Skip to content
Kuvassa balettitanssija, jonka jalkoihin ja käsiin on kiinnitetty antureita ja jonka liike näkyy taustalla olevalta näyttöruudulta grafiikkahahmon liikkeenä.

GRIN – Art-driven innovation for digital and green transition (GRIN)

1.2.2023 - 30.9.2024

Taidealat

Projektin tavoitteena on kannustaa taiteellisten käytäntöjen kehittämiseen yhdessä tieteen ja teknologian kanssa, mikä on olennaista Euroopan pyrkimyksille muuttaa kiertotalouttaan. Projekti hyödyntää olemassa olevia STARTS-käytäntöjä kehittääkseen ristiinvaikutteisia toimia STARTSin alueellisten keskusten toiminnan kautta Euroopassa.

Tavoitteet

Projektin tarkoituksena on edistää digitaaliteknologioiden käyttöönottoa taiteeseen perustuvalla lähestymistavalla alueellisten sidosryhmien, kuten yritysten ja teollisuuden loppukäyttäjien, hallitusvirastojen ja kansalaisten keskuudessa, sekä täydentää ”Digitaalisten innovaatiokeskusten” ja EIT-keskusten ponnisteluja innovoinnissa alueellisella tasolla.

Projekti pyrkii edistämään taiteellisten käytäntöjen kehittämistä yhdessä tieteen ja teknologian kanssa, mikä on olennaista Euroopan pyrkimyksille muuttaa kiertotalouttaan.

Rahoitus

GRIN-hanke on rahoitettu Euroopan komission toimesta.

Yhteistyössä

Projekti hyödyntää olemassa olevia STARTS-käytäntöjä kehittääkseen ristiinvaikutteisia toimia STARTSin alueellisten keskusten toiminnan kautta Linzissä (Itävalta), Bolognassa (Italia), Aveirossa (Portugali), Portossa (Portugali) ja Oulussa (Suomi) sekä edistää digitaaliteknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa alueellisten ja kansallisten sidosryhmien keskuudessa taiteellisella, eettisellä ja ihmiskeskeisellä lähestymistavalla, joka toteutetaan 12 STARTS-residenssin avulla näillä alueilla.