Skip to content
Picture of drone flying over city at night. Heading text: "Location Innovation Hub - a centre of excellence in location information". There is European Digital Innovation Hubs Network -logo, Co-funded by the European Union -logo and Location Innnovation Hub -logo.

Location Innovation Hub (LIH) EDIH Proposal

1.1.2023 - 31.12.2025

Tietojenkäsittely ja tietoliikenne

Location Innovation Hub (LIH) on sijaintitietoon keskittyvä osaamiskeskus, jota Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus koordinoi. LIH tuottaa palveluita yhdessä partneriverkostonsa kanssa.

Kuinka toimimme?

Asiakkaitamme ovat erityisesti yritykset, jotka haluavat ratkaista digitalisaation haasteita ja vahvistaa kilpailukykyään. Palvelemme myös julkista sektoria.

Asiakkaamme voivat tehostaa toimintaansa kehittämällä tietojen yhteentoimivuutta, käyttämällä tarkkaa paikannusta ja uuden sukupolven paikannusteknologioita. Tuotamme työkaluja ja testiympäristöjä sekä tarjoamme konsultointia ja koulutusta, ja tukemme yrityksille rahoituksen hankkimisessa verkostoitumisen kautta.

Kehitystyömme keskittyy neljään eri teemaan:

  • rakennettu ympäristö
  • biotalous
  • terveys ja hyvinvointi
  • liikenne, logistiikka ja liikenne.

Näillä aloilla asiakkaamme voivat kehittää liiketoimintaa, joka liittyy tekoälyyn, korkean suorituskyvyn laskentaan ja tietoturvaan.

Mikä on tavoitteemme?

Euroopan tietostrategian mukaisesti muun datan ja sijaintitiedon yhdistäminen on merkittävä voimavara kilpailukyvyn ja innovaatiokyvyn kehittämisessä. Toimintamme tähtää tehokkaiden dataa hyödyntävien palveluiden ja toiminnallisuuksien (kuten digitaalisten kaksosten) kehittämiseen. Tavoitteemme on luoda toimiva, pysyvä sijaintitietoinnovaatioekosysteemi rahoituksen hakemiseen, palveluiden testaamiseen ja uusien innovaatioiden kehittämiseen Euroopassa.

Location Innovation Hub (LIH), jota Euroopan komissio tukee, on yksi neljästä digitaalisuuteen liittyvästä innovaatiohubista Suomessa (EDIH) ja osa eurooppalaista innovaatiohub-verkostoa.

Tutustu EDIH-verkostoon

Vieraile Euroopan tietostrategian verkkosivustolla

Oamkin Arctic Drone Labsin rooli LIH:ssa

ADL toimii LIH:n aluetoimistona ja vastaa LIH:n alueellisista toiminnoista, mukaan lukien LIH Open House -aloitteen, tapahtumien ja esittelyjen kuten Location Mondays tai Geomobs sekä muiden verkostoitumiseen ja palveluihin liittyvien asioiden käynnistämisestä.

Lisäksi ADL tarjoaa koulutusta ja yhteiskehittämistä liittyen miehittämättömään ilmailuun ja sijaintitietoon perustuviin innovaatioihin. Koko LIH EDIH -kumppanuuden tarjonta on saatavilla kauttamme. LIH:n ”Test Before Invest” -tarjouksen avainresursseja ovat fyysiset UAS-testialueet ja ADL:n drone-laivue yrityksille ja julkisille organisaatioille.