Siirry sisältöön

Opiskeluvaihto

Vaihto-ohjelmat  

Opiskelu- tai harjoitteluvaihdot Eurooppaan tapahtuvat pääasiassa Euroopan Unionin Erasmus+ -ohjelman kautta EU-maassa tai ETA-maassa. Erasmus+ -ohjelma mahdollistaa sinulle 12 kuukautta opiskelija- ja/tai harjoitteluvaihtoa ohjelman kohdemaissa. Voit siis suorittaa sekä opintoja että harjoittelua tai pelkkää opiskelua tai harjoittelua. Bachelor-tasolle sinulla on 12 kuukautta, mutta mikäli jatkat opintojasi, saat ylempään amk-tutkintoon tai Master-tasolle uudet 12 kuukautta.  

Oamkilla on koulutusalakohtaisia Erasmus+ -vaihtosopimuksia eri puolilla Eurooppaa. Sveitsin valtion SEMP-apurahalla rahoitetaan vaihdot Sveitsiin ja north2north-vaihto-ohjelman kautta aukeaa mahdollisuuksia pohjoismaihin. Lisäksi Oamk maksaa omaa apurahaa sellaisiin Euroopan vaihtoihin, jotka eivät syystä tai toisesta sovi mihinkään edellä mainituista ohjelmista. Yleisimmin vaihdot Euroopassa ovat yhden lukukauden tai koko lukuvuoden mittaisia, mutta olemassa on myös erilaisia lyhytvaihtomahdollisuuksia, joista voit lukea lisää lyhyet vaihdot- osiosta. 

Oamkilla on yli 20 kahdenvälistä vaihtosopimusta Euroopan ulkopuolisten korkeakoulujen kanssa ja yli kymmenessä eri maassa. Lisäksi Oamk osallistuu aktiivisesti north2north-ohjelmaan, joka mahdollistaa vaihdot muun muassa Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Euroopan ulkopuolisia opiskelijavaihtoja kutsutaan tuttavallisemmin kaukovaihdoiksi. 

Kaukovaihdot ovat pääasiassa yhden lukukauden tai koko lukuvuoden mittaisia, mutta lisäksi on myös erilaisia lyhytvaihtomahdollisuuksia, joista voit lukea lisää lyhytvaihdot-osiosta. 

Jos elämäntilanteesi ei salli pitkään vaihtoon lähtemistä, voi sinulle tarjoutua mahdollisuus lähteä myös lyhyempään vaihtoon Erasmus+ -ohjelman Blended Intensive Programme (BIP) kautta. Näitä lyhyitä monimuotokursseja järjestetään eri puolilla Eurooppaa useilla aloilla vuosittain. BIP-vaihtoihin sisältyy virtuaalinen etänä suoritettava osuus sekä 5–30 päivän vaihtojakso järjestävässä korkeakoulussa. BIP – vaihtoja markkinoi oma tutkinto-ohjelmasi, mikäli niitä on alallesi tarjolla. 

Oamkin yhteistyökorkeakoulut tarjoavat myös erilaisia lyhyempiä intensiivikursseja ja niistä saat tietoa s-postiisi silloin, kun niitä on tarjolla. Hakuprosessi riippuu aina kurssista eikä kursseihin ole keskitettyjä hakuaikoja tai ehtoja, joten ohjeistus tulee aina kurssi- ja kohdekohtaisesti. Rahoitusmahdollisuudet lyhytvaihtoihin löytyvät Opiskeluvaihdon apuraha -osiosta. 

Jos haet opiskelupaikkaa sellaisesta ulkomaisesta korkeakoulusta, jonka kanssa Oamkilla ei ole yhteistyösopimusta, olet hakemassa niin kutsuttuun freemover-opiskeluvaihtoon. Kannattaa ihan ensiksi ottaa yhteyttä sinua kiinnostavan korkeakoulun kansainvälisiin palveluihin ja tiedustella mahdollisuutta freemover-vaihtoon. Yhteystietoja etsiessäsi voit käyttää hakuja: international services/ international office/incoming exchange students. 

Kun otat yhteyttä, kerro, että olet tutkinto-opiskelija Oamkissa ja että kotikorkeakoulullasi ei ole valmista yhteistyösopimusta kyseisen kohteen kanssa. Jos sinulle tarjotaan freemover-opiskelumahdollisuutta, niin varmista miten ja milloin voit hakea kohteeseen ja maksaako opiskelu sinulle. Joissakin korkeakouluissa freemover-vaihto on mahdollinen, mutta usein myös maksullinen. Muista myös, että freemover-vaihdoille tulee olla tutkinto-ohjelmastasi hyväksyntä, jotta voit saada vaihtoosi apurahaa ja suorituksesi voi lukea hyväksi tutkintoosi. 

