Skip to content

Talotekniikkaa opiskeleva Maria Päätalo kehuu alan monipuolisia työmahdollisuuksia

Maria Päätalo on ollut tyytyväinen talotekniikan koulutukseen Oamkissa.

”Lukion jälkeen olin rakennussiivoojana työmailla ja tykkäsin hirveästi työmaasta ympäristönä. Silloin tajusin, että haluan päätyä jollain tapaa rakennusalalle töihin. Talotekniikka tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta, koska minua on aina kiinnostanut sisäilmaan liittyvät asiat.

Opinnot Oamkissa ovat olleet todella mieluisia. Alusta asti on tuntunut siltä, että on ihan omalla alalla. Parasta on ollut mukavat koulukaverit, onnistumiset opinnoissa, uuden oppiminen ja se, että motivaatio on pysynyt niin korkealla.

Talotekniikan koulutus valmistaa mielestäni hyvin työelämään. Koulussa on saatu esimerkiksi hyvä matemaattinen osaaminen, opittu Excelin hyödyntämistä, harjoiteltu laboratoriossa erilaisia LVI-mittauksia ja opeteltu suunnitteluohjelmien käyttöä.

Opintojen jälkeen minua kiinnostaa eniten urakointi, koska siinä pääsee toimistotyön lisäksi käymään paljon myös työmailla. Minulle on tärkeää, että työ on monipuolista ja mahdollistaa uralla etenemisen. Talotekniikan alalla mahtavaa on se, että erilaisia työmahdollisuuksia on niin valtavasti. Urakoinnin lisäksi vaihtoehtoja ovat esimerkiksi LVI-suunnittelu ja erilaiset asiantuntijatehtävät.

En usko, että tällä alalla pääsee helposti kyllästymään. Odotan innokkain mielin työelämää, jossa oppiminen jatkuu vielä varmasti läpi elämän.”