Skip to content

Kuraattorikoulutus

Kuraattorin kelpoisuusehdot täyttävät sosiaalialan ammattikorkeakouluopinnot (60 op) alkavat keväällä 2024 avoimessa ammattikorkeakoulussa. Hakuaika opintoihin käynnistyy maanantaina 18.9.2023. 

Tule täydentämään opintojasi sosionomin opinnoilla! 

Opinnot koostuvat sosionomitutkintoon kuuluvista lapsiin, nuoriin ja perheisiin suuntaavista sekä koulun sosiaalityön opinnoista. Opinnoilla voit täydentää soveltuvia korkeakoulututkintoja, kuten esimerkiksi yhteisöpedagogin tutkintoa tai kasvatusalaan, kasvatuspsykologiaan tai käyttäytymistieteisiin suuntautuneita tutkintoja kuraattorin kelpoisuusehdot täyttäväksi. Koulukuraattoriksi kelpoinen on henkilö, jolla on edellä mainittujen opintojen lisäksi suoritettuna 60 opintopistettä sosiaalialan korkeakoulututkintoon kuuluvista opinnoista.

Toteutustiedot:

Opintokokonaisuuden teoriaopintojaksot toteutuvat verkko-opintoina vuoden 2024 aikana (kevätlukukausi ja syyslukukausi). Opintoja on mahdollista jatkaa tarvittaessa vielä kevätlukukaudella 2025.Tietyillä opintojaksoilla on mahdollista osallistua pelkkien verkko-opintojen sijaan myös lähiopetukseen paikan päällä kampuksella monimuotoryhmän mukana. Opinnot sisältävät myös 15 op (9 viikon) harjoittelun. Opintojen kokonaiskesto on noin 1–1,5 vuotta.Opinnot alkavat ma 8.1.2024 klo 16:15-18:00 aloitusinfolla Zoomissa. Infossa käydään läpi muun muassa tärkeitä opintojen sisältöön ja suorittamiseen liittyviä asioita, joten merkitsethän infoajan jo kalenteriisi. Lukuvuoden aikana verkko-opetuksen on suunniteltu toteutuvan seuraavasti: Opintojaksot 7T00DC02 Koulun sosiaalityö koulunkäynnin ja opiskelun tukena, 7T00DC04 Nuorisotyö ja nuorisososiaalityö ja 7T00DF02 Kriisit ja traumat toteutuvat sosiaalialan tutkintoryhmän lukujärjestyksen mukaisesti (päivät tarkentuvat myöhemmin). Opetus on keskittynyt tietyille viikoille. Muissa teoriaopintojaksoissa opetus järjestetään tiistaisin ja torstaisin klo 16.15-19:00. Tarkemmat opetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Opintokokonaisuuden hinta:

300€ / vuosi.

Esitietovaatimukset ja ilmoittautuminen:

Lisätiedot:

Ilmoittautumiseen liittyvät kyselyt: avoinamk@oulu.fi, 029 448 9213.Sisältöihin, toteutukseen ja hakukelpoisuuteen liittyvät kyselyt: Liisa Seppänen ja Päivi Onkalo (etunimi.sukunimi@oamk.fi)