Oamkin vaihtokohteet 

Suurin osa Oamkin yhteistyökorkeakouluista on ammattikorkeakouluja, mutta joukossa on myös yliopistoja. Useimmissa kohteista opiskellaan, mutta muutamissa kohteissa voi myös suorittaa harjoittelun.   

Löydät oman alasi kohteet Oamkin vaihtokohdetietokannasta.  Lue aivan ensiksi tietokannan käyttöohjeet, jotka avautuvat sinulle linkin Vaihtokohdetietokannan käyttöohjeesta -sanojen takaa. 

Ylemmän amkin opiskelijat pääsevät vaihtoon sosiaalialalta, liiketaloudesta ja ICT-alalta. Oamk on tehnyt seuraavien partnerikorkeakoulun kanssa sopimukset master-tason opintoihin. Sosiaalialalla kohteet ovat Fachhochschule St. Pölten Itävalta, Hoschschule Furtwangen Saksa, Karel de Grote -University College Belgia ja Hochshule Emden-Leer Saksa. Liiketaloudessa kohteet ovat Hochschule Joanneum Belgia, Grenoble INP Institute of Engineering and Management Ranska, Cologne Business School Saksa ja Hochschule Neu-Ulm Saksa. Näistä viimeksi mainittuun kohteeseen voivat myös ICT-alan ylemmän amkin opiskelijat lähteä vaihtoon.  

Mikäli jollakulla Oamkin partnerikorkeakoululla ei ole master-sopimusta ja olisit kiinnostunut ottamaan master-tason opintoja, tämä pitää tarkistaa aina tapauskohtaisesti erikseen. Ylemmän amkin opiskelijan vaihdot menevät muutoin aivan samalla tapaa kuin bachelor-tason vaihdot apurahoineen, hakuaikoineen ja muiden käytännön järjestelyiden suhteen.  

Kaksoistutkintomahdollisuudet 

Tietotekniikan, tietojenkäsittelyn, konetekniikan ja liiketalouden opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto opiskelemalla tietty ajanjakso Oamkin yhteistyökorkeakoulussa Euroopassa. Käytännössä opiskelijat hakevat opiskeluvaihtoon yhteistyökorkeakouluun ja suorittavat siellä ennalta sovitut opinnot. Valmistuessaan Oamkista opiskelijat saavat myös vaihtokohteestaan tutkinnon, kun opinnot on suoritettu onnistuneesti. 

Konetekniikan opiskelijat voivat suorittaa kaksoistutkinnon Technische Hochschule Ulmissa Saksassa ja Hanze University of Applied Sciences Groningenissa Alankomaissa. Ohjelmat kestävät vuoden ja ovat laajuudeltaan 60 opintopistettä. 

Ulmin kaksoistutkinto on suunnattu tuotantotekniikan suuntautumisvaihtoehdon opiskelijoille. Syyslukukausi opiskellaan Ulmissa ja kevätlukukausi koostuu 100 päivän harjoittelusta alueen yrityksessä. Saksassa kaksoistutkinto-opinnot suorittaneet valmistuvat Oamkista insinööreiksi (Bachelor of Engineering) ja saavat samoilla opinnoilla saksalaisen Bachelor of Engineering Degree (BEng) in Production Engineering and Organisation -tutkinnon. 

Hanzen kaksoistutkinto on suunnattu koneautomaation suuntautumisvaihtoehdon opiskelijoille. Syyslukukausi opiskellaan ammattiopintoja ja kevätlukukaudella opiskellaan sekä tehdään projekti yritystoimeksiannolla Hanzen tiloissa. Alankomaissa kaksoistutkinto-opinnot suorittaneet valmistuvat Oamkista insinööreiksi (Bachelor of Engineering) ja saavat samoilla opinnoilla hollantilaisen Bachelor of Science (BSc) Degree in Mechanical Engineering -tutkinnon. 

