Skip to content
Useita asiantuntijoita valkoisissa takeissa työskentelee PrinLabissa

PrinLab – Painettavan elektroniikan laboratorio

Painettu tai painettava elektroniikka (Printed Electronics, tunnetaan myös nimellä painettu tai painettava älykkyys, Printed Intelligence) on toiminnallisuutta, jota valmistetaan erilaisin painomenetelmin erilaisille materiaaleille, kuten muoville, paperille tai tekstiileille. Oamkin Prinlabissa tarjoamme painettavaan elektroniikkaan liittyviä suunnittelu-, valmistus- ja testauspalveluita sekä osallistumme aiheeseen liittyvään tutkimus- ja kehitystyöhön sekä koulutuksiin ja valmennuksiin.

Palvelut ja koulutus

PrinLab – maailman pohjoisin painetun elektroniikan valmistuslaboratorio – tarjoaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalveluja prototyypistä testaukseen. 

Suomessa Oulun ammattikorkeakoulussa sijaitseva PrinLab tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden pk-yrityksille, tutkijoille ja tuotekehittäjille osallistua painetun elektroniikan sovellusten kehittämiseen ja testaukseen. Mahdollistamme yhteistyötä yliopistojen ja tutkimuslaitosten välillä.  

PrinLab tarjoaa asiantuntijoita ja huipputeknologiaa prototyyppien tulostukseen ja testaukseen elektroniikkakomponenteille, toteutettavuustutkimuksille ja koulutukselle.  

Palvelumme sopivat erityisen hyvin yrityksille, tuotekehittäjille, tutkijoille, innovaattoreille ja tutkimus- ja kehitysprojekteille.  

Laboratorio on osa PrintoCent Pilot Factory -konseptia

– Prototyyppitulostus ja toteutettavuustutkimukset painetuille komponenteille  
– Intensiivikurssit painetusta älykkyydestä  
– Bioprototyyppi- ja -toteutettavuustutkimukset

Tutustu TKI- ja valmistuspalveluumme (MAPA) 

Räätälöity koulutus silkkipainoon  

Tämä intensiivikoulutus antaa perustiedot painetuista elektroniikasta ja käytännön perehdytyksen silkkipainotekniikan hyödyntämisestä painettujen elektronisten tuotteiden valmistuksessa. Koulutus esittelee painetun elektroniikan tekniikoiden edistymistä ja haasteita sekä silkkipainon käytön yksinkertaisten elektronisten rakenteiden luomisessa. 

Koulutuksen ensimmäisessä osassa osallistujat oppivat painetunn elektroniikan ja materiaalitekniikan perusteet. Toisessa osassa keskitytään laboratoriotyöhön. Osallistujat pääsevät kokeilemaan oikeaa silkkipainolaitetta ja oppimaan, kuinka kehittää ja tulostaa uusia tuotteita silkkipainotekniikalla. 

Koulutusta voidaan räätälöidä osallistujien / yritysten tarpeiden mukaisesti, tarvittaessa.  

Kysy henkilöstöltämme lisää! 

Kurssit Oulun ammattikorkeakoulussa 

Verkkokurssit, lisätietoa ja ilmoittautuminen 

Painettu elektroniikka IP00CH48 (5 op) 

Tämä kurssi esittelee sovelluksia, menetelmiä ja materiaaleja, jotka ovat käytössä painetuissa elektroniikassa. PE-kurssi sisältää painetun elektroniikan perusteet: painoprosessien periaatteet ja materiaalit painetulle elektroniikalle, yksinkertaisten komponenttien ja rakenteiden suunnittelu. Johdanto sovellusalueisiin sisältää myös esimerkkejä painetuista komponenteista ja tuotteista. 

Painetun elektroniikan menetelmät ja sovellukset IP00CH49 (5 op) 

Tämä kurssi sisältää yksityiskohtaiset kuvaukset painoprosesseista ja menetelmistä sekä niiden käytöstä painetun elektroniikan sovelluksissa ja komponenteissa. Itseopiskeluosioissa tutustutaan käytännössä silkkipainon, annostelun, mustesuihkutuksen ja rullalta rullalle -tulostustekniikoihin. Tulostettujen komponenttien laadun karakterisointi optisin ja sähköisin menetelmin sekä painettujen komponenttien suunnittelun perusteet opitaan myös. 

Tämä on verkkokurssi, jossa voit edetä oman aikataulusi mukaisesti.