Skip to content

Arántzazu Ortiz Vidal: ’’Hyppää junaan ennen kuin se menee ohi!’’

Arántzazu Ortiz Vidal on espanjalainen kolmannen vuoden digitaalisen liiketoiminnan opiskelija, joka vietti syksyn 2023 vaihdossa Oulun ammattikorkeakoulussa. Vaihdon aikana hän päätti lähteä kehittämään omaa liikeideaa lähemmäs todellisuutta Oamk Yrityshautomossa.

Henkilö katsoo kameraan sivuttain.
Kuva: Arántzazu Ortiz Vidal

Arántzazu haki mukaan Oamk Yrityshautomoon, koska hän ajatteli olevan mielenkiintoista nähdä vaiheet ja prosessi, mitä täytyy tehdä oikeaa yritystä perustaessa.

– Näin mahdollisuuden ja otin sen, hän kertoo.

Liikeideansa Arántzazu sai tutkimalla ympäristöänsä ja pohtimalla, mitä sieltä puuttuu. Hänellä on suvussaan yrittäjiä, joilla on yrityksiä kuten markkinointitoimisto ja kierrätykseen liittyvä yritys. Arántzazu sai oman opiskelutaustan ja näiden yritysten kautta lopulta idean luoda oma vihreä markkinointitoimisto. Tämä tarkoittaa, että hän tekisi markkinointitoimia ainoastaan yritysten kestävän kehityksen mukaisille toimille.

– Erikoistumalla pysyn motivoituneempana projekteihin ja saavutan loistavia tuloksia.

Arántzazu ei tehnyt liikeidean kehittämisestä itselleen helppoa projektia, sillä hän aloitti prosessin melko myöhään. Hänen mukaansa projektin suorittaminen niin lyhyessä ajassa vaati paljon kovaa työtä. Arántzazulla oli kuitenkin säännöllisesti tapaamisia Oamk Yrityshautomon valmentajan kanssa, jotka olivat tuottavia ja informatiivisia.

– Sain paljon tukea valmentajalta alusta asti, joka toi projektin suorittamiseen lisää energiaa.

Henkilökohtainen valmennus oli parasta

Nopeasta suorittamistahdista huolimatta Arántzazu kerkesi kehittämään omia taitojaan laaja-alaisesti. Prosessin aikana kehittyneistä taidoista hän mainitsi muun muassa ongelmanratkaisutaidot, kommunikaatiotaidot, kriittisen ajattelun sekä digitaaliset taidot.

– Pidin todella yrityshautomokokemuksesta ja opin paljon uutta.

Arántzazu mainitsi parhaaksi asiaksi Yrityshautomossa henkilökohtaiset valmentajat. Henkilökohtaisen valmennuksen ansiosta aikaa ei kulu muiden opiskelijoiden asioiden ja pulmien ratkomiseen, jolloin voi keskittyä täysin omaan projektiin.

– Kokemukseni oli niin täydellinen, että en tiedä miten sitä voisi parantaa.

Arántzazulla on aikeissa muuttaa oma liikeidea tulevaisuudessa toimivaksi yritykseksi. Ennen sitä hän kuitenkin haluaa suorittaa loppuun tutkintonsa, jota on hieman yli vuosi jäljellä. Arántzazu suosittelee kaikkia yrityksen perustamista pohtivia opiskelijoita hakemaan Oamk Yrityshautomoon. Hänen mukaansa tällaista tilaisuutta, jossa saat ammattilaisen apua ilmaiseksi, ei tule uudestaan vastaan.

– Hyppää junaan ennen kuin se menee ohi! Jos et koskaan yritä, et koskaan tiedä, mihin kykenet.

Teksti: Iiro Alakärppä