Skip to content

Asiakirjajulkisuuskuvaus

Oulun Ammattikorkeakoulu Oy:n Asiakirjajulkisuuskuvaus 

Asiakirjajulkisuuskuvauksen tarkoituksena on helpottaa tietopyynnön tekemistä Oulun Ammattikorkeakoululle. Asiakirjajulkisuuskuvaus auttaa tietopyyntöjen yksilöimisessä ja kohdentamisessa. Mahdollisuudella saada tieto Oulun Ammattikorkeakoulun tietovarannoista palvellaan hallinnon avoimuutta ja asiakirjajulkisuutta. Tässä kuvauksessa kerrotaan ammattikorkeakoulun hallinnoimista tietovarannoista ja asiarekistereistä tiedonhallintalain (906/2019) 28 § mukaisesti. Asiakirjajulkisuuskuvaus kattaa ne Oulun Ammattikorkeakoulun aineistot ja asiakirjat, joihin sovelletaan julkisuuslakia. 

Oulun Ammattikorkeakoulun asiarekisteri 

Oulun Ammattikorkeakoulun asiarekisteri on looginen rekisteri, jonka muodostavat useissa tietovarannoissa ja tietojärjestelmissä käsiteltävät asiat ja niiden metatiedot. Asiarekisteriin kuuluvia tietoja sisältyy Oamkin asianhallintajärjestelmään, operatiivisiin tietojärjestelmiin sekä paperiaineistoon. Asiarekisteriä ylläpidetään Oamkin käsittelyssä olevista ja olleista asioista ja ne yksilöidään asiatunnuksella.  

Tietopyynnön tekeminen Oulun Ammattikorkeakoululle 

Tietovarantojen yhteydessä on kuvattu millaisia tietoaineistoja tietovarantojen toimijat käsittelevät. Voit kohdistaa tietopyyntösi suoraan tämän perusteella. Jos et ole varma mihin tietopyyntösi kohdistuu, voit lähettää tietopyynnön Oulun ammattikorkeakoulun kirjaamoon osoitteella: kirjaamo@oamk.fi. Sieltä tietopyyntösi ohjataan oikeaan osoitteeseen.  

Kuvaa tietopyyntöön mahdollisimman tarkasti mitä tietoa etsit, esimerkiksi: Asiakirjan nimi tai otsikko, ajankohta tai päivämäärä ja laatija. Oulun Ammattikorkeakoululla on velvollisuus reagoida tietopyyntöön mahdollisimman nopeasti, viimeistään 14 vuorokauden kuluttua tietopyynnön esittämisestä. Mikäli tietopyyntö on poikkeuksellisen laaja tai siihen liittyy tavanomaista suurempi työmäärä, vastaus toimitetaan yhden kuukauden kuluessa. 

Oulun Ammattikorkeakoulun tietovarannot 

Tietovarannot ovat tiettyä tarkoitusta varten muodostuvia, loogisesti tai fyysisesti yhteenkuuluvien tietojen muodostamia tietoaineistoja ja tietoaineistojen kokoelmia. Tietoaineistot koostuvat asiakirjoista ja muista vastaavista tiedoista, joita käsitellään tietojärjestelmien avulla tai manuaalisesti. 

Osa tietovarannoista sisältää tietoa, joka on julkisuuslain (1999/621) 24§ tai muun säädöksen perusteella salassapidettävää. 

Hallinnon tietovarannot 

Tietoaineistot: Hallintoasioiden ohjaus, toiminnan suunnittelu, järjestäminen, toteuttaminen ja kehittäminen, päätöksenteko ja johtaminen, tarkastustoimi, kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö 

Henkilöstöasioiden tietovarannot 

Tietoaineistot: Henkilöstöasioiden ohjaus, palvelussuhdeasiat, palkan maksaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen. 

Talousasioiden tietovarannot 

Tietoaineistot: Talousasioiden ohjaus, talouden suunnittelu ja seuranta, veronmaksu, rahoitus ja varainhallinta, kirjanpito ja maksuliikenne, omaisuuden hallinta, hankintatoimi, omien palveluiden ja tuotteiden myynti 

Lainsäädännön tietovarannot 

Tietoaineistot: Oikeudellisten etujen valvonta 

Tiedonhallinnan tietovarannot 

Tietoaineistot: Tietoturva, tietosuoja, asianhallinta ja arkistointi, tietojärjestelmien kehittäminen ja ylläpito 

Viestinnän tietovarannot 

Tietoaineistot: markkinointi ja viestintä 

Turvallisuuden tietovarannot 

Tietoaineistot: Tilaturvallisuus, väestönsuojelu ja poikkeusoloihin varautuminen 

Koulutuksen ja kirjaston tietovarannot 

Tietoaineistot: Koulutuksen ja opetuksen suunnittelu ja kehittäminen, opiskelijavalinnat, opetuksen ja opintojen järjestäminen, opiskelijoiden ohjaus ja tukipalvelut, kurinpito tai opiskeluoikeuden peruuttaminen, opiskelijavaihto, tutkinnon vahvistaminen ja todistukset, avoin ammattikorkeakoulu, täydennyskoulutus, alumnitoiminta, julkaisutoiminta 

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan tietovarannot 

Tietoaineistot: Tutkimus- ja kehittämistoiminnan ohjaus ja suunnittelu, hanketoiminta ja tutkimuksen rahoitus, tutkimuseettinen toiminta, immateriaalioikeuksien hallinta, tutkimusluvat