tai asepalveluksen opiskelupaikan saatuasi ja sinulla on poissaololukukausia ennen tai jälkeen palvelusjakson, voit menettää oikeutesi opintolainahyvityksen. Opintolainahyvitykseen oikeuttavaa opiskeluaikaa voidaan pidentää palveluksen perusteella, mutta se koskee vain palveluksessaololukukausia, ei poissaololukukausia ennen palveluksen alkamista tai sen jälkeen. Voit tutustua opintolainahyvityksen sääntöihin Kelan sivuilla.

Käyttäjätunnuksen hakeminen

Tarvitset opiskelijatunnuksen eli students.oamk.fi-käyttäjätunnuksen, jotta voit käyttää Oamkin verkkopalveluita (esim. sähköposti, pilvitallennustilat ja verkko-opiskeluympäristöt). Jos sinulla ei ole suomalaista verkkopankkitunnusta (tai suomalaisen operaattorin mobiilivarmennetta), voit hakea students-tunnuksen Koulutuspalveluista. Jos haet tunnuksen Koulutuspalveluista sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi, eli ota mukaan voimassa oleva passi, henkilökortti tai ajokortti.

Mikäli siirryt Oamkin sisällä toiseen tutkinto-ohjelmaan, Oamkin students –tunnuksesi ei muutu eikä sinun tarvitse hakea käyttäjätunnusta erikseen.

Opintojen aloitus

Ole yhteydessä tutkinto-ohjelmasi opintovastaavaan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi ja sovi hänen kanssa HOPS-ohjausaika. Huomioithan, että opintovastaavat eivät ole kesän vapaajaksolla tavoitettavissa (vapaajakso pääsääntöisesti 10.6.-4.8.2024). Ota mukaan ohjauskeskusteluun aiemmasta korkeakoulusta saamasi opintorekisteriote. Myös opintojaksojen kuvaukset on hyvä olla saatavilla. 

Muutamissa tutkinto-ohjelmissa on oma opintojen aloitukseen liittyvää materiaalia alla olevissa listoissa. Luethan myös ne huolella.  

Huom. Jos olet hakenut sisäistä siirtoa ja sinulla vaihtuu suoritettava tutkintonimike, huomioithan, että sinun tulee ilmoittautua syksyn opintojaksoille uudella opiskeluoikeudella. Voit ilmoittautua syksyn opintojaksoille vasta, kun uusi opiskeluoikeutesi alkaa (1.8.2024 alkaen).

Opintovastaavien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@oamk.fi

Bachelor of Engineering, Information Technology ja Insinööri AMK, tieto- ja viestintätekniikka: Kaisa Orajärvi


Tradenomi AMK, tietojenkäsittely: Tuula Harju

Musiikkipedagogi AMK: Janne Mikkonen (1.8. alkaen Johanna Ruotsalainen)

Bachelor of Business Administration, International Business ja Tradenomi AMK liiketalous: Eija Rajakangas

Agrologi (AMK): Hanna Laurell

Bachelor of Health Care, Nursing: Floro Cubelo

Bioanalyytikko (AMK): Katja Nummilinna

Ensihoitaja (AMK): Raija Rajala

Fysioterapeutti (AMK): Marika Tuiskunen


Kätilö (AMK): Minna Manninen


Optometristi (AMK): Leila Kemppainen
Röntgenhoitaja (AMK): Kaisa Marttila-Tornio
Sairaanhoitaja AMK, (Oulu): Maarit Kaskela


Sairaanhoitaja AMK, (Oulainen): Maarit Kaskela

Terveydenhoitaja AMK : Sanna Sandström


Sosionomi (AMK): Liisa Seppänen  (1.8. alkaen Merja Savolainen)


Suuhygienisti (AMK): Anna-Leena Keinänen

Insinööri AMK, energia- ja ympäristötekniikka ja Insinööri AMK, talotekniikka: Antti Kemppainen


Insinööri AMK, konetekniikka: Timo Väyrynen

Insinööri AMK, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, Rakennusarkkitehti AMK ja Rakennusmestari AMK: Pekka Kilpinen


Insinööri AMK, sähkö- ja automaatiotekniikka: Satu Vähänikkilä

Lukujärjestykset

Syyslukukauden ryhmäkohtaiset lukujärjestykset on julkaistu lukkarikoneessa. Löydät oman lukujärjestyksesi ryhmäsi tunnuksella (esim. OHS24SM). Huomioithan, että joissakin tutkinto-ohjelmissa tarkempi ryhmäjako tehdään vasta opintojen alkaessa.

Digistarttipaketti

Opiskelu ammattikorkeakoulussa edellyttää hyviä digitaalisia opiskelutaitoja sekä opiskelua hyödyttävien ja mahdollistavien digitaalisten palveluiden hallintaa. Digitaalisten opiskelutaitojen ja digitaalisten palvelujen hallinnan tueksi on rakennettu Moodleen Digistarttipaketti, jonka avulla opit käyttämään opiskelun kannalta välttämättömiä digitaalisia ohjelmia ja palveluita.

Voit aloittaa Digistarttipaketin 1.8.2024 alkaen, kun olet hakenut Oamkin käyttäjätunnukset. Voit tehdä Digistarttipaketin tehtäviä itsenäisesti omaan tahtiisi, sinulle sopivana ajankohtana. 

Kirjaudu Moodleen Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) käyttäjänä. Lue tarvittaessa ICT:n ohjeet kirjautumisesta. Digistarttipaketin kurssiavaimena käytät ryhmäavainta SIIRTO. Tee Digistarttipaketti ennen opintojen aloituspäiviä.  

Digistarttipaketti on käytettävissäsi koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Voit tarvittaessa palata Moodle alustalle kertaamaan asioita lukuvuoden aikana.  

Tutustu myös näihin

Oamkin kampukset ja pysäköinti kampuksella

Linnanmaan kampus

Linnanmaan kampuksella järjestetään informaatioteknologian, tekniikan, liiketalouden, kulttuurialan ja luonnonvara-alan koulutusta sekä osa sosiaali- ja terveysalan koulutuksista (sosionomin, fysioterapian sekä toimintaterapian koulutukset) sekä ammatillista opettajankoulutusta.

Oamkin opiskelijana voit hankkia Linnanmaan kampukselle ympärivuorokautisen 24/7-kulkuoikeuden.

Oulu Campus Navigator on sisätilapaikannukseen ja -navigointiin tarkoitettu mobiilisovellus, joka on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupoista. Oulu Campus Navigator -sovellus ei vaadi kirjautumista, eikä sillä seurata yksittäisten käyttäjien sijaintia kampuksen sisällä.

Oamkin opiskelijana voit käyttää Oamkille merkittyjä autopaikkoja. Sinun tulee hakea käyttöoikeus autopaikkaan (eParking). Oamkilla on sekä maksuttomia kylmiä autopaikkoja että maksullisia lämmityspaikkoja. Kirjaudu eParking-järjestelmään Oamkin käyttäjätunnuksellasi (HAKA-kirjautuminen).

Huomioithan, että Oamkin opiskelijana et saa pysäköidä Oulun yliopiston autopaikoille.

Kontinkankaan ja Oulaisten kampukset

Sosiaali- ja terveysalan koulutusta järjestetään Linnanmaan kampuksen lisäksi Kontinkankaan kampuksella ja Oulaisten kampuksella. Kontinkankaalla järjestetään bioanalytiikan, ensihoidon, hoitotyön, optometrian, röntgenhoitajan ja suun terveydenhuollon koulutusta. Oulaisten kampuksella järjestetään hoitotyön koulutusta.