Lisätietoja ohjelmista: Elina Bergroth, Timo Väyrynen 

Liiketalouden (LIK) ja International Business (DIB) tutkinto-ohjelmien opiskelijat voivat suorittaa kaksoistutkinnon Hochschule Neu-Ulmissa Saksassa. Kaksoistutkinto-ohjelmassa opiskelet Neu-Ulmissa kaksi lukukautta (60 op), jonka lisäksi suoritat opinnäytetyön (15 op) etänä HNU:n professorin ohjauksessa. Kaksoistutkinto ajoittuu kolmannelle opiskeluvuodelle eli sinulla tulee kaksoistutkinto-ohjelman alkaessa olla kahden vuoden Oamkin opinnot suorittuna. 

Lisätietoja ohjelmasta: Jyrki Holappa 

Tietojenkäsittelyn (TIK) tutkinto-ohjelman opiskelijat voivat suorittaa kaksoistutkinnon Hochschule Neu-Ulmissa Saksassa. Ohjelma kestää yhden lukuvuoden, jonka aikana opiskellaan 60 opintopistettä. Kaksoistutkinto ajoittuu kolmannelle opiskeluvuodelle eli sinulla tulee kaksoistutkinto-ohjelman alkaessa olla kahden vuoden Oamkin opinnot suorittuna. 

Neu-Ulmin kaksoistutkinto-opinnot suorittaneet valmistuvat Oamkista tradenomeiksi (Bachelor of Business Administration) ja saavat samoilla opinnoilla saksalaisen Bachelor of Arts (B.A.) -tutkinnon. 

Lisätietoja ohjelmasta: Tuula Harju 

Tietotekniikan opiskelijoilla on kaksi kaksoistutkintomahdollisuutta Irlannissa ja Saksassa.  

Irlannissa Technologial University of Dublinissa voi suorittaa lukuvuoden mittaisen kaksoistutkinnon (dual degree). Suoritettuaan kaksoistutkinto-opinnot opiskelijat valmistuvat Oamkissa insinööreiksi (Bachelor of Engineering) ja saavat samoilla opinnoilla irlantilaisen Bachelor of Science (Ordinary Level) -tutkinnon. 

Saksassa Hochschule Neu-Ulmissa voi suorittaa lukuvuoden mittaisen kaksoistutkinnon. Suoritettuaan kaksoistutkinto-opinnot opiskelijat valmistuvat Oamkista insinööreiksi (Bachelor of Engineering) ja saavat samoilla opinnoilla saksalaisen Bachelor of Science -tutkinnon. 

Lisätietoja ohjelmista: Kaisa Orajärvi 

Opiskeluvaihdon suunnittelu

Kannattaa aloittaa opiskeluvaihdon suunnittelu hyvissä ajoin, sillä vaihtoon haetaan pääsääntöisesti vaihtoa edeltävänä lukuvuonna. Varmista ensin omasta tutkinto-ohjelmastasi, milloin sinulle on opintojesi kannalta sopivin aika lähteä vaihtoon (esimerkiksi onko se toisen vuoden syyslukukaudella vai kevätlukukaudella vai vasta myöhemmin).   

Seuraavaksi sinun pitää tutustua oman alasi vaihtokohteisiin ja niiden opintotarjontaan. Vaihdossa voi rikastuttaa omaa tutkintoa ja opiskella mahdollisesti jotain sellaista, mitä Oamkissa ei ole tarjolla. Muista kuitenkin, että kaikki vaihto-opinnot pitää voida lukea hyväksi Oamkin tutkintoosi ja sinun pitää suorittaa vaihtosi aikana n. 30 opintopistettä per lukukausi (mutta vähintään 5 op/kuukausi).   

Paras tapa tutustua vaihtokohteiden opintotarjontaan on kohteiden omat englanninkieliset verkkosivut, joihin löydät linkit Oamkin vaihtokohdetietokannasta. Sinun tulee tutustua tarjontaan huolella, sillä joidenkin kohteiden vaihto-ohjelmissa saattaa olla joitakin heidän omia erityisvaatimuksiaan (esimerkiksi tietty opintopistemäärä tehtynä ennen vaihtoa). Tutkinto-ohjelmittain saattaa olla vielä omia vaatimuksia tai suosituksia opiskelijavaihdolle, joita sinun tulee noudattaa tai täyttää vaaditut kriteerit. Myös kohteilla voi olla omia vaatimuksiaan muun muassa kielitaidosta. Vaihdon opintojen suunnitteluun saat apua omasta tutkinto-ohjelmastasi.   

Vaihtokohdetta valitessa kannattaa huomioida myös vaihtokohteen lukukausien ajoitus, sillä yhteistyökorkeakouluilla on omat lukuvuosikalenteri (academic calendar), joita sinun on noudatettava. Et siis voi itse määritellä, oletko kohteessa kaksi kuukautta tai jotain muuta, vaan kohteesi lukuvuosikalenteri määrittelee opiskelun ajan vaihdossa.    

