Skip to content
3.9.2024 / Hankesivut

Ensimmäinen OYSTER Hautomo-ohjelma käynnistyy

Terveys- ja Life Science -alojen innovaatioiden kehittymistä tukevan OYSTER Hautomon toiminta käynnistyy. Ensimmäinen ryhmä aloittaa 100 päivää kestävän hautomo-ohjelman 11.9.

OYSTER Hautomon ensimmäisen vaiheen ohjelmassa aloittaa 16 tiimiä. Tiimit ovat pääosin Oulusta sekä muualta Suomesta, mutta mukana on myös joitain kansainvälisiä tiimejä. 

Hautomo-ohjelmaan osallistumisen edellytyksenä on ollut olemassa oleva liikeidea, ja ohjelmassa aloittavat tiimit ovatkin näin ollen tuotekehityksen eri vaiheissa. Ohjelman aikana tiimejä tuetaan mm. liiketoimintamalleihin, IPR-oikeuksiin ja regulaatioihin liittyen.

Tiimit testaavat ja kehittävät liikeideoitaan syksyn ja alkutalven aikana, jonka jälkeen tiimeillä on mahdollisuus päästä hautomon toiseen vaiheeseen, jossa liikeidean kehittäminen etenee kohti markkinoille valmista ratkaisua.

Hautomon toiminta toteutetaan osana OYSTER-hanketta, jota koordinoi Business Oulu, ja jonka toteutuksessa ovat kiinteästi mukana Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti ja Martti Ahtisaari Instituutti sekä Oulun ammattikorkeakoulu. 

OYSTER Hautomon uusien tilojen avajaiset 29.8.2024 saivat tuvan täyteen terveys- ja life science- alojen verkostoa. Hautomon tilat sijaitsevat Kontinkankaalla osoitteessa Kiviharjunlenkki 1B.

Lisätietoa OYSTER Hautomosta: OuluHealthin sivustolta tai Oamkin Oyster-hankesivulta

Yhteyshenkilö Oamkissa: Jussi Haukkamaa, lehtori, jussi.haukkamaa(at)oamk.fi