Skip to content
Kevään vihreä koivumetsä

CANEMURE – Towards Carbon Neutral Municipalities and Regions in Finland

1.11.2018 - 31.10.2024

Maa- ja metsätalousalat

Pohjois-Pohjanmaan ilmastokahvit

Pohjois-Pohjanmaan ilmastokahvit ovat Canemure-hankkeen organisoimia kaikille avoimia maksuttomia tilaisuuksia, joissa käsitellään ajankohtaisia ilmastoaiheita vaihtuvien yhteistyötahojen johdolla. Aikaisempien tilaisuuksien materiaalit löydät hankkeen sivustolta kohdasta Julkaisut ja materiaalit.

Lokakuussa 2024 ilmastokahvit järjestetään aiheella Biohiili ja päästökaupan tulevaisuus. Tilaisuuden ajankohta on 16.10 klo 13-14. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

Muuta ajankohtaista

Ilmasto muuttuu – muuttuuko maa- ja metsätalous? –tilaisuus järjestettiin Liminganlahden luontokeskuksessa 24.9.2024. Tilaisuudessa perehdyttiin niin turvepeltojen vettämisen, kosteikkoviljelyn kuin ilmastoviisaan maa- ja metsätalouden mahdollisuuksiin. Palaa tilaisuuden materiaaleihin ja tallenteeseen tapahtuman ilmoittautumissivustolla!

Pohjois-Pohjanmaan ilmastotiekartan päivitys on hyväksytty maakuntahallituksessa.
Tutustu päivitettyyn ilmastotiekarttaan!

Työkaluja ilmastotyöhön ja hiiliviisaaseen päätöksentekoon

Suomen ympäristökeskus on julkaissut skenaariotyökalun kuntien kasvihuonekaasupäästöjen vähennysten suunnitteluun. Canemure-hankkeen kautta on mahdollista saada maksutonta opastusta työkalun soveltamiseen. Hiilineutraalisuomi.fi-portaalissa on runsaasti tietoa ja välineitä alueellisiin ilmastotoimiin.

Oulun ammattikorkeakoulun Canemure-hankkeen kautta on mahdollista saada maksutonta opastusta ja päästötietolaskelmia kuntien ilmastosuunnitelmien laadintaan. Yhteydenotot: Joonas Rukajärvi, joonas.rukajarvi(at)oamk.fi.

Kestävyysloikka on verkkopalvelu, joka kannustaa ottamaan käyttöön luontoa ja luonnonvaroja säästäviä, puhtaampia ja energiatehokkaampia tapoja lämmittämiseen, liikkumiseen sekä tavaroiden ja palveluiden tuottamiseen. Tutustu teemoihin ja Ilmoita mukaan vaikuttavia ilmastotekoja! 

Suomen ympäristökeskus, Canemure-hanke ja laaja yhteistyöverkosto ovat tuottaneet monipuolisia laskureita ja työkaluja ilmastoystävällisten ja energiatehokkaiden valintojen tueksi. Lisätiedot Hiilineutraalisuomi.fi