Kun tutkit kohteita, on myös hyvä tarkistaa, onko kohteessa tarjolla opiskelija-asuntola vai pitääkö asunto hankkia itse yksityisiltä markkinoilta. Maksat itse matkan vaihtokohteeseen ja asumisen siellä, joten asumiskustannukset on hyvä huomioida vaihtoa suunnitellessa. 

Opiskeluvaihtoon hakeminen

Ennen kuin haet vaihtoon, sinun tulee käydä keskustelemassa suunnitelmistasi oman tutkinto-ohjelmasi vaihtoasioista vastaavan henkilön kanssa. 

Muista, että ennen vaihtosi alkua sinulla tulee olla suoritusrekisterissäsi vähintään yhden vuoden opintosuoritukset (n. 30 op/lukukausi, n. 60 op/lukuvuosi) tai vaihto-ohjelmasi vaatima opintopistemäärä (esimerkiksi kaksoistutkinnoissa vähintään kahden vuoden opinnot). 

Vaihtohaku on kaksivaiheinen ja siitä ensimmäinen osa tehdään Oamkin vaihtoonhakuportaali MoveONin kautta. Kirjaudu tunnuksillasi ja etusivulta näet, mitkä hakulomakkeet ovat milloinkin aktiivisia.  

Oamkin sisäisessä haussa voit hakea kolmeen vaihtokohteeseen samalla hakemuksella. Ykkösvaihtoehdoksi laitat itsellesi mieluisimman kohteen, toiseksi vaihtoehdoksi itsellesi toiseksi parhaan vaihtoehdon ja vielä kolmannenkin kohteen voit laittaa samaan hakemukseen. Tätä hakemusta varten tarvitset englanninkielisen opintosuoritusotteen Pepistä ja englanninkielisen motivaatiokirjeen, jossa kerrot, miksi haluat lähteä vaihtoon ja mitä opintoja haluat vaihtokohteessasi suorittaa.   

Kun haku on ohi, tutkinto-ohjelmat tekevät valinnan vaihtoon lähtevistä opiskelijoista. Valitut opiskelijat hakevat sitten haun toisessa vaiheessa suoraan kohdekorkeakouluunsa. Lopullisen päätöksen siitä, pääseekö opiskelija hakemaansa kohteeseen, tekee kohdekorkeakoulu. 

Päähaku Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin ovat marraskuun kolme ensimmäistä viikkoa. Haku koskee Oamkin bilateraalisia eli kahdenvälisiä vaihtokohteita Euroopan ulkopuolisissa maissa sekä north2north-verkoston kohteita Kanadassa ja Yhdysvalloissa. 

Musiikin opiskelijoille päähaku on tammikuussa.  

Päähaku Euroopan kohteisiin on helmikuussa. Haku koskee Oamkin Erasmus+ -yhteistyökorkeakoulujen opiskelu- ja harjoittelupaikkoja Euroopassa, Oamkin SEMP-yhteistyökorkeakoulujen opiskelupaikkoja Sveitsissä sekä north2north-verkoston kohteita Pohjoismaissa 

Täydennyshaku seuraavan lukuvuoden kevään jäljellä oleviin kohteisiin toteutetaan syyskuussa (tarkempi aika ilmoitetaan vuosittain). Täydennyshaku koskee vain Euroopan kohteita; Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin haku on vain kerran vuodessa marraskuussa.

Kustakin hausta julkaistaan erillinen hakukuulutus hakujen alkaessa Avoimet vaihtohaut- kohtaan. Päähauissa haet vaihtoon seuraavalle lukuvuodelle, täydennyshaun paikat kohdistuvat aina seuraavalle keväälle. Hakuaikojen ulkopuolella tulleita hakemuksia ei hyväksytä. Näiden lisäksi itsehankittujen harjoittelujen apurahat ovat jatkuvassa haussa. 

Apurahat opiskeluvaihtoon 

Pitkät opiskeluvaihdot Eurooppaan 

Apurahan määrä opiskeluvaihtoon eurooppalaisessa yhteistyökorkeakoulussa määrittyy vaihto-ohjelman mukaan. Vaihto-ohjelmia on Erasmus+, north2north sekä SEMP. 

