Skip to content

Palvelut opintojen tueksi

Kirjasto

Kirjasto tarjoaa oppimista ja opiskelua sekä ammatillista kehittymistä tukevat tilat, kokoelmat ja palvelut. Tietoaineistoa on tarjolla sekä paikallisesti että verkkopalveluiden, yhteistyökirjastojen ja kaukopalvelun kautta. Kirjaston informaatikot antavat kirjastonkäytön ja tiedonhankinnan opetusta ryhmille sekä henkilökohtaista tiedonhaun ohjausta.  

ICT-palvelut

Oamkin opiskelijana voit käyttää kampuksilla opiskellessasi omaa läppäriäsi Oamkin verkossa, sekä Oamkin opiskelijoiden käyttöön hankkimia koneita ja ohjelmistoja. Oamkilaisena pääset käyttämään useita verkkopalveluita myös kotoasi käsin, aina sähköpostista ja pilvitallennuksesta verkko-opiskeluympäristöihin ja sähköisiin kyselyohjelmistoihin saakka. Pääset kirjautumaan palveluihin henkilökohtaisella Oamkin tunnuksellasi. Kun otat tunnuksen vastaan, sitoudut samalla noudattamaan Oamkin tietojärjestelmien käyttösääntöjä ja käyttöoikeusehtoja. Jos sinulla on IT-ongelmia, etsi ensin vastausta ICT-palveluiden ohjeista. Jos et löydä sieltä apua, otathan ICT-palveluihin yhteyttä.  

Työkaluja

Oamkin opiskelijat saavat opintojensa aikana useita erilaisia järjestelmiä ja palveluita käyttöönsä. Opinnoissasi sinulla on käytettävissä seuraavia palveluita:

Suojattuun opiskelija- ja opintotietojärjestelmä Peppiin kirjaudut Oamkin tunnuksilla. Pepistä näet tietosi opinnoistasi ja opintosuorituksistasi sekä voit tulostaa opintosuoritusotteen.

Pepistä löydät ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijoille suunnattuja työkaluja kuten Ossin, harjoitteluun ilmoittautumisen, harjoittelusopimuksen ja todistushakemuksen.

Pepin HOPS-työkalun kautta ilmoittaudut osaan valinnaisia opintoja. Muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla Pepissä. 

Microsoft Office 365 sisältää opiskelijan sähköpostin, johon kirjaudut liittämällä käyttäjätunnuksesi loppuun @students.oamk.fi -päätteen. Oamkin sähköpostiin ohjautuu kaikki opintojesi aikaiset viestit, kuten Oamkin opiskelijoille suunnatut yhteiset tiedotteet, ilmoitukset salasanan vanhentumista sekä Moodlesta/Pepistä lähetetyt viestit. On tärkeää, että seuraat aktiivisesti sähköpostiasi. Voit tehdä myös students – sähköpostiviestien edelleen ohjauksen omaan, henkilökohtaiseen sähköpostiisi. Office 365 sisältää One Drive -pilvitallennustilan, jonne voit tallentaa ja jossa voit jakaa tiedostoja opintojesi ajan. 

Office 365 -palvelusta löydät Teams-verkkotyötilan, joka mahdollistaa keskustelut, verkkokokoukset ja tiedostojen jakamisen/yhteistuottamisen Teamsin käyttäjien kanssa. Lisätietoa Teamsin käytöstä löydät ICT-palveluiden verkkosivuilta.

Verkko-oppimisympäristö Moodlea käytetään useissa opintoryhmissä opetuksen ja ohjauksen tukena. Moodle on suojattu ympäristö, johon kirjaudut Oamkin tunnuksilla. Moodlen kurssialueelle tarvitaan yleensä kurssiavain ja saat sen opettajalta. 

Howspace on oppimisympäristö, jossa työskentelet aktiivisesti opiskelutovereittesi kanssa. Luot oppimistehtävissä erilaisia materiaaleja, saat vertais- ja opettajapalautetta sekä tukea oppimiseesi.

Zoom on verkkokokousväline, jota käytetään etäopetukseen- ja ohjaukseen, verkkokokouksiin ja webinaareihin. Voit osallistua Zoom-kokoukseen suoraan selaimessasi, tai voit asentaa koneellesi Zoom-sovelluksen. Zoom toimii Windows-, Mac- ja Linux-koneilla sekä mobiililaitteilla (iOS ja Android). Tutustu Zoomin ohjeisiin ICT- palveluiden verkkosivuilta. 

Voit ottaa G Suite for Education palvelut käyttöösi opintojesi ajaksi Oamkin tunnuksilla. Silloin Googleen kirjaudutaan HAKA-kirjautumisen kautta. Palvelu sisältää mm. Googlen Drive -pilvitallennustilan ja Blogger-blogit. Jos otat palvelun käyttöön Oamkin tunnuksilla, muista ottaa omat materiaalisi talteen ennen valmistumistasi.

Valmistuttuasi Oamkin käyttäjätunnukset poistuvat käytöstäsi. Muista hyvissä ajoin ottaa talteen henkilökohtaiset tehtävät ja dokumentit kaikista eri ympäristöistä, kuten Microsoft Office 365 -pilvipalvelusta, Googlesta ja Moodlesta! 

Jos olet unohtunut käyttäjätunnuksesi salasanan, löydät ohjeet sen vaihtamiseksi ICT-palveluiden sivuilta.

ICT-palveluiden ohjeista löydät vastauksia myös muihin oppimisympäristöihin liittyviin kysymyksiin. Tarvittaessa ota yhteyttä ICT-palveluihin.