Skip to content

Tradenomi (ylempi AMK), johtaminen ja työhyvinvointi

Tutkinto

Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike

Tradenomi (ylempi AMK)

Laajuus/kesto

90 op / 1–2,5 vuotta

Tutkinto-ohjelma

Johtamisen ja työhyvinvoinnin tutkinto-ohjelma

Aloituspaikat

30

Opetusjärjestelyt

Kontaktiopetus järjestetään perjantaisin klo 8-16 verkon kautta noin kerran kuukaudessa. Koulutuksen alussa tammikuussa on yksi pakollinen lähipäivä, ja sen lisäksi koulutuksen syventäviin opintoihin kuuluu 2-3 lähipäivää, joihin opiskelijan edellytetään osallistuvan. Nämä päivät ilmoitetaan hyvissä ajoin. Ohjauksia ja pienryhmätyöskentelyä pidetään verkossa arki-iltaisin klo 16 jälkeen. Vapaasti valittavia verkko-opintoja on tarjolla myös arki-iltaisin.


Opinnot ovat ylempiä korkeakouluopintoja, mikä edellyttää opiskelijalta sitoutumista ja aktiivista itsenäistä työskentelyä. Tutkinto-ohjelmassa opiskellaan tiimioppimisen menetelmin, mikä edellyttää opiskelijalta sitoutumista tiimityöskentelyyn.

Kampus

Linnanmaan kampus
Yliopistokatu 9, 90570 Oulu

Hakuaika

28.8.–11.9.2024 klo 15.00

Koulutus alkaa

Tammikuu 2025

Valintaperusteet

Hakukelpoisuus

Pohjakoulutusvaatimuksena on

  • tradenomi (AMK)
  • muu korkeakoulututkinto, joka sisältää tai jonka lisäksi on suoritettu 40 opintopistettä liiketalouden korkeakouluopintoja
  • opistoasteen merkonomin tutkinto.

Pohjakoulutuksen lisäksi hakijalla tulee olla tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu vähintään kahden (2) vuoden työkokemus asianomaiselta alalta. Asianomaiseksi alaksi katsotaan ala, jolle nyt ollaan hakemassa sekä ala, jolta pohjakoulutus on.

Työkokemukseksi hyväksytään myös aiemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankittu työkokemus. Työkokemusta huomioidessa opistoasteen/ammatillisen korkea-asteen tutkinto voi olla miltä alalta tahansa.

Haussa käytettävä tutkinto tulee olla suoritettu  28.11.2024 mennessä. Hakukelpoisuuteen edellytettävä kahden vuoden työkokemus tulee olla hankittu 31.12.2024 mennessä.

Käsi- ja taideteollisuusalalla, viestintä- ja kuvataidealalla, teatteri- ja tanssialalla ja musiikkialalla työkokemuksen asemesta voidaan vaatia vastaavan pituinen taiteellinen toiminta, joka osoitetaan esim. portfoliolla.

Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu. (YEL= yrittäjäeläkevakuutus, MYEL=viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.

Työkokemus ilmoitetaan täysinä kuukausina. Hakijan tulee muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän. Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.

Huom. Opistoasteen ja ammatillisen korkea-asteen tutkintoja voivat olla ennen vuotta 2001 aloitetut tutkinnot, joiden tutkintotodistuksessa mainitaan kyseinen tutkintoaste (esim. teknillisessä oppilaitoksessa suoritetut insinöörin ja teknikon tutkinnot, opistoasteen sairaanhoitaja, opistoasteen merkonomi). Ammattiopistoissa suoritettavat ammatilliset perustutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja. Myöskään ammatti- tai erikoisammattitutkinnot eivät ole opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkintoja.

Ennakkotehtävä

Opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävän perusteella. Hakukohteeseen ei ole erillistä valintakoetta, vaan ennakkotehtävä korvaa sen. Ennakkotehtävästä voi saada enintään 100 pistettä. Alin hyväksyttävä pistemäärä on 20 pistettä. Jokainen ennakkotehtävän osio on suoritettava hyväksytysti. Tasapistetilanteessa hakijoiden hakutoivejärjestys ratkaisee.

