Skip to content
Nuori, hymyilevä, vaaleahiuksinen nainen oranssissa paidassa kääntyy. Hiukset heilahtavat käännöksestä ja aurinko osuu niihin.

fTwist – rohkeutta ja resilienssiä bisnekseen

1.8.2023 - 31.7.2026

Kasvun kipinä -koulutusohjelma

Vaaleahiuksinen nainen hymyilee ja katsoo vasempaan alaviistoon teemuki kädessä.

Oletko kiinnostunut, kuinka luoda uusia asiakaslähtöisiä palveluita ja tuotteita?

Kasvun kipinä -koulutusohjelmassa opit muotoilemaan tulevaisuuden trendejä ja toimintaympäristön muutoksia huomioivaa kannattavaa liiketoimintaa. Koulutusohjelman aikana opit muun muassa tunnistamaan, miten digitaalisuus tehostaa ja auttaa liiketoimintaa. Koulutusohjelmassa huomioidaan resilienssi ja sen merkitys työelämässä.

Pääset osaksi merkityksellistä yhteisöä. Saat vertaistukea ja arvokkaan verkoston resilienssin kehittämiseksi ja sen tueksi. 

Koulutusohjelman kesto: 4 kuukautta (5,5 koulutuspäivää)
Ajankohta: Syksy 2024

Koulutuspäivien teemat

Menestyksen kipinä – uudet liiketoimintamallit

To 22.8. klo 8.30–16, Vihiluodon Torppa, Kempele

Koulutuspäivässä jossa perehdytään uusiin tapoihin ostaa ja omistaa sekä ostokäyttäytymisen muutokseen. Päivän aikana käydään läpi liiketoimintamalleja ja opitaan käyttämään työkaluja niiden kehittämiseen. Lisäksi käsitellään kansainvälistymistä ja sen vaikutusta liiketoimintamalliin.

Ideasta tuotteeksi – ideamylly

Pe 13.9. klo 8.30–16, Vihiluodon Torppa, Kempele

Koulutuspäivässä syventytään innovaatioteorioihin ja erilaisten innovaatioiden tarkasteluun case-tarinoiden ja vastuullisten brändien kautta. Päivän aikana keskitytään muotoiluajatteluun ja konseptointiin asiakasymmärrys huomioiden.

fBoost – ideasta kasvuun

To – pe 3.–4.10. klo 8.30–16, Radisson Blu, Oulu

Koulutuspäivässä jalostetaan innovatiivisia ideoita. Osallistujat työskentelevät tiiviisti yhdessä ryhmissä ideoiden, prototypoiden ja kehittäen käytännön ratkaisuja, jotka ottavat huomioon edellisten koulutuspäivien käsitellyt teemat. Ideointipäivä innostaa luovaan ongelmanratkaisuun ja tarjoaa mahdollisuuden konkreettisten digitaalisten innovaatioiden kehittämiseen.  

Asiakkaat ja kumppanit – verkoston voima

To – pe 21.–22.11. klo 8.30–16/8.30–15, paikka tarkentuu

Viimeisten koulutuspäivien aikana tutustutaan asiakaslähtöiseen verkostoajatteluun kumppaniyhteisöjen avulla. Päivien aikana luodaan asiakaslähtöisiä ja kestäviä liiketoimintaratkaisuja, jotka hyödyntävät verkostoja ja datavetoista ajattelua. Koulutuspäivillä käsitellään erilaisia liiketoimintamalleja, alustataloutta ja datan hyödyntämistä, jotka ovat keskeisiä menestyksekkään liiketoiminnan kehittämisessä digitaalisessa ympäristössä. Tapahtuma järjestetään lähimatkailukohteessa (paikka tarkentuu). Majoitus ja ruokailut ovat omakustanteiset.

fTwist-hankkeen 3. koulutusohjelma Ketterä kaupallistaminen alkaa alkuvuodesta 2025. Lue koulutusohjelmasta.