Erasmus+ -ohjelmassa kohdemaat on jaettu kahteen ryhmään. Vaihdon kohdemaa sekä kesto määrittävät apurahasi tarkan määrän. Kokonaisten kalenterikuukausien ylittävistä vaihtopäivistä maksetaan päiväkohtainen apuraha. 

Maaryhmä Apuraha (€/ kk) (€ /päivä) 
Ryhmä 1 Alankomaat, Belgia, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Liechtenstein, Norja, Luxemburg, Ranska, Ruotsi, Saksa, Tanska 540 € 18 € 
Ryhmä 2  Bulgaria, Espanja, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Malta, Portugali, Puola, Romania, Slovakia, Slovenia, Tsekin tasavalta, Turkki, Unkari, Viro, Serbia 490 € 16,33 € 

Lisäksi kaikille vaihtoon lähteville maksetaan etäisyyteen perustuva matkatuki. Etäisyys lasketaan linnuntietä Oulun ja vaihtokohteen välillä Erasmus+ etäisyyslaskurilla

Matkatuki eri etäisyyksien perusteella 
Etäisyys (km) Matkatuki (€) 
10 – 99 28 
100 – 499 211 
500 – 1999 309 
2000 – 2999 395 
3000 – 3999 580 
Vihreän matkustamisen tuki

Sinulla on mahdollisuus saada vihreän matkustamisen tukea, jos matkustat vähäpäästöisesti vähintään puolet edestakaisesta matkasta vaihtokohteeseen tai kokonaan joko meno- tai paluumatkan. Vähäpäästöisiksi matkustustavoiksi lasketaan Erasmus+ -ohjelmassa pyörä, bussi, juna ja kimppakyyti autolla. Laivaa ei lasketa vähäpäästöiseksi matkustustavaksi. 

Lukuvuodesta 2024/25 alkaen vihreän matkustamisen tuessa matkatuki on korotettu ja sen lisäksi voit saada Erasmus+ -apurahaa enintään neljältä matkustuspäivältä. Vain todellisilta matkustuspäiviltä maksetaan apurahaa. 

Etäisyys (km) Vihreän matkustamisen matkatuki  (€) 
10–99 56 
100–499 285 
500–1999 417 
2000–2999 535 
3000–3999 785 
Fewer Opportunities -tuki 

Opiskelijat, joilla on muita vähemmän mahdollisuuksia osallistua kansainväliseen liikkuvuuteen voivat hakea Erasmus+ -tukea korotettuna (250 € / apurahakuukausi). Mikäli kuulut johonkin alla olevista ryhmistä, olethan yhteydessä osoitteeseen outgoing.students@oamk.fi saadaksesi lisätietoa 

  • Sinulla on alaikäisiä lapsia huollettavana 
  • Toimit omaishoitajana 
  • Sinulla on EU:n vammaiskortti tai oikeus siihen 
  • Sinulla on lääkärin toteama vähintään keskivaikea toiminnanvajaus vammasta, toimintarajoitteesta tai vakavasta tai kroonisesta terveysongelmasta johtuen 
  • Olet saanut kansainvälistä suojelua (pakolaiset, turvapaikanhakijat) 

Jos lisätuen tarve ylittää kiinteän lisätuen määrän, voit hakea myös todellisiin kuluihin perustuvaa osallisuustukea, lisätietoa tästä outgoing.students@oamk.fi 

Opiskeluvaihto Pohjoismaissa apuraha 1500 € (yhden lukukaudenvaihto) 

North2north-vaihtoon voit hakea myös todellisiin kuluihin perustuvaa osallisuustukea (esimerkiksi kattamaan terveysongelmasta tai perheellisyydestä johtuvia lisäkuluja vaihdon aikana). Lisätietoa tästä outgoing.students@oamk.fi 

Sveitsiin opiskeluvaihtoon lähtevät opiskelijat voivat saada SEMP apurahan vastaanottavan korkeakoulun kautta. Lisätietoa saat osoitteesta outgoing.students@oamk.fi 

Itsehankituissa opiskeluvaihtokohteissa apuraha Erasmus+ -apurahojen mukainen. 

Pitkät opiskeluvaihdot Euroopan ulkopuolelle 

Opiskeluvaihdon apuraha Euroopan ulkopuolisissa yhteistyökorkeakouluissa on 2200 € (yhden lukukauden vaihto) tai 3000 € (kahden lukukauden vaihto) 

Joihinkin Euroopan ulkopuolisiin yhteistyökorkeakouluihin voit saada myös Erasmus+ -rahoitusta. Erasmus+ -apuraha opiskeluvaihtoon Euroopan ulkopuoliseen yhteistyökorkeakouluun on 700 € / kuukausi (23,33 € / päivä) sekä etäisyyteen perustuva matkatuki. Saat tästä lisätietoa vaihtokoordinaattorilta, jos kohteesi on Erasmus+ -tukikelpoinen. 

