UULA – Uutta osaamista vihreän siirtymän aloille
1.3.2024 - 31.10.2026
Tekniikan alatTarjolla oleva täydennyskoulutus
Keväällä 2025 järjestämme koulutusta seuraavista teemoista (Vihreän siirtymän, asiantuntijuuden ja yrittäjyyden perusteet):
1. Vihreän siirtymän perusteet (3 op)
2. Vihreä yrittäjyys ja oman osaamisen tuotteistaminen (3 op)
3. Asiantuntijuus digitaalisissa ympäristöissä (3 op)
Opintoihin mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan koulutusosioon oman mielenkiintosi mukaisesti. Tutustuthan koulutusten tavoitteisiin ja aikatauluihin tällä sivulla ennen ilmoittautumista.
Ilmoittautuminen on auki. Ilmoittautuminen suljetaan koulutuksen ollessa täynnä. Ilmoitamme viimeistään viikko ennen koulutuksen alkua, mikäli osallistujia ei ole riittävästi ja koulutus joudutaan perumaan tai siirtämään uuteen ajankohtaan.
Kohderyhmä
Koulutusten kohderyhmänä ovat Pohjois-Pohjanmaan alueella asuvat yrittäjät, opiskelijat, työssäkäyvät sekä työttömät henkilöt. Opintoihin osallistuvat sitoutuvat täyttämään sähköisesti rahoituksen ehtona olevan henkilötietolomakkeen. Koulutus on osallistujalle maksutonta.
Koulutuksiin voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet, kohderyhmän kriteerit täyttävät henkilöt. Vihreä yrittäjyys ja oman osaamisen tuotteistaminen -opintojakson sisällöt on suunniteltu erityisesti nuorille ja opiskelijoille.
Opintojaksojen kuvaukset ja aikataulut
Jokainen opintojakso sisältää kolme opetuskertaa (3h / kerta) ja niihin voi osallistua paikan päällä Oulun ammattikorkeakoulun Linnanmaan kampuksella tai verkossa. Vihreän siirtymän perusteet -opintojakso järjestetään kokonaan verkossa.
Vihreän siirtymän perusteet, 3 op
Opintojakson tavoitteena on antaa osallistujalle perustiedot vihreästä siirtymästä ja alan tulevaisuudesta. Opintojakson tavoitteena on, että osallistujalla on ymmärrys vihreästä siirtymästä, alan termeistä ja sen ilmentymisistä yhteiskunnassa.
Opintojakson osaamistavoitteet:
- Tunnen ja ymmärrän vihreän siirtymän käsitteet, perusteet ja prosessit.
- Ymmärrän ja tunnistan vihreän siirtymän osa-alueita.
Suoritus- ja toteutustavat: Opintojakso sisältää verkko-opetusta sekä itsenäistä työskentelyä, johon liittyy erilaisia verkkomateriaaleja, esim. videot tai artikkelit. Opinnoissa hyödynnetään Moodle-oppimisympäristöä.
Suoritusaika: 4.2. – 23.2.2025. Opetus järjestetään tiistaisin verkossa klo 12-15 (4.2., 11.2. sekä 18.2.).
Vihreä yrittäjyys ja oman osaamisen tuotteistaminen, 3 op
Tällä opintojaksolla osallistuvat oppivat mm. mitä vihreä yrittäjyys on ja sen ilmenemismuodot tämän päivän yhteiskunnassa. Osallistuja oppii myös kartoittamaan omaa osaamistaan sekä tuotteistamaan tämän osaamisen tarjottavaksi palveluksi. Opintojakson tavoitteena on, että osallistujalla on ymmärrys vihreästä yrittäjyydestä, osaamisen kartoittamisesta ja oman osaamisen tuotteistamisesta.
Osaamistavoitteet:
- Osaan käyttää vihreään yrittäjyyteen ja osaamiseen liittyviä keskeisiä käsitteitä
- Ymmärrän vihreän yrittäjyyden perusteet
- Olen perehtynyt vihreän yrittäjyyden alan yrityksiin
- Osaan seurata kansainvälisiä trendejä ja kehitystä vihreän yrittäjyyden saralla
- Osaan ottaa huomioon oman osaamiseni kartoittamisessa kaiken hankkimani kokemuksen ja koulutuksen
- Osaan tuotteistaa oman osaamiseni tarjottavaksi palveluksi
Suoritus- ja toteutustavat: Opintojakso sisältää lähi-/hybridiopetusta sekä itsenäistä työskentelyä, johon liittyy erilaisia verkkomateriaaleja, esim. videot tai artikkelit. Opinnoissa hyödynnetään Moodle-oppimisympäristöä.
Suoritusaika: 11.3. – 30.3. Opetus järjestetään tiistaisin klo 12-15 (11.3., 18.3. sekä 25.3.).
Asiantuntijuus digitaalisissa ympäristöissä, 3 op
Tavoitteena on antaa osallistujille perustiedot ja -taidot siitä, miten asiantuntijuus kehittyy ja ilmenee digitaalisissa ympäristöissä vihreän siirtymän kontekstissa.
Osaamistavoitteet: Opintojakson suoritettuaan osallistuja:
- Tuntee digitaalisuuden mahdollisuudet asiantuntijatyössä ja osaa arvioida niiden merkitystä vihreän siirtymän kannalta.
- Ymmärtää keskeiset digitaaliset ympäristöt, jotka tukevat asiantuntijuuden kehittymistä ja kestävää kehitystä.
- Osaa hyödyntää keskeisiä digityökaluja ja -alustoja asiantuntijuuden rakentamisessa ja viestinnässä.
- Osaa arvioida ja kehittää omaa asiantuntijuuttaan suhteessa vihreän siirtymän haasteisiin.
Suoritus- ja toteutustavat: Opintojakso sisältää lähi-/hybridiopetusta sekä itsenäistä työskentelyä, johon liittyy erilaisia verkkomateriaaleja, esim. videot tai artikkelit. Opinnoissa hyödynnetään Moodle-oppimisympäristöä.
Ajankohta: 8.4. – 22.4. Opetus järjestetään tiistaisin klo 12-15 (8.4., 15.4. sekä 22.4.).