Oamkin vetovoima pysyi korkealla tasolla – Modern Software and Computing Solutions suosituin hakukohde
Oulun ammattikorkeakoulun vetovoimaisuus säilyi syksyn yhteishaussa korkealla tasolla. Oamkiin haki yhteensä 3 213 hakijaa, joista reilut 1 600 hakijaa oli merkinnyt Oamkin ensisijaiseksi hakutoiveekseen. Oamkissa oli tarjolla 417 aloituspaikkaa eli jokaista aloituspaikkaa haki keskimäärin lähes kahdeksan hakijaa.
Hakijamäärä laski viime vuodesta, mutta se oli odotettavissa, sillä tänä vuonna aloituspaikkojakin oli huomattavasti vähemmän tarjolla kuin vuonna 2023. Erityisesti englanninkielisten hakukohteiden suosio pysyi suurena.
– Suunnitelmamme mukaan Oamk kansainvälistyy lisää vuosi vuodelta. Olemme tyytyväisiä siitä, että vetovoimamme on kansainvälisesti korkealla tasolla, Oamkin rehtori Heidi Fagerholm sanoo.
Suosituin koulutus oli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava englanninkielinen Modern Software and Computing Solutions. Koulutukseen oli kaksi erillistä hakukohdetta, Master of Business Administration ja Master of Engineering. Näiden hakukohteiden 40 aloituspaikkaa haki yli 600 ensisijaista hakijaa. Kaikkiaan hakijoita oli yli 1 400, eli 35 hakijaa jokaista aloituspaikka kohden.
Oamk satsaa joustavaan monimuoto-opiskeluun
Ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa hakijamäärällä mitattuna suosituin koulutus oli tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus. Koulutuksen 70 aloituspaikkaa haki yli 500 hakijaa, joista yli 200 oli valinnut koulutuksen ensisijaiseksi hakutoiveeksi.
Aikuiskoulutustukien suuret leikkaukset vaikuttavat jatkossa erityisesti työsskäyvien kansalaisten mahdollisuuksiin suorittaa opintojaan. Oamk vastaa tähän huutoon kehittämällä tutkintoja suuntaan, jossa etä- ja iltaopinnot sekä yleisesti joustavat mahdollisuudet opintojen suorittamiseen lisääntyvät. Oamk on lisäksi kehittänyt digipedagogiikkaa vuosia koko organisaation tasolla, joten se pystyy vastaamaan muutoksiin.
– Iso osa opiskelijoistamme opiskelee töiden ohessa ja olemmekin rakentaneet useista AMK- ja YAMK-tutkinnoistamme sellaisia, että opiskelun ja työssäkäynnin voi joustavasti yhteensovittaa, Fagerholm täsmentää.
Ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen uusista opiskelijoista 60 prosenttia valitaan toisen asteen tutkintotodistuksen perusteella. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 14.10. Hakijat, jotka eivät tule hyväksytyksi todistusvalinnan kautta, voivat osallistua valintakokeeseen. Käytössä on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe, joka järjestetään 28.–30.10.
Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelijavalinnat suoritetaan kirjallisen ennakkotehtävän tai valintakurssin perusteella. Syksyn yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 21.11.