Opiskeluvaihdon apuraha Pohjois-Amerikkaan 2000 € (yhden lukukauden vaihto).  

North2north-vaihtoon voit hakea myös todellisiin kuluihin perustuvaa osallisuustukea (esimerkiksi kattamaan terveysongelmasta tai perheellisyydestä johtuvia lisäkuluja vaihdon aikana). Lisätietoa tästä outgoing.students@oamk.fi 

Apuraha itsehankittuun eli freemover-opiskeluvaihdon Euroopan ulkopuolelle on 1500 € (lukukausi tai lukuvuosi). 

Lyhyet vaihdot 

Kaikissa lyhyissä opiskelijavaihdoissa opintopistevaade on vähintään 3 op / vaihto tai 5 op / kuukausi (jälkimmäinen kuukauden tai yli kuukauden kestävissä vaihdoissa). 

Erasmus+ -apuraha lyhyisiin monimuotovaihtoihin maksetaan vaihdon fyysisen keston ajalta sekä kahdelta matkapäivältä. Apurahan suuruus on 79 € / päivä (päivät 1–14) ja 56 € / päivä (päivät 15–30). 

Lisäksi kaikille vaihtoon lähteville maksetaan etäisyyteen perustuva matkatuki. Etäisyys lasketaan linnuntietä Oulun ja vaihtokohteen välillä Erasmus+ etäisyyslaskurilla.

Matkatuki eri etäisyyksien perusteella 
Etäisyys (km) Matkatuki (€) 
10 – 99 28 
100 – 499 211 
500 – 1999 309 
2000 – 2999 395 
3000 – 3999 580 

Vihreän matkustamisen tuki

Sinulla on mahdollisuus saada vihreän matkustamisen tukea, jos matkustat vähäpäästöisesti vähintään puolet edestakaisesta matkasta vaihtokohteeseen tai kokonaan joko meno- tai paluumatkan. Vähäpäästöisiksi matkustustavoiksi lasketaan Erasmus+ -ohjelmassa pyörä, bussi, juna ja kimppakyyti autolla. Laivaa ei lasketa vähäpäästöiseksi matkustustavaksi. Jos matkustat vihreästi, voit saada Erasmus+ -apurahaa enintään kuudelta matkustuspäivältä. Vain todellisilta matkustuspäiviltä maksetaan apurahaa. 

Etäisyys (km) Vihreän matkustamisen matkatuki  (€) 
10–99 56 
100–499 285 
500–1999 417 
2000–2999 535 
3000–3999 785 

Mikäli kuulut johonkin alla olevista ryhmistä, voit hakea Erasmus+ -tukea korotettuna. Monimuotoisessa lyhytvaihdossa lisätuki on 100–150 euroa / lyhytvaihto. 

  • Sinulla on alaikäisiä lapsia huollettavana 
  • Toimit omaishoitajana 
  • Sinulla on EU:n vammaiskortti tai oikeus siihen 
  • Sinulla on lääkärin toteama vähintään keskivaikea toiminnanvajaus vammasta, toimintarajoitteesta tai vakavasta tai kroonisesta terveysongelmasta johtuen 
  • Olet saanut kansainvälistä suojelua (pakolaiset, turvapaikanhakijat) 

Jos lisätuen tarve ylittää kiinteän lisätuen määrän, voit hakea myös todellisiin kuluihin perustuvaa osallisuustukea, lisätietoa tästä outgoing.students@oamk.fi 

Eurooppaan apuraha on 150 € / viikko. Huomioithan, että apurahamaksimi lyhyissä vaihdoissa Euroopan vaihtojen osalta on 750 €. Lyhyen opiskelijavaihdon apurahoja myönnetään pääasiassa Oamkin yhteistyökorkeakouluihin suuntautuviin vaihtoihin. 

Apuraha Euroopan ulkopuolelle 200 € / viikko. Huomioithan, että apurahamaksimi lyhyissä vaihdoissa Euroopan ulkopuolisten vaihtojen osalta 1000 €. Lyhyen opiskelijavaihdon apurahoja myönnetään pääasiassa Oamkin yhteistyökorkeakouluihin suuntautuviin vaihtoihin.