Ennakkotehtävä tulee liittää yhtenä pdf-muotoisena tiedostona sähköiseen hakulomakkeeseen Opintopolku-palveluun 18.9.2024 klo 15 mennessä. Ennakkotehtävä hyväksytään vain tähän Oulun ammattikorkeakoulun hakukohteeseen.

Ennakkotehtävän ohjeet

Laadi suomenkielinen esseemuotoinen suunnitelma opinnäytetyönä toteutettavasta johtamisen tai työhyvinvoinnin kehittämistehtävästä omalle alallesi. Opinnäytetyö toteutetaan hakijan työpaikassa, hänen valitsemassaan kohdeorganisaatiossa tai omassa yrityksessä. 

Käytä riviväliä 2, kirjasinkokoa 12 ja reunamarginaalia 3 cm. Merkitse käyttämäsi lähteet tekstiin ja laadi lähdeluettelo. Esseen kokonaispituus on 600–700 sanaa: kaikki sanat lasketaan. Kirjoita ylä- tai alatunnisteeseen nimesi.

Suunnitelman laatimisessa täytyy hyödyntää teosta Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014 tai uudempi. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Sanoma Pro. Käytä lisäksi vähintään kahta johtamiseen tai työhyvinvointiin liittyvää artikkelia tai teosta.   

Ohjeet esseen kirjoittamista varten:  

  1. Rajaa ja otsikoi ennakkotehtäväsi osuvasti.  
  2. Kuvaa, mitä asiaa haluaisit opinnäytetyönäsi kehittää. Perustele, miksi valitsemasi asian kehittäminen on sopiva johtamisen ja työhyvinvoinnin tutkinto-ohjelman opinnäytetyön aihe ja miksi se on tärkeää sinulle ja kohdeorganisaatiollesi tai hankkeelle. Perustele, miksi valitset tämän kehittämistehtävän opinnäytetyösi aiheeksi.  
  3. Miten aiot toteuttaa kehittämistehtävän? Kuvaa lähestymistapaa, kehittämismenetelmää, hankkeeseen osallistujia ja aikataulua. Miten työnantajasi tai toimeksiantajasi on sitoutunut hankkeen toteuttamiseen? Kuinka pystyt käyttämään kehittämistehtävään työaikaa tai omaa aikaasi?

Esseestä saatava maksimipistemäärä on 100 pistettä. Kokonaispituuden ylityksestä vähennetään 10 pistettä. Arvioinnissa otetaan huomioon seuraavat arviointikohteet:

  • kehittämiskohteen rajaus ja sen määrittely käsitteellisesti, hakijan perehtyneisyys kehitettävään alueeseen kirjallisuuden avulla ja kehittämistehtävän hyödyllisyys organisaation kannalta (maksimi 25 pistettä)  
  • aiheen soveltuvuus alan ja tutkinto-ohjelman opinnäytetyöksi (maksimi 10 pistettä) 
  • lähestymistavan ja menetelmien kuvaaminen sekä kehittämistehtävän toteuttamiskelpoisuus (maksimi 30 pistettä)  
  • hakijan motivoituneisuus ja ajankäyttö (maksimi 15 pistettä)  
  • esseen rakenne ja oikeakielisyys (maksimi 20 pistettä). 

Hakuohjeet

Hakuohjeet yhteishaussa hakemiseen löydät täältä

Yhteystiedot

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista

Hakijapalvelut
P. 029 448 9002
hakijapalvelut@oamk.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja opetusjärjestelyistä

Sanna Oja
Yliopettaja
sanna.oja@oamk.fi
puh. 040 1415261

Päivi Aro
Opintovastaava, liiketalouden yamk-tutkinto-ohjelmat
paivi.aro@oamk.fi
puh. 050 5298364